Palesa Motaung wint BABOR studiebeurs in Zuid-Afrika

De 24-jarige Palesa Motaung is wereldwijd de eerste winnares van de BABOR studiebeurs. Wat houdt deze beurs in? Samen met CIDESCO (Comité International d’Esthétique et de Cosmétologie) – de internationaal toonaangevende organisatie voor professionele cosmeticaopleidingen – hebben we een studiebeursprogramma in het leven geroepen, waarvan het doel is om jonge vrouwen de kans te bieden hun totale potentieel te ontplooien. 

Hiermee brengen we niet alleen een ode aan de schoonheid van krachtige vrouwen, maar ondersteunen ook diegenen die al een start hebben gemaakt om hun dromen te verwezenlijken. De powervrouwen van morgen dus! Palesa Motaung is er één van: 

Sterk. Mooi. Zelfbewust. Met de volgende zin uit haar motivatiebrief heeft ze ons overtuigd: „Ik wil graag een onderneemster worden die niet alleen voor zichzelf werkt, maar voor andere talenten mogelijkheden creëert.“ Want net zoals zij zijn we ervan overtuigd, dat vrouwen juist bijzonder sterk zijn, als ze samen iets bewerkstelligen: Empowered women empower women.  

De studiebeurs wordt gefinancierd via de verkoop van onze iconische THE GOLD COLLECTION ampullensets. Dit is niet alleen de allereerste ampul die in goud gedompeld werd, maar staat eveneens voor women empowerment. Zo wordt er per verkochte set telkens €1 besteed aan het studiebeursprogramma. 

Palesa studeert aan de Central University of Technology in Bloemfontein, Zuid-Afrika – één van de weinige openbare universiteiten in dit gebied. Ze groeide op bij verschillende familieleden – eerst op het platteland, later in de stad. Wat ze uit deze bewogen jeugd meenam, was een tomeloze nieuwsgierigheid en de wens om iets nieuws te beleven. 


We hebben haar uitgenodigd voor een interview: 


Lieve Palesa, had je er rekening mee gehouden dat je de studiebeurs zou winnen?

Ik heb het wel heel erg gewenst maar ik heb er echt niet op gerekend.


Hoe voelde je je toen je hoorde dat jij de winnaar was?

Ik was heel emotioneel toen ik vernam dat ik de wedstrijd had gewonnen. Dit heeft zeker bijna een hele dag geduurd voordat ik het ook echt geloofde. De mail moest ik verschillende keren doorlezen, mijn ouders moesten aan de telefoon bevestigen dat ik niet droomde …


Is er sindsdien iets in je leven veranderd?

Er is heel veel veranderd! Maar op de eerste plaats staat toch wel de opluchting dat ik me dit jaar geen zorgen meer hoef te maken over de verdere kosten voor mijn opleiding. Zeker bij alles wat er in de actuele situatie hier aan de hand is ...“  


Wat bevalt je het beste aan de opleiding?

Te zien, hoe het huidbeeld van de klant van behandeling na behandeling positief verandert – en het maakt dan niet uit of het gaat om een gezichts- of lichaamsbehandeling. De dankbaarheid en het plezier dat je ontvangt is enorm en dat geeft vleugels.“ 

Palesa bij een schoonheidsbehandeling. Ze wil graag haar studie afsluiten met het CIDESCO Beauty Therapy Diploma. 
 

Heb je al plannen hoe het na je opleiding verder zal gaan?

Jazeker! Voordat ik zelfstandig ga werken, wil ik graag nog veel plaatsen ontdekken en veel leren uit de beauty-branche. Daarom wil ik het liefste werken in een omgeving waar beide optimaal met elkaar verbonden kunnen worden.


Hartelijk dank voor het inspirerende interview, lieve Palesa! We zullen je blijven volgen en zijn benieuwd waar je weg jou naartoe leidt. 


U wilt meer te weten komen over de empowerment-actie? Kijk dan naar de campagnevideo over de THE GOLD COLLECTION set:

Op onze actiepagina kunt u zich bovendien laten inspireren door de interessante, uiteenlopende verhalen van krachtige vrouwen. 

Women empowerment is voor ons een gelegenheid van het hart!

SHOP THE LOOK

Vergelijkbare artikelen

Onze toptrends in marmerlook!
We love Marble!

Onze toptrends in marmerlook!

Ben je wild op een mooie huid?
SPECIAL EDITION AMPULLEN IN LUIPAARDLOOK

Ben je wild op een mooie huid?

Empowerment Shoot
Krachtige foto’s voor krachtige vrouwen

Empowerment Shoot

Lichaamspeeling
Een gelijkmatige, bruine kleur dankzij de peeling voor het zonnen

Lichaamspeeling

Beauty- & DIY-decoratietips voor vrolijke paasdagen thuis!
Laat Pasen maar komen

Beauty- & DIY-decoratietips voor vrolijke paasdagen thuis!