Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Welk effect heeft blauw licht op onze huid?Wat is digital aging? gezichtsverzorgingChristina28 november 2023 Wat zijn eigenlijk de gevolgen voor onze huid van het constant staren naar een mobiele telefoon of pc?

'Digital aging' is een begrip in de huidverzorging dat betrekking heeft op de gevolgen van overmatig gebruik van digitale technologieën als smartphones en computers op (het verouderingsproces van) de huid. 

Het gaat onder meer om deze gevolgen:

 

  1. Straling van blauw licht: Digitale apparaten produceren blauw licht, wat ook wel hoogenergetisch zichtbaar licht wordt genoemd. Iedereen die veel en langdurig aan blauw licht wordt blootgesteld, krijgt waarschijnlijk te maken met huidbeschadiging en vroegtijdige huidveroudering. Aangenomen wordt dat blauw licht oxidatieve stressreacties in de huid kan veroorzaken.
  2. Textuur en rimpelvorming: Als je langdurig naar schermen staart en de ogen samenknijpt om tekst te lezen of naar afbeeldingen te kijken, kunnen er ook fijne lijntjes en rimpels rond de ogen ontstaan. Dit noemen we ook wel 'schermrimpels'.
  3. Slaapstoornissen: Als je voor het slapengaan overmatig gebruik maakt van digitale apparaten, kunnen er slaapstoornissen ontstaan. Dit heeft een negatieve uitwerking op de gezondheid van de huid, omdat slaap belangrijk is voor de regeneratie van huidcellen en een slaapgebrek kan leiden tot een vermoeid en verouderd huidbeeld.
Wat kun je doen tegen de gevolgen van 'digital aging'?

Om de effecten van 'digital aging' tegen te gaan, adviseren onze huidverzorgingsexperts verschillende maatregelen. 

Onze tips
  1. Bescherm de oogzone: Voor brildragenden is het gebruik van een bril met blauwlichtfilters essentieel. Daarmee bescherm je je ogen tegen schadelijk blauw licht.
  2. Reinig de huid grondig: Gebruik hoe dan ook huidverzorgingsproducten met antioxidanten om de huid te beschermen tegen oxidatieve stress.
  3. Neem regelmatig een pauze: Het is heel belangrijk om de schermtijd af te wisselen met pauzes om de belasting voor de ogen te verminderen.
  4. Slapen, slapen en nog eens slapen: Een goede slaapkwaliteit en -duur bevorderen de regeneratie van de huid.

Het is al lang bekend dat UVA- en UVB-stralen de huid beschadigen en kunnen bijdragen aan een vroegtijdige huidveroudering. Met de juiste zonnebrandcrème kun je de huid gelukkig goed beschermen. Maar 'digital aging' is een relatief nieuw fenomeen waar nog steeds onderzoek naar wordt gedaan. Ga in elk geval bewust om met het gebruik van digitale technologieën en neem passende maatregelen om de huid gezond en mooi te houden.

Onze krachtige producten tegen blauw licht:
In den WarenkorbDOCTOR BABORDe-Stress & Repair LotionDe lotion verkoelt, trekt snel in en ondersteunt de huidregeneratie. € 34,90* / 150 ml 1000ml - € 232,67
Christina
ChristinaEen dag waarbij ik 's ochtends vroeg niet even mijn berichtenapps en Instagram check, is voor mij ondenkbaar. Het liefst doe ik dat nog voordat mijn gezinnetje wakker wordt en we even samen knuffelen. Dat is echt heerlijk! En precies dat is ook mijn grootste inspiratiebron: mijn dagelijkse leven met mijn gezin, met beauty- en fashiononderwerpen, maar ook met diepgaande en luchtige gesprekken met al mijn vrienden over alles wat ons beweegt, raakt en motiveert. Bij de online marketing bij BABOR ligt mijn focus volledig op de kern – het magazine. Dat is voor mij een platform voor informatieve, wetenschappelijke en ook boeiende onderwerpen op het gebied van professionele en exclusieve huidverzorging. Een goede mix van voor ieder wat wils – telkens wanneer je inspiratie zoekt! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenHuidverzorging of make-up? Ik wil het allebei!Hydra Liquid Foundation in 15 kleurnuancesHuidverzorging of make-up? Ik wil het allebei!
Collageen voor een gladdere huidAnti-agingwerkstof tegen rimpelsCollageen voor een gladdere huid
Zonbescherming? Zonneklaar!Forever Young – maar alleen met de juiste zonbeschermingZonbescherming? Zonneklaar!
Een lentegevoel voor de huid met het ampullen-paaseiOp uw paasbest het voorjaar in!Een lentegevoel voor de huid met het ampullen-paasei
Touch it, feel it, love itFEILER luxe chenille voor fluweelzacht comfortTouch it, feel it, love it
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten