Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Voor de doelgerichte anti-aging behandeling van het gevoelige oog- en mondgebiedRadiofrequente behandeling bij de professional in het instituut cosmetische-behandelingLuisa8 januari 2021 Een strakke huid zonder injectie en scalpel – is dat mogelijk? Ja, met een radiofrequente behandeling kunt u het natuurlijke huidverouderingsproces op zachte wijze tegengaan.

Een strakke huid zonder injectie en scalpel – is dat mogelijk? Ja, met een radiofrequente behandeling kunt u het natuurlijke huidverouderingsproces op zachte wijze tegengaan. Bij de innovatieve behandeling die haar oorsprong in de geneeskunde heeft en als stimulans bekend staat voor de celvernieuwing en collageensynthese, wordt warmte gebruikt om te huid te verstevigen. We hebben met onze SkinFirmor RF behandeling de Dutch Beauty Award 2021 in de categorie Beautybehandeling high-tech in de wacht gesleept. 

Hoe functioneert de radiofrequente behandeling?

Bij de radiofrequente behandeling wordt warmte ingezet om rimpeltjes te bestrijden. Door de doelgerichte opwarming van het weefsel trekken de collageenvezels in de huid samen en kleine rimpeltjes worden onmiddellijk gladgemaakt. Bovendien wordt de collageenvorming diep in de huid gestimuleerd, waardoor de huid er  strakker en roziger uitziet en voor een langdurige verjonging kan zorgen.


BABOR heeft zich met zijn innovatieve, radiofrequente technologie gespecialiseerd in de professionele lokale behandeling van rimpels in het gezicht en biedt met de behandeling een nieuw gevoel van lifting – helemaal zonder injectie en scalpel. Daarbij wordt er behandeld met monopolaire radiofrequentie van 4 MHz. De energie van de radiofrequentie wordt met een speciale electrode in de diepte van de huid gesluisd, bereikt daardoor de dermis en veroorzaakt op- en neergaande bewegingen van de watermoleculen in het weefsel. Door deze op- en neergaande bewegingen verwarmt het behandelde weefsel zich bij vakkundige toepassing tot maximaal 41°C.  Daarbij is de gecontroleerde warmte specifiek afgestemd op de huidstructuur van het gevoelige oog- en mondgebied. Zoals bekend uit toepassingen met radiofrequentie, is het deze milde warmteontwikkeling die als prettig wordt ervaren, voldoende om huideigen regeneratiemechanismen alsook nieuwe vorming van collageen en elastine te bevorderen. Ook worden de microcirculatie en de lymfedrainage verhoogd, zodat het weefsel optimaal met voedingsstoffen en zuurstof wordt verzorgd en afzettingen alsmede proteïneafval kunnen worden afgevoerd. Bij vakkundige toepassing worden huidbeschadigende verbrandingen of het denatureren van eiwitten vermeden.

Wanneer is een radiofrequente behandeling zinvol?

Onze huid wordt voortdurend belast door milieu-invloeden die het verouderingsproces kunnen versnellen. Dit kan zich al vanaf midden 20 in het ooggebied aftekenen. Want hier is de huid bijzonder dun en gevoelig. Factoren zoals stress, werk achter de computer, oververmoeidheid en vrije radicalen alsook intensieve mimiek versterken de belasting van de probleemzones rondom de ogen. En ook het gebied van de lippen en het voorhoofd zijn zones waaraan men de leeftijd vroeg kan aflezen.

De BABOR TECH radiofrequente behandeling is geschikt voor elke gezichtshuid. Bij de zeer behoedzame behandeling vindt er een gelijkmatige, volumetrische verwarming van de diepe weefselgebieden plaats, die verantwoordelijk zijn voor de veroudering van de huid. De behandeling is bijzonder geschikt voor een doelgerichte behandeling van het gevoelige lippen- en ooggebied en heeft een veelvoud aan positieve effecten:

 • de structuren van de huid verstevigen direct 
 • kan de productie van nieuw collageen en elastine stimuleren 
 • het weefsel wordt verstevigd 
 • lijnen en rimpels worden optisch gereduceerd 
 • de huid wordt duidelijk gladder 
 • door de activering van de lymfestroom verminderen zichtbaar wallen en donkere randen om de ogen 
 • hangende oogleden lijken opgetrokken
 • belaste en vermoeide ogen worden ontspannen en verfrist 
 • een meer open blik 
 • het gezicht ziet er door de reducering van mimische rimpels in zijn geheel verjongd uit 

Is een radiofrequente behandeling pijnlijk?

U wenst een effectieve, ongecompliceerde behandeling met zichtbare, langdurige resultaten maar alsjeblieft zonder pijnlijke inspuiting of kostbare cosmetische ingreep? Dan is de radiofrequente behandeling precies de juiste keuze! De radiofrequente behandeling staat bekend als pijnloos en zacht want hierbij ontstaan geen beschadigingen aan het huidoppervlak. Daarom is deze behandelingsmethode tegen rimpels vooral ook geschikt voor zeer gevoelige gezichtsdelen zoals mond en ogen.


Natuurlijk kan de radiofrequente behandeling van persoon tot persoon verschillend worden waargenomen. Het gevoel kan zelfs zeer verschillend zijn bij de rechter- en linkerhelft van het gezicht. De radiofrequentie moet altijd voelbaar zijn met een aangename verwarming, dan is de intensiteit optimaal. Bij een professionele BABOR behandeling in het schoonheidsinstituut wordt daarom bij elke stap gewaarborgd dat de behandeling aangenaam is. 

Waaraan herken ik of een radiofrequente behandeling goed wordt uitgevoerd?

Het succes van een radiofrequente behandeling hangt sterk af van de correct uitgevoerde toepassing. Daarbij spelen intensiteit, duur van de toepassing en snelheid van het bewegen van het handstuk een beslissende rol. Het behandelingssucces wordt bij BABOR gewaarborgd door enerzijds exclusieve trainingen van onze instituutspartner en anderzijds door innovatieve BABOR TECH technologie. Zo wordt tijdens een behandeling met een BABOR radiofrequentie-apparaat een veilige toepassing door vooringestelde programma’s gewaarborgd. Deze zijn gebaseerd op nauwkeurig gepresenteerde stap voor stap toepassingsschetsen voor bepaalde huiddelen en garanderen zo de optimale intensiteit en duur van de radiofrequente toepassing. In de regel worden huiddelen van maximaal 3 cm² met vastgelegde toepassingstijden behandeld, om een doelgerichte en gelijkmatige weefselverwarming te bereiken. Alle waarden werden in omvangrijke testen vastgesteld.

Radiofrequentie – risico’s en bijwerkingen 

Zoals bij elke cosmetische behandeling mogen ook bij de radiofrequente behandeling alleen gezonde mensen met een gezonde huid door de juiste opgeleide schoonheidsspecialistes worden behandeld. In bepaalde gevallen is de toepassing lokaal begrensd, algemeen of  gecontra-indiceerd tot herstel van de normale gezondheidstoestand. Zo moeten tijdens de toepassing bijvoorbeeld gebieden met huidbeschadigingen (bijv. open wonden), zichtbare huidveranderingen (bijv. wratten) alsmede levervlekken en moedervlekken ruim worden vrijgelaten. De cosmetische preparaten die tijdens de radiofrequente behandeling worden ingezet zijn over het algemeen goed te verdragen. Zoals bij elk ander cosmetisch product kunnen bij het gebruik geïrriteerde of allergische reacties optreden. Let er daarom op, dat er voor de behandeling geïnformeerd wordt naar uw gezondheidstoestand en dat dit in een persoonlijk gesprek met u besproken wordt. Dit is voor uw eigen veiligheid.

Hoe reageert de huid op een radiofrequente behandeling? 

Bij een professioneel uitgevoerde radiofrequente behandeling wordt de behoedzame verwarming van het oog- en lippengebied door de meesten als prettig ervaren. 

De huid reageert op de behandeling met een lichte tot intensieve roodkleuring, eventueel ook met een licht branderig gevoel, jeuk en een gespannen gevoel. Ook zwellingen kunnen in zeldzame gevallen optreden. In de regel verdwijnen deze reacties na 1-2 dagen.

Zichtbare vaten lijken na de behandeling aanvankelijk opvallender; dit vermindert in de regel echter al na 1-2 uur. U kunt uw dagelijkse leven zonder regeneratietijd na de behandeling zoveel mogelijk zoals gebruikelijk voortzetten. Zelfs het aanbrengen van make-up is na de behandeling zonder problemen mogelijk.

Waar moet u voor en na de behandeling op letten?

Optimale behandelingsresultaten worden bereikt als u voor de behandeling, op de dag van de behandeling en ook op de dagen erna op enkele punten let.


Let hier zelf op voor de behandeling en op de dag van de behandeling:

 • Na een chemische peeling of de toepassing van een professionele fruitzuurpeeling in het schoonheidsinstituut moeten minstens twee weken verstreken zijn, voordat een radiofrequente behandeling wordt uitgevoerd. 
 • Na een TCA-peeling of een ablatieve (huid verwijderende) laserbehandeling bij een dermatoloog moeten zelfs zes tot acht weken tussen de behandelingen zitten. 
 • Na cosmetische chirurgie & inspuitingen die minder dan een half jaar geleden zijn, moet eerst overleg worden gepleegd met de specialist.
 • Direct voor de behandeling moeten contactlenzen uitgedaan worden en gehoorapparaten uitgezet worden.


Let hierop voor de behandeling aan het oog:

 • Grauwe staar operatie (gebruik van kunstlens) | minstens acht weken pauze 
 • Lasik (voor de behandeling van gezichtsstoornis) | minstens acht weken pauze 
 • Glaucoom- of netvliesingrepen | minstens drie maanden pauze 

Zie na de behandeling af van:

 • Sterk transpireren, bijv. door saunabezoek of wedstrijdsport 
 • Solariumbezoek en vermeid intensieve zonnestraling 
 • Harsen op de behandelde plekken 
 • Zwemmen in chloorwater of zeewater.

Na volledig verdwijnen van de roodkleuringen kunt u alle activiteiten weer zoals gebruikelijk uitvoeren.


Hoeveel behandelingen worden geadviseerd?

Professioneel uitgevoerd kunnen al na één BABOR TECH radiofrequente toepassing zichtbare resultaten bereikt worden en het oog-, mond- en voorhoofdgebied een frisser, jeugdigere uitdrukking geven. Om echter maximale behandelingsresultaten te bereiken, adviseren we kuurtoepassingen van zes behandelingen binnen drie weken, begeleid door een consequente verzorging thuis.

Hoe lang duurt een behandeling?

De toepassing met het BABOR TECH radiofrequentie-apparaat is een upgrade die u aan uw afgesproken normale manuele behandeling kunt toevoegen. De radiofrequente behandeling is lokaal op geselecteerde rimpels mogelijk en wordt na de reiniging op de voorbereide huid toegepast en zo in uw persoonlijke BABOR behandeling geïntegreerd. De duur van de radiofrequente behandeling verschilt afhankelijk van het te behandelen gezichtsdeel. Wordt bijvoorbeeld alleen de fronsrimpel behandeld, dan kan de toepassing vanaf drie minuten starten. Behandeling van het gehele ooggebied duurt 20 minuten en het gehele mondgebied incl. neuslippenplooi 12 minuten. Voor degene die zich de luxe van een behandeling van ogen en mond gunt, duurt de toepassing 32 minuten. Daarna gaat de normale behandeling met de populaire BABOR ampul verder.

Wat kost een radiofrequente behandeling?

Omdat het gebruik bovenop de doelgerichte rimpelbehandeling van verschillende gebieden in het gezicht kan worden bijgeboekt, liggen de kosten tussen ca. 10 en 55 euro.


Wordt de huid na de behandeling speciaal verzorgd?

Al tijdens de behandeling wordt bij BABOR gelet op de nazorg. Zo wordt bijvoorbeeld afgezien van een gezichtsmassage. Daarvoor in de plaats kunt u genieten van een aangenaam koel vliesmasker dat speciaal als aanvulling op de radiofrequente behandeling dient. Bovendien maakt u al tijdens de behandeling kennis met een ander effectief product, een serum voor ogen en lippen. Dit kunt u ook aanschaffen voor verder gebruik thuis. 

Voor thuis adviseren we het REPAIR CELLULAR Lip & Eye Serum dagelijks `s morgens en `s avonds na de reiniging op lijnen en rimpels in het oog- en mondgebied resp. op de van tevoren met radiofrequentie behandelde rimpels aan te brengen en te laten inwerken. Aansluitend adviseren we het gebruik van onze LIFTING CELLULAR Dual Eye Solution voor een nog gladder, strakker en jeugdig fris ooggebied. 

Tip: u kunt de oogcrème ook over het serum op de lippen aanbrengen. 

Bovendien adviseren we tijdens een radiofrequente behandelingskuur overdag doorgaans het gebruik van een geschikte zonbescherming, bijv. PROTECT CELLULAR Protecting Balm SPF 50. De ogen kunt u het beste beschermen door het dragen van een zonnebril met uv-bescherming. Ook na beëindiging van de kuur moet u overdag nog gedurende 2-3 weken rekening houden met een zonbescherming.

In den WarenkorbDOCTOR BABORProtecting Balm SPF 50De luchtige Protecting Balm SPF 50 trekt snel in, zonder te plakken. € 39,90* / 50 ml 1000ml - € 798,00


Nieuwsgierig geworden?

Vind een instituut in uw omgeving en maak een afspraak voor een radiofrequente behandeling!

Afspraak maken

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenCadeau-ideeën voor Valentijnsdag om verliefd op te wordenFrom BABOR with LoveCadeau-ideeën voor Valentijnsdag om verliefd op te worden
Christmas CountdownNu nog bestellen: de gepersonaliseerde BABOR adventskalenderChristmas Countdown
Hou jezelf en je huid fit: je persoonlijke detox yoga en facial work-outVind je core met yogi JustineHou jezelf en je huid fit: je persoonlijke detox yoga en facial work-out
Een kwestie van persoonlijkheid: met deze tassen doet de zomer zijn intrede bij ons!SUMMER IN MY BAGEen kwestie van persoonlijkheid: met deze tassen doet de zomer zijn intrede bij ons!
Nagelverzorging voor gezonde vingernagelsBye bye droge nagelriem. Hallo mooie nagels!Nagelverzorging voor gezonde vingernagels
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten