\"\"

Anti-aging

Naarmate de jaren verstrijken, doen we levenservaring op en weten we wat we willen en wat we niet willen. Een slappe huid en rimpels willen we in ieder geval niet. Desalniettemin is huidveroudering onontkoombaar, aangezien onze huid al vanaf de geboorte vocht verliest. Al vanaf het 20e levensjaar neemt de celactiviteit af en vertraagt de vernieuwing van cellen. Hierdoor verliest onze huid elasticiteit en veerkracht.


Hoe ontstaan rimpels?

Op jonge leeftijd werken onze cellen optimaal en zorgen ze voor een stevige, egale huid met een jeugdige uitstraling. Collageen versterkt het weefsel en elastine zorgt voor de nodige elasticiteit van onze huid. Wanneer we ouder worden, worden er steeds minder collageenvezels geproduceerd en vernieuwt de bovenste huidlaag zich nog maar half zo snel. Het vocht- en vetgehalte van de huid neemt af, de huid wordt dunner en er ontstaan rimpels. Dat de huid aan het verouderen is, wordt zichtbaar vanaf een leeftijd van ongeveer 30 jaar. Wat veel mensen niet weten, is dat huidveroudering al begint vanaf een leeftijd van 20 jaar!

Deze factoren beïnvloeden huidveroudering en dragen bij aan het ontstaan van rimpels

Vitale en gezonde huidcellen zijn een voorwaarde voor een jeugdig frisse teint. Huidveroudering wordt voornamelijk beïnvloed door de volgende factoren (in en buiten het lichaam):

1. Genetische aanleg

Genetische aanleg is een van de intrinsieke (innerlijke) factoren die het natuurlijke proces van huidveroudering beïnvloeden. Deze factoren zijn niet te veranderen. Sommige mensen krijgen eerder rimpels dan anderen. Ook de hormoonhuishouding heeft een grote invloed op onze huid en hoe deze er uitziet.

2. Omgevingsfactoren

Omgevingsfactoren beïnvloeden de huid van buitenaf. Deze extrinsieke (externe) factoren kunnen we tot op zekere hoogte beheersen. Zo kunnen we zelf bepalen hoe lang en hoe intensief we onze huid blootstellen aan verhoogde uv-straling, smog en fijn stof. Door deze invloeden van buitenaf ontstaan er vrije radicalen in de huid, die onze celstructuren beschadigen en het huidverouderingsproces versnellen.

3. Levensstijl  

uiterlijk van onze huid. Als u te weinig slaapt, niet goed eet, alcohol drinkt en rookt of constant gestrest bent, doet u zichzelf en uw huid geen plezier. Een gezonde en evenwichtige levensstijl is de basis voor een gezonde en mooie huid. De balans tussen de volgende factoren speelt daarbij een belangrijke rol.

 

Beweging:

Regelmatig bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, maar kan ook voor ontspanning en verlichting van stress zorgen. Beweeg zoveel mogelijk buiten, bijvoorbeeld door het maken van een lange boswandeling. De bladeren van de bomen beschermen tegen te veel zon, de lucht is schoon en puur.


Voeding:

Antioxidanten zijn goed voor onze huid omdat ze de huid beschermen tegen vrije radicalen. Groenten, fruit en volkoren producten bevatten deze antioxidanten. Ook veel drinken (water, thee) voorkomt rimpels. Aanbevolen wordt minimaal 2 liter per dag. Vitamine C (in bijvoorbeeld paprika's) beschermt de huid tegen celschade, bouwt collageenvezels op en versterkt het bindweefsel. Bovendien bevordert bètacaroteen (in bijvoorbeeld wortels) de mate waarin onze huid licht kan verdragen. Roken en alcohol zijn erg slecht voor de huid.


Stress:

Stress en slaapgebrek hebben een negatieve invloed op het uiterlijk van onze huid. We hebben zeven tot acht uur slaap per nacht nodig, zodat onze huid kan regenereren.

Mooi terwijl u slaapt

We leggen uit wat er tijdens het slapen met uw huid gebeurt en geven u tips voor een effectief schoonheidsslaapje!
Met deze tips geeft u uw huid 's nachts de rust die de huid nodig heeft!

Meer informatie

\"\"

Anti-aging verzorging voor alle leeftijden

Door een gezonde levensstijl en de juiste  anti-aging gezichtsverzorging kunnen we het huidverouderingsproces tegengaan en rimpels voorkomen. We laten u zien welke huidverjongingsproducten geschikt zijn voor de leeftijd van uw huid!

Anti-aging verzorging voor de jonge huid vanaf 25

Om onze huid zo lang mogelijk jeugdig te houden en huidveroudering te voorkomen, is het raadzaam om al vanaf 20-jarige leeftijd regelmatig een vochtinbrengende crème aan te brengen. Uiterlijk vanaf 25 jaar is het een goed idee de eerste huidverjongingsproducten voor een jonge huid te gaan gebruiken en te beginnen met het consequent verzorgen van de huid. Een perfect huidverjongingsproduct om mee te starten is de SKINOVAGE Mimical Control Cream.


 

SKINOVAGE Mimical Control Cream 
24h verzorging voor het verzachten van mimische rimpels

Ontdek nu

\"\"

Anti-aging verzorging voor de huid vanaf 35

Vanaf de leeftijd van 30 jaar wordt huidveroudering voor het eerst zichtbaar: er ontstaan kleine rimpels en fijne lijntjes. Daarom mag de verzorging vanaf die leeftijd wat intensiever worden. Een extra serum verzorgt de huid nog meer en laat de huid stralen. Afhankelijk van het huidtype kunt u de verzorging aanvullen met een regenererende nachtcrème of een rijkere crème voor de avond. Met een product uit het assortiment ReVersive kunt u de tijd een beetje terugdraaien en de jeugdige frisheid van uw huid langer behouden.


 

REVERSIVE
RE-VERSE TIME, PRO-YOUTH SKIN

Ontdek nu

Anti-aging verzorging voor de huid vanaf 45

De huid wordt door de jaren heen veeleisender. Door een afnemende celactiviteit neemt ook de productie van elastine en collageen verder af, wordt de huid droger en ziet de huid er bleek en vermoeid uit. Huidverjongingsproducten met collageen zorgen voor een stevigere huid en voorkomen nieuwe rimpels. Het assortiment DOCTOR BABOR LIFTING CELLULAR omvat sterk geconcentreerde, speciale producten met nauwkeurige combinaties van werkzame stoffen voor de veeleisende huid die duidelijke tekenen van veroudering laat zien. Rimpels worden gladgestreken en opgevuld, het verlies van elasticiteit wordt tegengegaan en de gezichtscontouren worden opnieuw gevormd – zonder cosmetische chirurgie.


 

DOCTOR BABOR LIFTING CELLULAR
0% INJECTIE. 100% LIFTING.

Ontdek nu

\"\"

Anti-aging verzorging voor de huid vanaf 50

Welke anti-rimpelverzorging voor 50+? Vanaf de leeftijd van 50 jaar produceren de talgklieren minder vet, wordt de huid droger en steeds dunner. Rimpels zijn nu duidelijker zichtbaar. Vanaf de leeftijd van 60 jaar kunnen bovendien adertjes en ouderdomsvlekjes zichtbaar worden en verstoringen van het pigment optreden. De huid heeft nu een zeer rijke anti-aging verzorging nodig om de door de oudere leeftijd gevoeligere huid te versterken en haar de uitstraling te geven die ze verdient. Producten uit het uitgelezen assortiment HSR Lifting bevatten vijf hoogwaardige werkzame stoffen tegen verschillende soorten rimpels en verlies van elasticiteit. HSR Lifting heeft een onmiddellijk verstevigend effect en zorgt daardoor voor een optisch gladdere, elastischere en jeugdigere teint.


 

HSR Lifting
Lifting en anti-aging op het hoogste niveau.

Ontdek nu

10 Anti-aging tips

Niet alleen met de juiste anti-aging verzorging voorkomt u rimpels! We hebben de ultieme tips & tricks voor u op een rijtje gezet.
Met deze anti-aging tips blijft uw huid langer jong!

Meer informatie

Anti-aging producten

Stem uw persoonlijke anti-aging verzorging af op uw leeftijd en huidtype. Het is niet voor niets dat er in de anti-aging cosmetica naast crèmes ook serums, ampullen, oogverzorging en meer te verkrijgen zijn. Deze aanvullende verzorgingsproducten kunnen de huidveroudering naast de alledaagse verzorging vertragen en de huid een jeugdige frisheid geven.

\"\"

Anti-aging crème

Een goede crème dient de basis te vormen van elke huidverzorgingsroutine. Anti-aging crèmes moeten altijd worden afgestemd op de leeftijd en het huidtype. Een vette en jongere huid heeft bijvoorbeeld een lichtere crème nodig dan een droge, rijpere huid, die een rijkere textuur nodig heeft, Cream Rich. Een goede anti-rimpel crème beschermt de huid tegen vrije radicalen, voorziet de huid van voldoende vocht en voorkomt rimpels in het gezicht. Bovendien kunnen bepaalde anti-aging werkstoffen de huid van binnenuit opvullen, waardoor de huid er jonger uitziet.

Anti-aging serum

Een anti-rimpel serum is bijzonder geschikt om de huid langdurig en intensief van vocht te voorzien. Na het gebruik van een scrub kunnen de werkzame anti-agingstoffen in de vloeibare textuur goed doordringen in de huid. Daarom brengt u eerst een serum aan en daarna pas de crème. 

Anti-aging masker

Naast de dagelijkse anti-aging verzorging kunt u 1 tot 2 keer per week speciale huidverjongingsmaskers aanbrengen. Deze voeden de huid nog intensiever en beschermen op die manier tegen verlies van elasticiteit, het ontstaan van rimpels en een bleke teint. Er zijn ook overnight maskers die de huid 's nachts ondersteunen bij de regeneratie en ervoor zorgen dat de huid er 's ochtends strakker, steviger en gladder uitziet.

6 beautymaskers voor een mooie huid

Masker op masker ... Maar welk gezichtsmasker is het juiste masker voor uw huid?

Ontdek het nu

Anti-aging oogverzorging

Zorg ervoor dat u een anti-rimpel oogcrème gebruikt die past bij uw huidtype om kraaienpootjes en donkere kringen tegen te gaan. Hoe kunnen we onze ogen laten spreken, zonder te verraden hoe oud we zijn? Vind de optimale verzorging tegen oogrimpels voor uw huidtype.

Kraaienpootjes: 5 tips tegen oogrimpels

De beste manier om oogrimpels te voorkomen! We leggen uit hoe kraaienpootjes ontstaan en wat u ertegen kunt doen!

Meer informatie

Bescherming tegen de zon

De huid beschermen tegen zon en uv-straling is een van de belangrijkste manieren om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Vermijd waar mogelijk de zon en bescherm uw huid met zonnebrandcrème wanneer u uw huid blootstelt aan intensieve uv-straling. Ook een aantal make-upproducten bevatten een bewezen beschermingsfactor tegen de zon. Zo kunt u uw huid in het dagelijks leven vrij gemakkelijk beschermen.

Luxe anti-aging verzorging

De exclusieve werkzame stoffen uit de diepzee maken van ons SeaCreation-assortiment veel meer dan alleen maar een anti-aging verzorging. Deze verzorging wordt vaak gebruikt bij een huid met rimpels en verlies van elasticiteit. Door de intens beschermende en vitaliserende eigenschappen is het SeaCreation-assortiment ook ideaal voor de vermoeide, verzwakte en gevoelige huid. Ook in zeer stressvolle levensomstandigheden of wanneer er erg veel van de huid wordt gevraagd, is de SeaCreation-verzorging de juiste keuze.

Anti-aging lichaamsverzorging

Naast eenvoudige bodylotions zijn er ook verstevigende anti-aging lichaamsverzorgingsproducten die het regeneratieproces van de huid ondersteunen, de elasticiteit van de huid en de stevigheid van het weefsel bevorderen en de huid op oudere leeftijd gladder doen lijken. Het productassortiment van BABOR SPA SHAPING is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende huid. Het elasticiteit bevorderende complex van actieve ingrediënten zorgt ervoor dat het huidoppervlak soepeler, gladder en steviger aanvoelt. De ReVersive Glow Body Cream is bijzonder geschikt voor een jeugdige stralende huid over het hele lichaam. Terwijl het PRO YOUTH Complex de huid beschermt tegen verlies van elasticiteit en vocht, geven ultrafijne glanspigmenten de huid een luxueuze glans!

Ampullen

De BABOR Ampoule Concentrates zijn een ideale ondersteunende anti-aging verzorging omdat ze direct werken. Zichtbaar, merkbaar en duurzaam. Vooral de Lift & Firm-ampullen zorgen voor een extra anti-aging boost, zelfs bij een veeleisende huid!

Anti-Aging werkstoffen

Anti-aging werkstoffen zoals hyaluron, retinol & co kunnen onze huid beschermen tegen vrije radicalen en vroegtijdige huidveroudering. Deze anti-aging werkstoffen zijn effectief tegen rimpels!

Meer informatie