Kraaienpootjes: zo voorkomt u oogrimpels het beste!

Wat zijn kraaienpootjes?

Onder kraaienpootjes verstaat men kleine rimpels in het buitenste gebied van de ogen. De naam „kraaienpootjes“ is ontstaan vanwege de vorm van de oogrimpels, die doet denken aan de poot van de vogel. Een voorstadium van de kraaienpootjes zijn kleinere lachrimpels, die bij het lachen ontstaan, bij een ontspannen gezichtsuitdrukking echter weer verdwijnen. Blijven deze rimpeltjes zichtbaar, dan spreekt men van „kraaienpootjes“. 

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Waarom blijven de kleine rimpeltjes om de ogen, die ooit vanzelf verdwenen, nu ineens zichtbaar? Op oudere leeftijd verliest onze huid vocht en elasticiteit. Omdat de huid rondom de ogen aanzienlijk dunner is dan op andere plaatsen in het gezicht, treden hier het eerst rimpeltjes op. Bovendien belasten we door onze mimiek in het gezicht vooral het gebied van de ogen en de mond – daartoe behoren lachen en met de ogen knipperen. Naast de natuurlijke factoren wordt het gevoelige ooggebied extra belast door schadelijke milieu-invloeden. Ook kan een ongezonde levensstijl de aanwezigheid van oogrimpels beïnvloeden. 

Oogrimpels met 20

Vanaf het 20e jaar begint onze huid te verouderen. Op deze leeftijd verdwijnen echter onze lachrimpels om de ogen na het lachen nog geheel. Na een lange feestnacht kijkt ons ooggebied desondanks uit naar een verfrissing!

Oogrimpels met 30

Met 30 worden de eerste rimpeltjes en/of fijne lijnen in het gebied van de ogen zichtbaar, die ook bij een ontspannen gezichtsuitdrukking aanwezig zijn. Het regelmatig gebruik van een hydraterende oogverzorging is nu superbelangrijk!

Oogrimpels met 40

Vanaf 40 zijn de rimpels onder de ogen en om de ogen meestal dieper en duidelijker te herkennen: men kan dan spreken van kraaienpootjes. Een volle oogcrème bewerkstelligt nu echte wonderen!

kraaienpootjes

1. Oogverzorging met hyaluronzuur

Hyaluronzuur heeft zich een plaats veroverd als anti-aging werkstof. Hyaluronzuur komt op natuurlijke wijze in ons lichaam voor en is daarom erg goed te verdragen. Oogverzorgingsproducten met hyaluronzuur kunnen de huid snel op intensieve wijze met vocht verzorgen. Zo ziet het ooggebied na gebruik met bijv. onze DOCTOR BABOR 3D Hydro Gel Eye Pads, er stralender en strakker uit.


2. Veel drinken

De toevoer van vocht, het beste in de vorm van water, is van levensbelang voor ons. Wat velen niet weten  – alle belangrijke organen in ons lichaam profiteren van de vochttoevoer bijv. door het drinken van water voordat onze huidcellen worden voorzien. Zouden we graag door het drinken iets goeds voor onze huid willen doen, dan moeten we minstens 2-3 liter vocht per dag tot ons nemen.


3. Gezonde leefstijl

Een gezonde levensstijl kan ertoe bijdragen om het ontstaan van rimpels te voorkomen en voor een stralend mooie teint te zorgen. Veel stress, te veel zon, te weinig slaap, weinig beweging en een slechte voeding bevorderen het ontstaan van kraaienpootjes en over het algemeen van rimpels. Eet een uitgebalanceerd menu, rijk aan voedingsvezels, met zoveel mogelijk verschillende verse ingrediënten. Vooral antioxidanten beschermen onze cellen tegen huidveroudering. Ze zitten in levensmiddelen met een hoog aandeel aan secundaire plantenstoffen (bijv. rode biet, paprika, spinazie, broccoli en de meest verschillende donkerrode bessen).


4. Meditatie tegen oogrimpels

16 seconden lang mag u uw ogen sluiten en dromen van een jeugdig gladde huid zonder rimpels. Het beste hierbij – door regelmatige ontspanningsoefeningen zoals deze kunt u rimpels in het gezicht daadwerkelijk voorkomen! Adem vier seconden diep in door de neus, houd de lucht vier seconden vast, adem vier seconden uit en houd de lucht weer vier seconden vast. Ohmmmm ...


5. Rimpels weglachen

Ja, door lachen bevorderen we het ontstaan van rimpels. Maar niet lachen is ook geen oplossing! Want hartelijk lachen maakt niet alleen sympathiek maar ook gelukkig. Alleen als u gelukkig bent, lekker in uw vel zit, kunt u echte schoonheid laten zien. Dus wees vrolijk en leid met uw lachen de aandacht van de rimpels af!

BABOR anti-aging oogverzorging ter voorkoming van kraaienpootjes:

Vergelijkbare artikelen

Het jeukt – tips bij neurodermitis!
EEN DROGE HUID & ONAANGENAME JEUK

Het jeukt – tips bij neurodermitis!

Welke lichtbeschermingsfactor heb ik nodig voor mijn huidtype?
ZONBESCHERMING OLÉ – VAKANTIE VOOR DE HUID

Welke lichtbeschermingsfactor heb ik nodig voor mijn huidtype?

BABOR store in de Ohhh de Cologne
OHHH HOE MOOI IS KEULEN!

BABOR store in de Ohhh de Cologne

Deze 10 beauty-producten zou u altijd in de buurt van het bureau moeten hebben!
Office beauty essentials

Deze 10 beauty-producten zou u altijd in de buurt van het bureau moeten hebben!

Ben je wild op een mooie huid?
SPECIAL EDITION AMPULLEN IN LUIPAARDLOOK

Ben je wild op een mooie huid?