Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Vegan, duurzaam, vrij van plastic & co – Clean cosmetica hipper dan ooit!Clean beauty cosmetica gezichtsverzorgingLuisa5 juni 2020 Steeds meer vrouwen maar ook mannen neigen naar een bewustere consumptie – en dit intussen ook in de cosmetica. Het principe „clean beauty“ functioneert geheel volgens het motto „Minder is meer!“.

Steeds meer vrouwen maar ook mannen neigen naar een bewustere consumptie – en dit intussen ook in de cosmetica. Het principe „clean beauty“ functioneert geheel volgens het motto „Minder is meer!“. Deze verzorgingsproducten beperken zich vaak tot de werkelijk noodzakelijke ingrediënten en zien af van substanties die kritisch bekeken kunnen worden, zoals microplastic of minerale olie. Vaak gaat het bij clean beauty producten om vegan verzorgingsproducten. 

Wat betekent clean beauty? Wat is er nieuw aan clean beauty cosmetica?


„Eigenlijk is „clean“ helemaal niet zo nieuw – tenminste niet voor BABOR.“
(Andrea Weber, hoofd onderzoek & ontwikkeling)

Wat nieuw is, is de ontstane onzekerheid op de markt. Er is nog geen algemeen geldende definitie van het begrip „clean beauty“. Daarom wordt het begrip vaak misbruikt voor marketingdoeleinden. Bij clean beauty moet het echter eigenlijk gaan om pure en „eerlijke“ huidverzorgingsproducten, om veiligheid voor gebruiker en milieu, om echte werking en transparantie bij ingrediënten en productieprocessen.

Clean beauty: Welke ingrediënten worden als twijfelachtig beschouwd?

Welke ingrediënten als twijfelachtig worden beschouwd, hangt af van de regio waar u woont. In Europa regelt de Europese cosmeticaverordening belangrijke, cosmetische ingrediënten zoals uv-filter, conserveringsstoffen of kleurstoffen. De lijst van de verboden ingrediënten omvat momenteel meer dan 1.300 substanties. In de USA ziet er dit heel anders uit want daar bestaat geen dergelijke, officiële lijst. Hier zet men in op de zelfregulering van de markt door middel van regelmatig markttoezicht. De cosmetica-industrie heeft daar in de tussentijd zelf een invulling gegeven aan het begrip „clean beauty“. Dit bemoeilijkt voor consumenten vooral de snelle aanschaf van wereldwijd beschikbare producten via het internet.

Waarom wint clean beauty steeds meer aan betekenis?

Doordat er duidelijk meer informatie voorhanden is, letten consumenten steeds meer op transparantie bij de aankoop van producten. Dit geldt zowel voor levensmiddelen alsook steeds meer voor producten uit andere branches, dus ook voor de cosmetica. Steeds meer consumenten geven aan dat ze een gevoelige huid hebben die naar irritaties leidt. Bij de oorzaken van een toenemende gevoelige huid kunnen, naast het mogelijk teveel aan verzorging ook in toenemende mate door milieu veroorzaakte stressfactoren behoren, zoals fijnstof of blauw licht door digitale terminals. Transparantie en verzorging voor een gevoelige huid wordt nu geboden door clean beauty.

Is een gezichtscrème zonder chemische toevoegingen beter te verdragen?

Eigenlijk is er geen cosmetica zonder chemische toevoegingen want ook natuurlijke ingrediënten hebben een chemische structuur en zijn dus in de ruimste zin chemische substanties. Nuttig en haalbaar is daarom het principe „clean beauty“, dus cosmetica zonder chemische toevoegingen die niet werkelijk noodzakelijk zijn. Deze cleane recepturen zouden bij een gevoelige huid beter te verdragen kunnen zijn want over het algemeen stijgt met een toenemend aantal ingrediënten het risico dat de huid reageert. Omdat er geen eenduidige definitie voor clean beauty is, zien verschillende producenten dus af van verschillende substanties en is een transparante communicatie in samenhang met clean beauty absoluut noodzakelijk.

Wat is het verschil tussen clean beauty en natuurlijke cosmetica?

Clean beauty staat niet gelijk aan louter natuurlijke cosmetica! Terwijl er bij natuurlijke cosmetica uitsluitend plantaardige en natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, zet men bij clean beauty in op transparantie en maximaal vertrouwen bij de aankoop van effectieve performance-cosmetica. Bij beide geldt het motto „Minder is meer“. Een product geldt dan als „clean“, wanneer het zo weinig mogelijk en onschadelijke ingrediënten bevat. Het begrip „clean“ staat daarbij niet voor „beter dan“, maar voor „vrij van“ of „zonder“, bijv. cosmetica zonder microplastic en cosmetica vrij van parabenen.  Over het algemeen is het belangrijk te begrijpen dat ook synthetische ingrediënten duurzaam en onschadelijk kunnen zijn, zoals natuurlijke ingrediënten milieubelastend en schadelijk kunnen zijn. 

Milieuvriendelijke cosmetica: Gaat het bij clean beauty om duurzame cosmeticaproducten?

Veel van de door de cosmetica-industrie gebruikte wereldwijde verpakking is niet recyclebaar of afbreekbaar. Milieuvriendelijke verpakkingen in de cosmetica zijn een echte uitdaging want het is erg moeilijk om een duurzame, milieuvriendelijke optie te vinden, die er tegelijkertijd mooi uitziet. Desondanks wordt er bij clean beauty producten ook speciale aandacht gevestigd op de verpakking, zonder dat het milieu wordt belast. 

We zijn ervan overtuigd, dat kleine veranderingen het verschil maken en zetten met onze DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE serie een stap naar een betere toekomst: voor de verpakkingen van onze CLEANFORMANCE producten gebruiken we gerecycled papier van duurzame bosbouw met FSC-keurmerk. Onze primaire verpakkingen worden van glas geproduceerd en zelfs de tubes bestaan voor 30% uit gerecyclede kunststof. Bij alle recepturen gaat het om cosmetica vrij van microplastic. En omdat BABOR toch al CO2 neutraal produceert, is het milieu extra blij met de clean beauty verzorgingslijn DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE.

Clean beauty: Van welke ingrediënten ziet BABOR af?

Als Duits bedrijf staat BABOR al heel lange tijd voor uitstekende kwaliteit, duurzaam ontwikkelen en bewuste omgang met hulpbronnen. Alles wordt in het hoofdkantoor in Aken geproduceerd. De clean beauty serie DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE omvat vegan verzorgingsproducten met de juiste balans tussen performance, natuurlijkheid, belevenis en kwaliteit. CLEANFORMANCE staat voor een highperformance serie en voor „cleane“ samenstellingen met tot 98% aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong, gecombineerd met een innovatief pre- en probiotica complex. 

Het is onze missie om bij de recepturen tot 100 % stoffen van natuurlijke oorsprong te benaderen, zonder af te zien van werkzaamheid en aangename texturen. Daarom staan we het gebruik van synthetische ingrediënten in heel geringe hoeveelheden toe en alleen dan, wanneer deze noodzakelijk zijn. We verplichten ons om alleen die ingrediënten te gebruiken die een gezonde huidtoestand bevorderen en de integriteit en werkzaamheid van onze samenstellingen ondersteunen.

BABOR CLEAN BEAUTY GUIDE

Voor een keer, graag …

ZONDER PARABENEN


ZONDER SILICONEN

ZONDER GLUTEN


ZONDER LACTOSE

ZONDER MICROPLASTIC

ZONDER MINERALE OLIËN

ZONDER SYNTHETISCHE GEURSTOFFEN

ZONDER DIERLIJKE INGREDIËNTEN

Healthy beauty: Vegan cosmetica

DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE

DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE staat voor clean beauty want de cosmetica is geproduceerd zonder microplastic, siliconen, parabenen, lactose en gluten alsook zonder minerale olie en vrij van synthetische geurstoffen. De cleane beauty-lijn is een ode aan de  "dewy look", wat zoveel betekent als "dauwfris" en een teint omschrijft die zo zacht straalt als ware hij bedekt met ochtenddauw. Pre- en probiotica zorgen voor een gezonde huid en een natuurlijke glow, ze versterken de huidbarrière en werken als een klein beschermingsschild tegen milieustress. Het gaat bij de lijn om 100% vegan beauty-producten. Een extract uit rode esdoornschors beschermt de huid door zijn antioxidatieve, sterk regenererende eigenschappen en leidt zo tot grotere elasticiteit en spankracht. Dit extract is het eerste volledig duurzaam en klinisch getest, cosmetisch ingrediënt dat gewonnen wordt uit gerecyclede, rode esdoornschors.CLEAN BEAUTY PRODUCTEN VAN BABOR:

In den WarenkorbCLEANFORMANCEMoisture Glow SerumHydraterende serum - 98 % ingrediënten van natuurlijke oorsprong € 42,90* / 30 ml 1000ml - € 1 430,00In den WarenkorbCLEANFORMANCEMoisture Glow CreamSnel intrekkende verzorgende gezichtscrème - 98 % ingrediënten van natuurlijke... € 42,90* / 50 ml 1000ml - € 858,00In den WarenkorbCLEANFORMANCEClay Multi-CleanserMilde reiniging en mild reinigingsmasker ineen. € 21,90* / 50 ml 1000ml - € 438,00In den WarenkorbCLEANFORMANCEAwakening Eye CreamHydraterende oogcrème. € 32,90* / 15 ml 1000ml - € 2 193,33In den WarenkorbCLEANFORMANCEDeep Cleansing PadsMet water activeerbare, reinigende pads – pads van biologisch afbreekbaar materiaal € 29,90* / 20 stuk
Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenLet’s get flawlessStap voor stap instructies voor de perfecte make-up lookLet’s get flawless
Bedenken, organiseren, uitvoeren - Wanneer projecten werkelijkheid wordenEen interview met onze medewerker DirkBedenken, organiseren, uitvoeren - Wanneer projecten werkelijkheid worden
Al het goede komt in drieënDrievoudige ampullenpowerAl het goede komt in drieën
Droge huidDroge gezichtshuid & droge huidplekken op het lichaam: oorzaken en tips voor de juiste verzorgingDroge huid
FruitzuurpeelingEen nieuwe start voor de huid!Fruitzuurpeeling
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten