Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
De BABOR Green Agenda & onze Clean Beauty-lievelingsproductenGood for your skin – good for our planet. cleanbeautyMiriam17 mei 2022

Duurzaamheid staat bij BABOR al vanaf dag 1 hoog in het vaandel. In 1956 werd het bedrijf opgericht als producent van "biomedische natuurlijke cosmetica". Sindsdien leven wij onze duurzame filosofie voor 100% na en staan wij als familiebedrijf voor verantwoordelijkheid, transparantie en kwaliteit - Made in Germany. Het respectvol omgaan met de natuur zit dus diep verankerd in het DNA van BABOR. Naast diverse duurzaamheidsinitiatieven en onze Green Agenda richten wij ons natuurlijk vooral op onze producten. We streven naar cleane formules voor al onze verzorgingsseries in 2023, gemaakt van zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Ook kiezen wij steeds nadrukkelijker voor grondstofbesparende en recyclebare verpakkingen. Daarnaast zien wij nu al zoveel mogelijk af van plastic, waarbij we het aandeel nieuw geproduceerd plastic tegen 2025 met nog eens 30% willen verminderen.


#BABORLOVESOURPLANET
Kom meer te weten over BABOR's duurzaamheidsinitiatieven
BABOR GREEN AGENDA

We zijn al koolstofneutraal, maar we hebben ons ten doel gesteld om onze eigen CO2-uitstoot tegen 2025 met 50% te verminderen en om tegen 2023 nog eens 30% minder nieuw plastic te gebruiken. Onze Green Agenda rust op drie pijlers: CO2, verpakkingen en ingrediënten.


> 1 BYE BYE CO2

Dankzij groene stroom, fotovoltaïsche energie en klimaatneutraal eco-aardgas is de productie op de hoofdvestiging in Aken sinds 2014 CO2-neutraal. Sinds 2020 heeft BABOR een klimaatneutrale Corporate Carbon Footprint en Product Carbon Footprint, waarbij in totaal 8.050.770 kg CO2 wordt gecompenseerd - dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 2300 langeafstandsvluchten van Düsseldorf naar New York.


> 2 GREEN PACKAGING

We gebruiken vandaag de dag al geen plastic vulstoffen voor onze verpakkingen en vertrouwen op FSC-gecertificeerd papier wanneer dat gebruikt wordt. Ons doel is om alle BABOR-verpakkingen 100% recyclebaar te maken en om het gebruik van plastic met 30% te verminderen. 


> 3 CLEAN INGREDIENTS

Alle formules worden vrij van microplasticdeeltjes en synthetische polymeren samengesteld. Waar mogelijk stappen we voor de bestaande formules voor de herintroductie in 2023 en voor alle grondstoffen uit kritieke hulpbronnen over op gecertificeerde goederen en alternatieven. Indien nodig worden er polymeren gebruikt die de hulpbronnen sparen en milieuvriendelijk zijn. Er worden uitsluitend gecertificeerde palmoliederivaten gebruikt en daarbij wordt het verbruik ervan verminderd. 


TIP: DE NIEUWE BABOR WERKSTOFWOORDENLIJST

Op babor.nl staat een werkstofwoordenlijst waarin we op transparante wijze informatie verstrekken over welke ingrediënten in welk product verwerkt zijn en hoe deze afzonderlijke ingrediënten werken. In deze woordenlijst zijn binnenkort alle hoofdwerkstoffen van onze producten terug te vinden. Een klein voorproefje staat al op de eveneens vernieuwde productdetailpagina's van de ampullen. 

Nieuwsgierig? Selecteer je lievelingsampul, scroll naar beneden, klik op het tabblad >Ingrediënten< en daar staan de hoofdwerkstoffen!


Onze Clean Beauty-lievelingsproducten

We hebben de meeste verzorgingsseries al veranderd, waardoor deze nu een cleane formule hebben: DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE, SKINOVAGE, BABOR SPA, HSR LIFTING en onze nieuwe AMPOULE CONCENTRATES. 


We hebben hier een overzicht gemaakt van onze Clean Beauty-lievelingsproducten:
In den WarenkorbHSR LIFTINGanti-wrinkle eye creamLuxe anti-rimpel Eye Cream € 79,90* / 30 ml 1000ml - € 2 663,33In den WarenkorbHSR LIFTINGanti-wrinkle serumLuxe anti-rimpel Serum € 119,90* / 30 ml 1000ml - € 3 996,67In den WarenkorbSKINOVAGEMoist + Lipid Cream € 69,90* / 50 ml 1000ml - € 1 398,00uitverkochtSKINOVAGEMoisturizing Foam Mask € 39,90* / 75 ml 1000ml - € 532,00In den WarenkorbCLEANFORMANCEClay Multi-CleanserMilde reiniging en mild reinigingsmasker ineen. € 21,90* / 50 ml 1000ml - € 438,00
Wat is Clean Beauty?

Bij Clean Beauty-producten gaan we uit van de benadering "minder is meer". We hebben voor deze producten alleen de meest noodzakelijke, meest natuurlijke ingrediënten gebruikt. Tegelijkertijd hebben we alle kritische stoffen, zoals microplastics of minerale oliën, achterwege gelaten.

Wij hebben een eigen Clean Beauty-logo waaronder je al onze producten vindt die zijn ontworpen en ontwikkeld volgens de strikte BABOR Clean Beauty-richtlijnen. En dat alles zonder dat dit ten koste gaat van de beproefde BABOR-prestaties.


De 7 Clean Beauty-criteria

Glutenvrij

Lactosevrij

Vrij van minerale oliën

Vrij van parabenen

Vrij van PEG's

Zonder silicone

Vrij van microplastics

Miriam
MiriamIk schrijf vanuit thuis blogs over beauty, mode, gezondheid, mindfulness en duurzaamheid. Ik houd me met name bezig met onderwerpen op het gebied van huidverzorging, Clean Beauty en cosmetica met werkstoffen. Ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken, deze uit te proberen en hun effecten te observeren. Voor elke huidbehoefte is er de juiste oplossing en het juiste product. En hoe kan ik dat beter doen dan met mijn lievelingsmerk BABOR? Er komen nog veel spannende onderwerpen aan en ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen en gedachten met jullie te delen. toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenEen lichter alternatief voor foundation? We got you!Onze nieuwe BB Cream: meer dan alleen maar een getinte dagverzorgingEen lichter alternatief voor foundation? We got you!
THIS OR THAT?Serum of ampul?THIS OR THAT?
Een lentegevoel voor de huid met het ampullen-paaseiOp uw paasbest het voorjaar in!Een lentegevoel voor de huid met het ampullen-paasei
Wanneer creativiteit een roeping wordtEen interview met onze medewerker LauraWanneer creativiteit een roeping wordt
Hydra Plus – De dorstlesser voor uw huid!Onze april ampulHydra Plus – De dorstlesser voor uw huid!
Begin nu met de chat
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten