Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
1956 Opgericht als "Bio-medische Cosmetica" door Dr. Michael BABOR / Ontwikkeling van het eerste product: HY-ÖL®.
ONTSTAAN VAN DE ONDERNEMING In 1956 verplaatste Dr. Michael Babor zijn activiteiten van München naar de Rijn en richtte daar het bedrijf Dr. BABOR Kosmetik op door het in te schrijven in het handelsregister van Keulen. Het succesverhaal van BABOR begon met het eerste hoofdkantoor aan de Sülzgürtel 38 in Keulen.

HET MERK HY-ÖL®
Op 29 maart 1955 registreerde Dr. Michael Babor "HY-ÖL®" bij het Duitse octrooi- en merkenbureau onder dossiernummer 684791. Met deze productlancering sloeg Babor een nieuwe weg in, met HY-ÖL® werden voor het eerst hydrofiele oliën gebruikt in cosmetische verzorging. Het succes op het gebied van huidreiniging was overweldigend - en HY-ÖL® werd daarmee onze belangrijkste pijler. Tot op de dag van vandaag is HY-ÖL® een beschermd merk en een absolute BABOR bestseller.

ONTDEK HY-ÖL
De familie Vossen neemt het bedrijf over en vestigt het in Aken. Dr. Leo Vossen maakt BABOR herkenbaar dankzij de iconische roos. 1960
BABOR IN HANDEN VAN DE FAMILIE

Een nieuw tijdperk voor BABOR breekt aan in de jaren 1960 - Dr. Leo Vossen herkent het enorme potentieel van de nieuwe ideeën achter het merk BABOR. Na het pensioen van Dr. Michael Babor werd het bedrijf in 1965 1001.960000e+3igendom van de familie Vossen. Zij hadden al vroeg ingezien dat er een groeiende trend was naar zeer effectieve actieve ingrediënten uit de natuur. Ze slaagden erin de biomedische DOCTOR BABOR cosmeticalijn op de gespecialiseerde markt van schoonheidsinstituten te introduceren.


Onder nieuw management werd het assortiment verder ontwikkeld en werden nieuwe reinigingsproducten aan het natuurlijke cosmeticaprogramma toegevoegd.
Het aantal medewerkers neemt toe. Al vanaf de jaren 1960 zijn marketing en reclame essentiële activiteiten bij BABOR.BABOR EN DE ROOS
Marketingpionier Dr. Leo Vossen zag al vroeg de waarde in van een merk en een logo dat wereldwijd herkend wordt. De zwarte roos is een wereldwijd erkend symbool van zeldzame en absolute schoonheid. De kostbare roos is het ideale en onmiskenbare symbool voor schoonheidsproducten van de hoogste kwaliteit. In de jaren 1960 introduceerde Dr. Vossen spiegels als een verder onderscheidend kenmerk van het merk BABOR als een " wegwijzer voor schoonheid ".

1970 Het bedrijf voert renovatie- en moderniseringswerkzaamheden uit op de nieuwe locatie in Aken / Onze iconische ampul maakt zijn debuut.
NIEUWBOUW IN AKEN Door het groeiende succes van het bedrijf en de wereldwijde expansie barstte het huidige hoofdkantoor in de Turpinstrasse uit zijn voegen en was een verhuizing noodzakelijk. Op de oude locatie ontbrak het aan opslagcapaciteit, productiefaciliteiten en kantoren voor het groeiende aantal medewerkers.
Een uitgebreide investeringsplanning voor nieuwe productie-, opslag- en kantoorruimte werd noodzakelijk en het industrieterrein Aken-Eilendorf aan de Neuenhofstraße voldeed aan de vereisten. De bouw van het nieuwe gebouw startte in 1976 en de verhuizing vond plaats in 1977. De nieuwe locatie was ideaal: het terrein bood de mogelijkheid voor verdere uitbreiding, die BABOR ook in de daaropvolgende jaren benutte.

