Group 1Productadviseur3D Hyaluronic PowerHyaluronic Cleansing Balm in reisformaat speciaal voor jou.DOCTOR BABOR:-20% korting op het volledige DOCTOR BABOR assortiment !
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Welche Pflege ist die richtige für mich?
TIPS VOOR EEN EFFECTIEVE SCHOONHEIDSSLAAPMooi tijdens de nacht – Waarom onze huid deze time-out nodig heeft! gezichtsverzorgingLuisa20 december 2019 We lichten u toe wat er met uw huid gebeurt tijdens de slaap en geven u tips voor een effectieve schoonheidsslaap!

Schoonheidsslaap – wat gebeurt er in ons lichaam terwijl we slapen?

De bekende „schoonheidsslaap“ is geen mythe. Slaap heeft daadwerkelijk een effect op onze gezondheid én op onze huid. En dat is geen klein effect! 

Tijdens de slaap produceert ons lichaam hormonen. Vooral veel groeihormonen, zoals somatropine, die de huidcelvernieuwing stimuleren. Ook de hoeveelheid aan hormonen, zoals melatonine, tegen vrije radicalen, neemt tijdens de slaap toe. Vrije radicalen verwoesten belangrijke lipiden en proteïnen in de huid en beschadigen haar zodoende. Door de verhoogde afscheiding van hormonen regenereert de huid tijdens de slaap drie keer sneller dan overdag. Daarnaast is ook de collageenproductie tijdens de slaap aanzienlijk hoger. Het lichaam heeft collageen nodig om de elasticiteit en flexibiliteit van de huidstructuur te behouden en heeft zodoende een „anti-aging effect“.

Krijgt ons lichaam te weinig slaap en heeft het een tekort aan slaap, dan kunnen deze stofwisselingsprocessen niet in voldoende omvang plaatsvinden – het immuunsysteem wordt verzwakt en de huid wordt slechter verzorgd en is kwetsbaarder. Bovendien neemt bij gebrek aan slaap de stresshormoonspiegel toe, bijv. van cortisol en adrenaline. Dit leidt tot afbraak van collageen, stress, gezwollen ogen en kringen onder de ogen. Bovendien wordt de vetproductie van de huid bevorderd wat kan leiden tot onzuiverheden – het resultaat van te weinig slaap is dus een vale teint en een versneld huidverouderingsproces. 

De optimale time-out voor een mooie, stralende huid in de ochtend!

Wat is eigenlijk de optimale hoeveelheid slaap? Iedereen heeft een andere behoefte aan slaap. Er wordt echter tussen zeven en tien uur slaap per nacht geadviseerd. Maar niet alleen de lengte is belangrijk, ook het tijdsbestek. De beste tijd voor het lichaam om te gaan slapen ligt tussen 20.00 en 24.00 uur. Vooral de eerste drie uur zijn belangrijk omdat dan de hormoonafgifte het hoogste is. 

Tips voor een effectieve schoonheidsslaap!

De juiste avondroutine speelt eveneens een belangrijke rol voor een effectieve schoonheidsslaap:

`s Avonds moet het gezicht ontdaan worden van vuil, talg en make-up, om onzuiverheden te vermijden. Bovendien is een goede nachtverzorging belangrijk. Door de verhoogde celvernieuwing tijdens de nacht kunnen werkstoffen zoals hyaluron, retinol en antioxidanten erg goed hun werk doen. Daarom is het raadzaam een extra nachtcrème te gebruiken. Als extra verzorging kan er ook één tot twee keer per week een verzorgend Overnight masker worden gebruikt.

Voor de optimale nachtverzorging is de BABOR intensieve verzorgingsset perfect. De volle Intensive Repair Cream heeft een effectieve, regenererende werking op de huid en bevordert de celvernieuwing. Door de Active Night ampul met algenextracten worden de huidcellen in de fase van de diepe slaap geactiveerd en een vermoeide huid wordt op intensieve wijze verzorgd. In de ochtend ziet de huid er gelijkmatiger en fris uit. 

Het Reversive Overnight Mask voor elke huid ondersteunt de huid tijdens de nacht met het PRO YOUTH complex tegen huidveroudering en laat de huid `s morgens verschijnen met een gladde en volle uitstraling.

In den WarenkorbREVERSIVEpro youth overnight maskJeugdigheid activerend Overnight Mask € 69,90* / 75 ml 1000ml - € 932,00

Voor het slapengaan moet het lichaam tot rust komen. Het is dan niet verstandig om te sporten of iets zwaars meer te eten. Bovendien moet men iets ontspannends doen. Juist bij het lezen van een boek komt het lichaam tot rust. 

„Het zes minuten dagboek“ van UrBestSelf is behalve gewoon een wetenschappelijk boek over de elementen van de positieve psychologie ook een succes-journal, waarin men dagelijks over de positieve gebeurtenissen van een dag kan reflecteren. Daardoor vermindert stress en heeft men minder gedachten in het hoofd die iemand bij het inslapen zouden kunnen storen.

Een kalmerende thee werkt eveneens wonderbaarlijk, bijv. de „Sweet Dreams“ van CUPPER met kamille, lavendel en citroenmelisse!

Wie `s avonds problemen heeft met inslapen, kan het met een warm bad proberen om sneller moe te worden. Bovendien heeft het bad het positieve effect dat de poriën worden geopend en zodoende de avondlijke verzorgingsroutine geoptimaliseerd wordt. 

Bijzonder heerlijk geurende kaarsen zoals de Sri Lanka of Paris geurkaarsen van AVA & MAY dragen bij aan een mooie, aangename sfeer en een ontspannende geur tijdens het baden.

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenGET SUMMER READYZo bereid je jezelf & je huid optimaal voor op de zomerGET SUMMER READY
Selfcare RoutineCleane beautyroutine voor een stralende teintSelfcare Routine
GezichtstonerMet deze gezichtstoners geef je jouw verzorgingsroutine een professionele touch!Gezichtstoner
Prime(r) Time!Ons nieuwste Cleanformance-product sleept de hoofdrol in de wachtPrime(r) Time!
Anti-aging wondermiddel: PeptidenRegenereren, opbouwen & verstevigenAnti-aging wondermiddel: Peptiden
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten