Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
In den WarenkorbCLEANFORMANCEClay Multi-CleanserMilde reiniging en mild reinigingsmasker ineen. € 21,90* / 50 ml 1000ml - € 438,00In den WarenkorbCLEANFORMANCEDeep Cleansing PadsMet water activeerbare, reinigende pads – pads van biologisch afbreekbaar materiaal € 29,90* / 20 stuk In den WarenkorbCLEANFORMANCEAwakening Eye CreamHydraterende oogcrème. € 32,90* / 15 ml 1000ml - € 2 193,33
In den WarenkorbCLEANFORMANCEMoisture Glow SerumHydraterende serum - 98 % ingrediënten van natuurlijke oorsprong € 42,90* / 30 ml 1000ml - € 1 430,00In den WarenkorbCLEANFORMANCEMoisture Glow CreamSnel intrekkende verzorgende gezichtscrème - 98 % ingrediënten van natuurlijke... € 42,90* / 50 ml 1000ml - € 858,00
In den WarenkorbCLEANFORMANCERevival Cream RichVolle, verzorgende gezichtscrème - 98 % ingrediënten van natuurlijke oorsprong € 52,90* / 50 ml 1000ml - € 1 058,00In den WarenkorbCLEANFORMANCERenewal Overnight MaskEen vol verzorgend gezichtsmasker met 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 32,90* / 75 ml 1000ml - € 438,67
Wat is er precies “clean” aan DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE?

Voor BABOR betekent Clean Beauty maximale transparantie, maximaal vertrouwen en maximale prestaties. De nieuwe lijn DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE heeft deze filosofie in een unieke productserie gebundeld. De ingrediënten zijn tot op de milligram nauwkeurig afgestemd om de beste resultaten te bereiken. Net als alle BABOR-producten zijn ook deze producten made in Germany. De productie in het hoofdkantoor in Aken is duurzaam en kan in sommige gevallen zelfs vanaf een glazen balkon worden bekeken. DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE is het eerste product dat minder met het meer combineert: „vrij van” met maximale prestaties. DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE bestaat voor maar liefst 98% ui natuurlijke ingrediënten, is veganistisch en bevat geen dierlijke ingrediënten, gluten, lactose, siliconen, parabenen, minerale oliën, microplastics en synthetische geuren. Met pre- en probiotica zorgen de producten ook voor de beauty-prestaties waarom BABOR zo bekend staat. En dat noemen wij: clean.


Bij Clean Beauty draait het om veiligheid – voor de gebruiker en voor het milieu. Het gaat het om pure, „eerlijke” producten. Dit is overigens voor BABOR niets nieuws: BABOR richt zich al sinds de oprichting in 1956 op transparantie en natuurlijke performance. Het bedrijf begon immers ooit als „Biomedizinische Naturkosmetik Dr. B” (biomedische, natuurlijke cosmetica Dr. B).

Waarom is Clean Beauty in eens zo'n trend?

Iedereen die tegenwoordig cosmetica koopt, wil bewust kopen en goed geïnformeerd zijn. Dat is echter nog niet zo eenvoudig. Europa is al ver qua clean creaming: de Europese Verordening betreffende cosmetische producten (EU 1223/2009) regelt belangrijke cosmetische inhoudsstoffen zoals UV-filters, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. De lijst van verboden stoffen (bijlage II) bevat momenteel meer dan 1.300 substanties. Bij BABOR nemen wij deze lijst uiteraard in acht. In de VS bijvoorbeeld bestaat er geen officiële lijst. Daar wordt vertrouwd op de regulering van de markt door de eindproducten te controleren. Er heeft een onzekerheid de kop opgestoken, die van clean beauty een trend heeft gemaakt.

Cleanformance – tot wel 95-98% natuurlijke ingrediënten. En de resterende 2-5%, hoe zit dat dan?

Sommige hulpstoffen van onze basisformule voor Cleanformance zijn ontworpen in ons laboratorium. Dit zijn bijvoorbeeld natriumhydroxide of citroenzuur. Deze hebben we nodig om voor de juiste pH-waarde te zorgen. Alle hulpstoffen worden in de minimale hoeveelheden gebruikt die absoluut noodzakelijk zijn om de prestaties en de veiligheid van het product te garanderen.

Wat zijn de hoofdwerkstoffen van de Cleanformance-serie? Welk effect hebben deze?

Cleanformance bevat pre- en probiotica die het microbioom van de huid in evenwicht brengen. Pre- en probiotica versterken de natuurlijke huidbarrière en beschermen tegen milieustress. Een extract van de rode-esdoornbast beschermt de huid door de antioxiderende, sterk regeneratieve eigenschappen en zorgt voor meer elasticiteit en toniciteit. Tussen haakjes: dit extract is het eerste volledig duurzame en klinisch geteste cosmetische ingrediënt dat is afgeleid van gerecyclede rode-esdoornbast.

Waarom is het microbioom zo belangrijk?

Het huidmicrobioom bestaat uit de meest verschillende micro-organismen die een belangrijke functie hebben in de huidbarrière en een sterke invloed hebben op de toestand van de huid. Een gezonde huid heeft een intacte huidbarrière en een evenwichtig huidmicrobioom – en alleen een gezonde huid is een mooie huid.

Wat zijn pre- en probiotica? Welke pre- en probiotica bevat Cleanformance?

Prebiotica zijn stoffen die de micro-organismen van onze huid ondersteunen en zo zorgen voor een evenwichtig microbioom. Dit vormt ons natuurlijke huidbeschermingsschild. Cleanformance bevat gisteiwitten die biotechnologisch zijn verkregen. Deze ondersteunen het microbioom en stimuleren de synthese van lipiden in de opperhuid. Probiotica zijn ingrediënten die worden geproduceerd met behulp van micro-organismen. Ook probiotische voedingsmiddelen bevatten deze ingrediënten, die ook goed zijn voor onze huid. Cleanformance bevat een biotechnologisch geproduceerd werkstof van melkzuurproducerende bacteriën, dat de kwaliteit en de dichtheid van de opperhuid verbetert en de huidvernieuwing stimuleert.

Waarom is een anti-oxidatieve werking belangrijk?

Externe invloeden zijn verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van het verouderingsproces van onze huid. Als de huid beschermd wordt met anti-oxidanten, dan blijft de jeugdige glans langer behouden. Daarom bevat Cleanformance een extract van de boomschors van de rode esdoorn.

Welke producten zijn er verkrijgbaar en voor welk huidtype zijn de Cleanformance-producten het best geschikt?

Cleanformance bestaat uit twee reinigingsproducten voor alle huidtypen en drie crèmes en serums: voor de droge huid en de gemengde huid, voor de gevoelige of geïrriteerde huid en voor de veeleisende, vermoeide huid. Dan is er ook nog een speciaal product voor de ogen en een Overnight Mask.

Zijn de Cleanformance-producten vegan?

Uiteraard! Deze producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en ook geen ingrediënten op basis van melk, zoals lactose.

Zijn de Cleanformance-producten glutenvrij?

Ja!

Bevatten de Cleanformance-producten siliconen?

Nee.

Bevatten de Cleanformance-producten parabenen of minerale oliën?

Nee!

Bevatten de Cleanformance-producten microplastic?

Nee.

Bevatten de Cleanformance-producten synthetische geurstoffen?

Nee.

Waar worden de crèmes en serums voor Cleanformance geproduceerd?

Alles wordt geproduceerd op het hoofdkantoor van BABOR in Aken – made in Germany.

Bestaat de verpakking uit gerecycled materiaal?

Alle plastic tubes zijn gemaakt van 30% gerecycled plastic en de vouwdoos is gemaakt van gerecycled papier. Het glas is – uiteraard – recyclebaar.

Zet BABOR zich in voor het milieu met Cleanformance?

BABOR produceert CO2-neutraal en volgt een zogenaamde Green Agenda. Dit is een roadmap aan de hand waarvan het bedrijf duurzamer de toekomst in wil gaan. Voor Cleanformance betekent dit concreet: Voor elk verkocht DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE-product plant BABOR een boom in de buurt van het hoofdkantoor van het bedrijf.

Hoe worden de Cleanformance-producten gebruikt?

Stap 1: Reinig het gezicht – en ook de hals en het decolleté.


Stap 2: Doe het serum op de handpalm, breng het aan op het gezicht en druk het zachtjes aan.


Stap 3: Tik het oogverzorgingsproduct met de vingertoppen zachtjes in.


Stap 4: Breng de crème aan. Bied de huid een tot twee keer per week extra verzorging in de vorm van een masker.

Hoe lang zijn de Cleanformance-producten houdbaar?

Na opening zijn de producten twaalf maanden te gebruiken. Dit is overigens ook te zien op het kleine symbool op de pot.

Moet de gehele serie gebruikt worden? Of is het ook mogelijk om de producten afzonderlijk te gebruiken?

De Cleanformance-producten zijn perfect op elkaar afgestemd. Als u de gehele serie gebruikt, dan ziet u de beste resultaten. Uw huid is echter zeker ook blij met een afzonderlijk Cleanformance-sterproduct.

Kunnen mannen de Cleanformance-producten ook gebruiken?

Maar natuurlijk.

Begin nu met de chat
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten