\"BABOR

Bye bye plastic

BABOR gebruikt bij geselecteerde lijnen geen cellofaanverpakking meer en bespaart hiermee een hoeveelheid plastic ter grootte van meer dan acht voetbalvelden

 

Kleine verandering, groot effect: bij drie productlijnen – in totaal 49 producten – gebruikt BABOR sinds juni 2020 geen cellofaan meer voor de productverpakking. Op deze manier bespaart BABOR de komende twee jaar 2 ton plastic. "Als onderdeel van onze Green Agenda hebben we ons ten doel gesteld om voor 2023 30% nieuw plastic te besparen. Waar mogelijk zien we af van cellofaanverpakkingen en dat is een belangrijke stap in de richting van dit doel", legt directeur Horst Robertz uit. Samen met een interdisciplinaire “Sustainability Board” draagt hij de doelstellingen van de Green Agenda binnen het bedrijf verder. De Green Agenda is het actieplan dat BABOR's duurzaamheidsfilosofie voor de toekomst uitstippelt. Deze bevat drie hoofdthema's: CO2, verpakkingen en ingrediënten.

Het “Sustainability Board” werd in 2020 in het leven geroepen. Onze duurzame filosofie heeft echter al een traditie van meer dan 60 jaar: In 1956 werd BABOR opgericht als bedrijf dat „biomedische, natuurlijke cosmetica“ leverde. Het respectvol omgaan met de natuur zit daarom diep verankerd in het DNA van BABOR. "De wil om verantwoordelijkheid te nemen voor de maatschappij en het milieu komt van diep bij BABOR", zegt Horst Robertz. Het afzien van de plastic beschermhoes bij de drie lijnen CLEANSING, SKINOVAGE en ESSENTIAL CARE is een mijlpaal van de Green Agenda. Productontwikkelaars lieten in een eerder stadium de cellofaanverpakking al achterwege bij het ontwerpen van nieuwe producten. Het bedrijf bespaarde op die manier al een hoeveelheid plastic ter grootte van 4,5 voetbalvelden. Nieuw binnen de Green Agenda is dat dit nu wordt uitgebreid naar het bestaande aanbod. Op het moment werken de verpakkingsontwikkelaars daarnaast aan de eerste verpakkingen uit gerecycled materiaal.

#baborlovesourplanet