AMPULLES & MEER
De glazen ampullen van 2 ml zijn vandaag de dag ons handelsmerk - BABOR ampullen worden vaak wereldkampioen genoemd. Hun werking is tot op de dag van vandaag ongeëvenaard: dit wordt gegarandeerd door voortdurend onderzoek en een geavanceerd productieproces. Elke ampul wordt vlak voor het vullen gesmolten bij 1000 °C, steriel gehouden tijdens het vulproces en direct na het vullen luchtdicht afgesloten. Dit betekent dat ziektekiemen geen kans krijgen en het gebruik van conserveermiddelen tot een minimum kan worden beperkt. Onze ampullen zijn nu verkrijgbaar in meer dan 70 landen.


BABOR R&D
Al in de jaren 1970 werden bestaande producten voortdurend gecontroleerd en werden onze nieuwe ontwikkelingen op de proef gesteld. Kwaliteitsnormen werden ontwikkeld en voortdurend geoptimaliseerd. Eigen onderzoek en ontwikkeling werd en wordt ondersteund door een breed scala aan contacten met universiteiten en technische hogescholen - in het bijzonder de RWTH Aken Universiteit. Sinds de jaren 1970 - en nu nog steeds - worden de producten in eigen huis vervaardigd. Uiteraard volgens wereldwijd erkende en beproefde normen.

Zu den Ampullen
BABOR betreedt het wereldtoneel met internationale partners en dochterondernemingen. De opening van een eigen opleidingscentrum is een volgende mijlpaal. 1980
HET EERSTE OPLEIDINGSCENTRUM

1983 is een echte mijlpaal voor BABOR: we openen ons eerste eigen trainings- en opleidingscentrum op ons bedrijfsterrein in Aken. Om in de toekomst nog meer BABOR-klanten uit de hele wereld uitgebreid te kunnen bijscholen. Dit was een groot succes: elk jaar werden steeds meer schoonheidsspecialisten en vakhandelaren uit de hele wereld opgeleid. In 1986 al namen ongeveer 500 cursisten deel aan in totaal 30 cursussen.


Hierdoor werd gegarandeerd dat de hoogwaardige en adviesintensieve cosmetica optimaal werd benut.EXPANSIE MAAKT REORGANISATIE NOODZAKELIJK
BABOR groeide gestaag in de jaren 1980. Daarom werden de bedrijfs- en administratieve faciliteiten op het bedrijfsterrein in Aken aangepast aan de nieuwe uitdagingen en werd de bebouwde oppervlakte met 111.980000e+3n het grondoppervlak met 370itgebreid.


NIEUWE MARKTEN & DUITSE HERENIGING
De lijst met exportmarkten breidt zich uit. De gevolgen van de hereniging van Duitsland waren niet alleen voelbaar in de politiek, maar ook in het bedrijfsleven - er ging een nieuwe markt voor ons open: het Oosten. Een bezoek aan een schoonheidsspecialist was hier de gewoonste zaak van de wereld en de populariteit van schoonheidssalons was dan ook aanzienlijk groter dan elders.

1990 Management van het bedrijf in de 2e generatie en opening van de eerste spa in de VS in Florida / Pionier in duurzaamheid met een aantal initiatieven.
SPA BUSINESS

In de jaren '90 beleefden de cosmetica- en wellnessbranche een ware boom. Om die reden heeft BABOR het dienstenaanbod uitgebreid. De opening van ons eerste eigen BABOR INSTITUTE in Palm Beach, Florida, in 1997 was een baanbrekende stap in deze richting en luidde het begin in van onze internationale SPA-business, waardoor we een holistisch wellness- en verzorgingsconcept over de hele wereld konden aanbieden.


Het eerste Europese BABOR Instituut volgde in 1999 in Aken. Het is verdeeld over twee verdiepingen en biedt schoonheids- en wellnessprogramma's van top tot teen volgens het holistische BABOR SPA-concept. Als exclusieve day SPA werden deze instituten de prototypes van het ideale instituut.HSR
De HSR® - High Skin Refiner serie werd opnieuw gelanceerd in 1997. In 1986 creëerden onze BABOR wetenschappers een serie die de sporen van de tijd op de huid op een nieuwe manier verzacht en nieuwe rimpels en lijntjes effectief voorkomt. Tot op de dag van vandaag is het HSR-potje bijna onveranderd gebleven. Het was en is een echte blikvanger.


DE BEKRONINGEN
In de jaren 90 ontvingen we talloze prijzen voor onze producten en diensten, waaronder de Professional Beauty Award in de categorie " Verzorgende Cosmetica ". De voortdurende optimalisatie van ons werk en de arbeidsomstandigheden in Aken vormden de grondbeginselen voor ons voortdurende en groeiende succes - dat tot op de dag van vandaag voortduurt.


DE EERSTE STAPPEN IN DUURZAAMHEID
In de jaren 90 lanceerden we onze eerste navulbare verpakking en zorgden we voor afvalbeheer en microfiltratie van water in een tijd waarin duurzaamheid belachelijk werd gemaakt. Duurzaamheid heeft altijd deel uitgemaakt van onze bedrijfsfilosofie.

ONTDEK HSR
Een nieuw tijdperk! BABOR breidt verder uit en vernieuwt: een nieuw logo presenteert producten en instituten nog eleganter. 2000
BABOR GOES INTERNATIONAL

De BABOR wereldreis komt in een stroomversnelling: Via dochterondernemingen en distributeurs worden we in de jaren 2000 in meer dan 70 landen vertegenwoordigd. Van India tot Indonesië en van Spanje tot Zuid-Afrika. Elk najaar komt de internationale BABOR-wereld op een andere locatie samen voor een inspirerende conferentie om de belangrijkste plannen en doelen te bespreken.


Het hele jaar door reizen getrainde internationale trainers de wereld rond om de internationale partners te ondersteunen.(S)PARADIJS
De lijst van BABOR SPA-partners groeit. In de jaren 2000 werd het BABOR SPA concept aangeboden in vele tophotels over de hele wereld - zoals Miami, Spanje of Dubai - om maar een paar luxe bestemmingen te noemen.


PRODUCTINNOVATIES
Met de uitvinding van HY-ÖL® en de ampul wisten we al een groot aantal van onze klanten te overtuigen. In 2003 werd SeaCreation Cream gelanceerd, een absoluut topproduct met actieve ingrediënten uit de zee.


In 2009 lanceerden we ons DOCTOR BABOR-assortiment. Hoewel we onszelf al sinds de oprichting van het bedrijf als een medisch merk beschouwen, zorgde de nieuw gelanceerde lijn voor een nieuwe standaard met zijn extreem hoge effectiviteit, alsof het door een arts was voorgeschreven.


WWW
BABOR was in 1996 een van de eerste cosmeticabedrijven die aanwezig was op het World Wide Web. We zijn altijd met onze tijd meegegaan en hebben een website gecreëerd die toegevoegde waarde biedt voor eindgebruikers en depotpartners. De website wordt voortdurend geoptimaliseerd.


ENGAGEMENT
We zijn altijd betrokken geweest bij een breed scala aan activiteiten buiten de cosmetica-industrie. We hebben altijd onze maatschappelijke betrokkenheid getoond en sociale, culturele en sportieve activiteiten in onze thuisstad Aken en daarbuiten ondersteund.

ONTDEK DOCTOR BABOR
2010 Digitale transformatie voor BABOR. De zoon van Jutta Kleine-Tebbe en de dochter van Dr. Leo Vossen zetten het familiebedrijf in de 3e generatie voort.
BABOR IN TRANSITIE

De jaren 2010 bieden ons talloze mogelijkheden dankzij de toenemende digitalisering. We zijn trouw gebleven aan het DNA, het beautygeheim van het merk: Wetenschap, precisie, doeltreffendheid en Made in Germany.


Het traditionele verkoopkanaal met enkel instituten wordt harmonieus aangevuld met een multi-channel strategie die zich richt op SPA's, retailpartnerships en e-commerce.NIEUW BELEID
In 2014 was het tijd voor verandering: na vele jaren in de Raad van Bestuur namen Jutta Kleine-Tebbe en Leo Vossen een stap terug. De zoon van Jutta Kleine-Tebbe, Dr. Martin Grablowitz, en de dochter van Dr. Leo Vossen, Isabel Bonacker, zijn sinds 2013 lid van de Raad van Bestuur en leiden nu het bedrijf - waardoor zij de derde generatie van de familie zijn die het bedrijf leiden. En dat doen ze met succes: de omzet is meer dan verdrievoudigd sinds hun toetreding tot het bedrijf. De BABOR BEAUTY GROUP ontstaat.


HET BEDRIJF IN DE TOEKOMST
In mei 2017 werd 20 miljoen euro geïnvesteerd in het hoofdkantoor van het bedrijf "The Curve". Het gebouw dankt zijn naam aan zijn ongewone, golvende vorm. Hier is 5.500 m² werkruimte gecreëerd, waaronder een ultramodern logistiek centrum en kantorencomplex. In het gebouw is ruimte gecreëerd voor een nieuwe trainingsruimte. Hier worden onze schoonheidsspecialisten uit de hele wereld bijgeschoold.


DUURZAAMHEID
Onze eigen geothermische fabriek in de Curve maakt gebruik van geothermische energie, wat betekent dat we 100atuurlijke elektriciteit gebruiken. Elk product dat de productiefaciliteit in Aken verlaat, is ontwikkeld en geproduceerd volgens strikte duurzaamheidsrichtlijnen.

De "BABOR Beauty Cluster" cosmeticafabriek wordt gebouwd volgens hoge duurzaamheidsnormen. De BABOR branding krijgt een finishing touch. 2020
NIEUWE INITIATIEVEN Duurzaamheid heeft altijd deel uitgemaakt van de bedrijfsfilosofie van BABOR. De jaren 2020 worden gekenmerkt door een groot aantal duurzaamheidsinitiatieven: De eerste boom wordt geplant in het BABOR-bos, dat een oppervlakte van 100.000 m² beslaat en plaats biedt aan 30.000 bomen. De bijen verhuizen naar het BABOR-bioreservaat.

NIEUWE MERKNAAM
In 2022 werd de merkidentiteit verfijnd. Het logo werd gemoderniseerd tot een strak lettertype. De slogan "EXPERT SKINCARE. MADE IN GERMANY" werd gecreëerd. Dit benadrukt onze toewijding aan kwaliteit en traditie. De roos is uit de belettering verwijderd, maar in plaats daarvan geïntegreerd in het logo. Net zoals de spiegel terugkomt in het logo - " back to the roots" - tenslotte werden beide symbolen in de jaren 1960 door Dr. Leo Vossen gekozen om het merk BABOR te identificeren.


BABOR BEAUTY CLUSTER
In 2023 opende onze nieuwe productie- en logistieke faciliteit met een oppervlakte van 650 m² als één van de meest duurzame cosmeticafabrieken ter wereld. Hier worden dagelijks een half miljoen cosmeticaproducten geproduceerd. Duurzaam en made in Germany.


Alle gebouwen voldoen aan de KfW 40 energie-efficiëntienorm. De BABOR BEAUTY CLUSTER is daarom een zeer efficiënt gebouw dat 60 inder energie verbruikt dan wettelijk vereist.


TO BE CONTINUED…
We hebben nog steeds grootse plannen! De komende jaren hebben we ons de volgende doelen gesteld:


Tegen 2025
• De CO2-uitstoot met 50 procent verminderen
• Clean Standard voor alle BABOR huidverzorgingsproducten


Tegen 2030
• Een "All Electric Factory" zijn - d.w.z. een fabriek die zelfvoorzienend is op het gebied van energie.

Begin nu met de chat
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten