Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Gezicht van een Aziatische vrouw met een vlekkeloze huid
Wat is eczeem? Eczeem (ook wel dermatitis, neurodermitis, atopisch eczeem of constitutioneel eczeem genoemd) is een chronische, door ontstekingen veroorzaakte huidaandoening met een periodiek verloop. Het wordt gekenmerkt door een droge, schilferige huid met rode verkleuringen en jeuk. De plaatsen waar eczeem het meest voorkomt zijn de ellebogen, de knieholtes, de hals, het gezicht en de hoofdhuid.
Huidverzorging bij eczeem Mensen met eczeem hebben een bijzonder gevoelige huid. De huidbarrière is verstoord, zodat de huid vatbaarder is. Omdat eczeem een periodiek verloop heeft, kan de huid in de symptoomvrije periodes baat hebben bij speciale verzorgingsmiddelen voor de zeer droge huid, die de huidbarrière ondersteunen. De serie DOCTOR BABOR NEURO SENSITIVE CELLULAR is speciaal ontwikkeld voor de extreem droge en gevoelige gezichtshuid.
Calming Cleanser voor een gevoelige gezichtsreiniging bij neurodermitis Behoedzame reiniging voor een extreem droge, gevoelige huid. Gezichtsreiniging bij eczeem Voor het reinigen van het gezicht moet gekozen worden voor zeer milde producten, die de huid ontzien en niet extra irriteren. De Intensive Calming Cleanser van DOCTOR BABOR is geschikt als ondersteunende huidverzorging bij eczeem in de symptoomvrije periodes. Dankzij de werkzame stoffen neuroxyl, teunisbloemolie, dexpanthenol en microzilver ondersteunt deze cleanser het herstel van de natuurlijke huidbarrière, vermindert hij de roodheid en verlicht hij de jeuk. De kalmerende reinigingsmelk met vetherstellende eigenschappen zorgt ervoor dat de extreem droge en belaste huid niet nog strakker wordt en verder uitdroogt. Dit draagt bij aan een betere weerstand van de huid en een aangenaam huidgevoel. Nu ontdekken
Intensief kalmerende crème speciaal voor neurodermitis Speciale verzorging voor een extreem droge, gevoelige huid. Crème voor eczeem De Intensive Calming Cream en Intensive Calming Cream Rich zijn bijzonder geschikt voor ondersteunende gezichtsverzorging bij eczeem in de symptoomvrije periodes. De lichte variant van de crème kan als 24-uursverzorging gebruikt worden, of als dagcrème in combinatie met de rijke variant voor de avond. Bij een erg droge en jeukende huid kan ook de rijke Cream Rich als 24-uursverzorging, zowel ’s morgens als ’s avonds, gebruikt worden. Beide crèmes bevatten de beproefde combinatie van werkzame stoffen uit de serie NEURO SENSITIVE CELLULAR. Ze brengen de huid in evenwicht, kalmeren haar en zorgen ervoor dat ze sneller herstelt. Nu ontdekken
Vrouw met zuivere huid verzorgt de huid rondom de ogen met de vingerOogverzorging bij eczeem Meestal is het gebied rond de ogen bij eczeem nog veel droger en extreem gevoelig. Voor de speciale verzorging van de ogen bij eczeem in de symptoomvrije periodes is het aan te bevelen om de gezichtsverzorging in dit gebied nog gerichter aan te pakken.
Tips bij neurodermitis Met deze tips kunt u iets goeds doen voor uw huid met neurodermitis! Meer informatie
Wat is de oorzaak van eczeem? De oorzaken van eczeem zijn nog niet helemaal bekend. Vermoedelijk is het een combinatie van verschillende factoren, zoals genetische aanleg en omgevingsfactoren. Eczeem treedt op in periodes, ook wel actieve fases genoemd. Er zijn dus periodes waarin de huid ernstig aangedaan en de jeuk onverdraaglijk is, en periodes waarin de huid vrij is van de kenmerkende symptomen. Het kan per persoon sterk verschillen waardoor een actieve periode uitgelokt wordt. Bepaalde factoren kunnen bij de een tot eczeem leiden en bij een ander weer niet.
Deze externe factoren kunnen een actieve periode van eczeem uitlokken:
  • Psychische belasting, zoals stress
  • Hormoonschommelingen
  • Bepaalde textielsoorten, zoals wol
  • Het omgevingsklimaat, zoals verwarmingslucht, kou, of hitte die transpiratie veroorzaakt
  • Allergenen, zoals bepaalde voedingsmiddelen, haar van dieren, pollen, sigarettenrook
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten