MagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Locator
TaalNederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn BABORMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
€ 0,00
Locator
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWGift GuideExclusivesProductlijnenGezichtAmpullenTreatmentHighlightsMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Welche Pflege ist die richtige für mich?
But first CleansingHet draait allemaal om de juiste reiniging! gezichtsverzorgingLuisa10 januari 2020 De juiste gezichtsreiniging vormt de eerste en belangrijkste stap in onze verzorgingsroutine. Des te belangrijker dat we weten hoe het werkt! Want anders riskeren we verwondingen van de gevoelige lipidenmantel van onze huid.

De juiste gezichtsreiniging vormt de eerste en belangrijkste stap in onze verzorgingsroutine. Des te belangrijker dat we weten hoe het werkt! Dit geldt zeker voor de reiniging, nog meer dan voor alle andere onderdelen van onze schoonheids-verzorging. Wanneer het om onze gevoelige huid gaat, is „hoofdzaak, alles af te wassen!“ niet de oplossing. Want wie met agressieve gels en lotions te werk gaat, beschadigt de gevoelige lipidenmantel van onze huid, en juist die vormt haar natuurlijke beschermingsschild. 

Dr. Michael Babor wist het al meer dan 60 jaar geleden: Olie maakt mooi. Daarom valt er ook bij BABOR niet te ontkomen aan het vloeibare goud. En niet alleen sinds de olie zich ontwikkeld heeft tot een megatrend. Al in de jaren 50 ontdekte de biochemicus een symbiose van fris water en hoogwaardige natuurlijke oliën. Voor hem was deze combinatie het geheim van schoonheid – altijd nog lijken de natuurlijke oliën op de lipiden van de huid. Tenslotte lukte het hem om een 2-fasen reiniging met hydrofiele, dus speciale „waterminnende“ oliën te ontwikkelen, die de huid op zachte wijze en tot diep in de poriën reinigt: de HY-ÖL. Toen revolutionair, nu legendarisch.

Sinds de uitvinding van de HY-ÖL is ons milieu echter veranderd en het aantal giftige milieustoffen is toegenomen. Daarom heeft BABOR de formule aangevuld met een detox-werkstof en de reiniging nog effectiever gemaakt. De HY-ÖL bevat nu ook het quillaja-extract, dat uit de schors van de zeepschorsboom wordt gewonnen en dat als een vuilmagneet werkt. De tweede stap van de reiniging, de kruidenelixers, oftewel Phytoactives, heeft BABOR geoptimaliseerd met een detox-extract uit de geneeskrachtige plant agrimonie. 

 

Heldere zaak

Reiniging met olie!

In de loop van een dag verzamelt zich een bont gezelschap aan overtollige talg, stof en vuil op het huidoppervlak. Ook het resultaat van het werk dat de huid tijdens de nacht verricht, is de volgende ochtend weer te vinden: afgestorven huidschilfertjes, zweet en talg. Wie deze resten niet grondig verwijdert, kan elke crème meteen in de kast laten staan: de kostbare werkstoffen hebben helemaal geen kans om alle kracht te ontvouwen. Dus vooruit: aan de olie! Waar menig andere reiniging de beschermende lipidenmantel van de huid aantast, versterkt de HY-ÖL hem al tijdens de reiniging. En: olie lost olie op. Make-up – ook waterproof – of overtollige huidtalg wordt heel gemakkelijk verwijderd. Voor een stralende teint, die zich verheugt op verzorging.

Het juiste gebruik van de reiniging met de BABOR HY-ÖL + Phytoactive

Terwijl de HY-ÖL voor elk huidtype geschikt is, wordt de Phytoactive gekozen afhankelijk van het huidtype.

Fase 1 

Stap 1: De HY-ÖL wordt op de droge huid met draaiende bewegingen aangebracht. Hij reinigt niet alleen op grondige wijze tot in de diepte zonder de lipidenmantel van de huid aan te tasten, maar bouwt deze zelfs tijdens de reiniging op. De olie bestaat voor 100 procent uit de zuivere hydrofiele oliën sojaolie, sesamolie en aardnootolie die in olie oplosbare deeltjes van de huid verwijderen. De HY-ÖL is vrij van conserveringsstoffen en bijzonder mild voor de huid.

Stap 2: De Phytoactive wordt over de HY-ÖL verdeeld en licht ingemasseerd. Phytoactives verzorgen de huid al tijdens de reiniging met natuurlijke kruidenextracten afgestemd op het huidbeeld. Door de afgestemde mengverhouding van de kruiden wordt er een synergetisch en vergroot effect bereikt. 

Fase 2 

Aan het einde van de reiniging worden de vingers met koel water vochtig gemaakt en de combinatie van HY-ÖL en Phytoactive nog een keer licht gemasseerd, totdat er zich een melkachtige emulsie vormt. Met koel water verwijderd, werkt het zogenaamde Kneipp effect. De poriën trekken zich samen, de huiddoorbloeding neemt toe. Het fascinerende kunstwerk van een werkelijk zuivere, schone huid onthult zich.

Ontdek nu uw persoonlijke BABOR Cleansing set in de LIMITED MARMOR EDITION en verzekert u zich van 10% prijsvoordeel!

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenGoud, roségoud, platina – 3 ampullen voor nog meer luxe!BRILLIANTLY BEAUTIFULGoud, roségoud, platina – 3 ampullen voor nog meer luxe!
Het Anti-Hangover PlanWeldadige tips & beauty-rituelen tegen een katerHet Anti-Hangover Plan
Make-upkwasten op de juiste wijze reinigenZo krijgt u uw make-upkwasten op de juiste wijze schoon!Make-upkwasten op de juiste wijze reinigen
Meer volume voor de huid!Onze ampul voor de maand maartMeer volume voor de huid!
Kleur bekennen: De lipstick van nuFELLE KLEURENKleur bekennen: De lipstick van nu
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten