Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
The Green Agenda Dedicated to the beautiful: Products. People. Planet. Als bedrijf waar een familie van de derde generatie aan het roer staat, is voor BABOR duurzaamheid onderdeel van de corporate-filosofie. De green agenda bevat drie prioriteiten: CO2, verpakking en ingrediënten.
ByeBye CO2 Het doel: CO2 niet alleen compenseren maar actief vermijden.De weg: dankzij ecostroom, een fotovoltaïsche installatie en klimaatneutraal ecologisch aardgas is de productie op het hoofdkantoor in Aken al sinds 2014 CO2-neutraal. Sinds 2020 heeft BABOR een klimaatneutrale corporate carbon footprint en product carbon footprint. Samen met ClimatePartner heeft BABOR zijn CO2-voetafdruk nauwkeurig berekend en compenseert alle emissies die via eigen maatregelen nog niet kunnen worden voorkomen – zowel met betrekking tot de emissies die het bedrijf en zijn medewerkers produceren, als ook met betrekking tot de producten van het bedrijf. In totaal compenseert BABOR 8.050.770 kg CO2 – dit komt overeen met de CO2 uitstoot van 2300 langeafstandsvluchten van Düsseldorf naar New York. BABOR compenseert zijn CO2-emissies via de productie van een windmolenpark op de Filipijnen. Tegelijkertijd ondersteunt het bedrijf het wereldwijd initiatief the Plastic Bank. Op Haïti, in Indonesië en de Filipijnen verzamelen mensen plastic van stranden en verbeteren daardoor hun inkomen. Dit plastic wordt gerecycled als sociaal plastic, zodat hieruit nieuwe producten ontstaan. Met elke gecompenseerde ton CO2 compenseert BABOR zo tegelijkertijd 10 kg plasticafval. Meer informatie over het engagement van BABOR met ClimatePartner leest u hier.
Green Packaging Het doel: alle BABOR verpakkingen moeten 80 % recyclebaar zijn en het verbruik van plastic wordt met 30 % gereduceerd.De weg: al vandaag gebruikt BABOR in zijn pakketten geen vulstoffen van plastic en past FSC gecertificeerd papier toe, wanneer papier wordt gebruikt. Momenteel ontwerpen verpakkingsontwikkelaars de eerste verpakkingen van recyclebaar materiaal, zien waar mogelijk af van het omwikkelen van de producten met cellofaan en denken na over de verzenddozen.
Clean Ingredients Het doel: alle recepturen worden vrij van microplastische deeltjes en milieu kritische synthetische polymeren ontwikkeld. Bij grondstoffen waarvan de herkomst discutabel is, wordt omgeschakeld naar gecertificeerde goederen en alternatieven.De weg: alle nieuwe recepturen worden vrij van microplastische deeltjes en synthetische polymeren ontwikkeld. Waar mogelijk, worden bestaande recepturen in de loop van een relaunch tot 2023 veranderd in alternatieven. Indien nodig, worden in plaats daarvan polymeren ingezet die ressources ontzien en niet belastend zijn voor het milieu. Er worden gecertificeerde palmoliederivaten ingezet en hun verbruik wordt bovendien gereduceerd.
#baborlovesourplanet Het ambitieuze plan begeleidt en coördineert een sector overschrijdende sustainability-board. Het zet voortdurend vraagtekens bij processen en ontwikkelt initiatieven voor nog duurzamer werken. Deze board werd in 2020 geïnstalleerd. De duurzame filosofie heeft echter een traditie van meer dan 60 jaar: BABOR werd opgericht in 1956 als „biomedische natuurcosmetica“. Een respectvolle omgang met de natuur zit zodoende diepgeworteld in het BABOR DNA. Als één van de eerste bedrijven hield BABOR zich bezig met thema’s zoals zuivering van het afvalwater en afvalscheiding. De kant-en-klare crème wordt sinds 14 jaar afgeleverd door een „groene“ postbode: dankzij de samenwerking met DHL zijn leveringen CO2-neutraal. Voor kortere afstanden nemen de medewerkers de elektrische bedrijfsauto van BABOR. Als eerste company in Aken plaatste BABOR elektrische tankstations voor de medewerkers op het hoofdkantoor van het bedrijf en ondersteunt de overstap naar e-mobility.
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten