Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Oorzaken & tips voor de juiste verzorging bij droge handenDroge handen handverzorgingLuisa6 november 2020 Het is alweer herfst – koude lucht, bladeren in de prachtigste kleuren... droge handen. Wat kunnen we daar aan doen? Lees het hier!

Vooral in de herfst en de winter, als de temperaturen weer dalen, droogt onze huid sneller uit. Dit merken we voornamelijk aan onze handen, omdat deze zowel aan weer en wind als aan droge verwarmingslucht worden blootgesteld. Droge handen en een gebarsten huid zijn de gevolgen hiervan. Maar wat kunnen we er aan doen?

© Photographer Jenn Werner | Miss Germany | Model Leonie von Hase

Droge handen en een gebarsten huid – waarom eigenlijk? 

We kijken eerst waarom onze handen droog en onze huid gebarsten is – De huid van onze handen is erg dun en heeft nauwelijks vetweefsel. Er zitten nauwelijks talgklieren op de rug van onze handen en onze handpalmen hebben er zelfs helemaal geen. Aangezien we onze handen dagelijks blootstellen aan externe invloeden zoals vrije radicalen, UV-straling en warmte en kou, heeft de natuurlijke beschermingslaag veel te verduren. Hierdoor worden onze handen droog en barst de huid. 

De oorzaken voor extreem droge handen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Naast onjuiste of gebrekkige handverzorging kunnen ook interne factoren zoals genetische aanleg of stress een rol spelen, zodat zelfs de beste tips en producten niet helpen. Iemand met zeer droge handen met een tot bloedens toe gebarsten huid moet deze afwijkingen altijd met een specialist bespreken. Het vaak wassen van de handen en het gebruik van ontsmettingsmiddelen kunnen echter ook oorzaken zijn. Deze oorzaken verstoren de natuurlijke huidbeschermingsbarrière van onze handen en onttrekken vocht aan de huid. Handen met een gebarsten huid zijn nu nog vatbaarder voor schadelijke stoffen. In het huishouden of in de tuin kunnen we onze handen beschermen door luchtdoorlatende handschoenen te dragen. Bovendien kunnen we met de juiste handverzorging de regeneratie van de huid bevorderen en zorgen voor mooie en zachte handen.

Voorkom droge handen door op de juiste manier uw handen te wassen!

Uw handen wassen is in elk geval niet de oplossing. Op de juiste manier uw handen wassen is de eerste stap naar goed verzorgde handen. Aan de hand van onze tips kunt u vermijden dat uw huid uitdroogt en ruwe handen voorkomen.

Lees nu verder

 

Droge handen ondanks dat u deze met crème verzorgt? 

Handverzorging, zo doet u dat op de juiste manier!

U hebt droge handen ondanks dat u deze met crème verzorgt? We gaan uitzoeken waar dat aan ligt. Met de seizoensovergangen naar de herfst en de winter heeft onze huid meer verzorging nodig die voldoet aan haar specifieke, individuele behoeften. Een lichte handcrème is nier meer voldoende voor zeer droge handen - en nee, het is ook niet voldoende om het laatste restje dagcrème dat nog in de palm van uw hand zit over uw handen te verdelen nadat u uw gezicht verzorgd hebt. Het volstaat ook niet om de Body Lotion waarmee u uw armen en benen verzorgt als handcrème te gebruiken.

Nicht umsonst gibt es unzählig viele Pflegeprodukte für die Niet voor niets zijn er talloze verzorgingsproducten voor de handen, waarvan de formules speciaal zijn aangepast aan de behoeften van de huid op onze handen. Welke verzorging de juiste is voor uw handen, hangt af van verschillende factoren zoals huidtype en seizoen. Over het algemene is een goede handcrème echter te herkennen aan de werkstoffen. Zo houdt glycerine bijvoorbeeld het vocht in de huid vast en hoogwaardige plantaardige oliën, zoals sesamolie, zorgen voor een soepele en gladde huid op uw handen. De werkstof panthenol helpt daarnaast om de huid van extreem droge handen te kalmeren.

Verzorging van zeer droge handen:

Als u onafhankelijk van het seizoen last hebt van droge tot zeer droge handen, dan moet u zeker kiezen voor een rijke huidverzorging en uw handen vaker insmeren met crème.

Verzorging van droge handen bij een normale huid:

Handen met een normale huid kunnen in de winter vaak droog worden en heeft dan een intensievere en regelmatigere verzorging nodig dan op warme dagen.

Handen met een gebarsten huid verzorgen bij een gevoelige huid:

Een gevoelige huid moet u verzorgen met een handcrème die de huid niet extra irriteert. Ingrediënten zoals pre- & probiotica kunnen de regeneratie van een beschadigde huidbeschermingsbarrière ondersteunen en het vochtverlies in de huid compenseren. Dat geldt overigens ook voor droge handen met gebarsten huid, die daardoor gevoeliger zijn.


Meer drinken helpt ook als u droge handen hebt!

Vaak weten we niet waarom onze handen plotseling zo droog zijn. Soms ligt de oorzaak echter heel erg voor de hand en helpt het al als u alleen wat meer drinkt. Dagelijks dienen we minimaal 1,5 tot 2 liter te drinken.


Extreem droge handen: Dan is een handmasker de perfecte keuze!

Bij uiterst gestreste, droge handen is een handmasker de perfecte keuze. Intensievere handcrèmes zijn hiervoor bijzonder geschikt – gebruik de crème één of twee keer per week als handmasker. Breng de handcrème dan royaal aan en laat deze minstens 20 minuten inwerken. Het beste kunt u een handmasker gedurende de nacht laten zitten. Zo kan de huid tijdens het slapen regenereren en van de royaal met crème ingesmeerde handen hebben we 's nachts toch geen last. Indien nodig kunt u ook een verzorgingshandschoen gebruiken. 's Ochtends masseert u de restjes crème zachtjes in de huid in of veegt u deze met een tissue voorzichtig af. Uw droge handen zullen u dankbaar zijn!

Trouwens: Onze intensief verzorgende handcrèmes voor extreem droge handen zijn ook ideaal te gebruiken als handmasker!


DIY-tips bij droge, ruwe handen:

1. Handpeeling – zwaai ruwe handen maar gedag!

Met behulp van een peeling verwijdert u de dode huidcellen van de huid op uw handen. Dit stimuleert de huideigen regeneratieprocessen en droge handen worden weer fluweelzacht. Een handpeeling mag u gerust 1 – 2 keer per week gebruiken!

Zelf een DIY handpeeling uitvoeren

Voor de DIY handpeeling hoeft u hoogstwaarschijnlijk niet naar de winkel. Ingrediënten zoals suiker, zout en olijfolie zijn hiervoor het best geschikt.

Zo werkt het:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el zout of suiker


Meng de ingrediënten met een lepel in een kleine kom. Masseer vervolgens de zelfgemaakte handpeeling gedurende 5 – 10 minuten in de huid van de droge handen in. Besteed speciale aandacht aan de buitenkant van uw handen en vingers en masseer uw polsen ook zachtjes met de peeling. Spoel vervolgens uw handen af met lauw water en breng een intensive handverzorgingscrème aan.


2. Handbad – een absolute weldaad voor zeer droge handen!

Als zelfs de allerbeste handcrème niet meer baat, dan is het tijd voor een verzorgend handbad. Ook dat kunt u heel eenvoudig zelf samenstellen.

Zo werkt het:

  • 0,5 l water
  • 1 zakje kamillethee
  • 2 el olijfolie

Schenk de hete kamillethee in een kom. Als het wat afgekoeld en lauwwarm is, dan voegt u de olijfolie toe. Leg uw droge handen gedurende ongeveer 15 minuten in het handbad. Droog daarna uw handen goed af en smeer deze in met crème. Dit handbad is ook een ideale voorbereiding op de perfecte nagelverzorging.


Onze handcrème voor zeer droge handen met gebarsten huid:

uitverkochtBABOR SPAPre-& Probiotic Hand CreamIntensief verzorgende handcrème. € 14,90* / 100 ml 1000ml - € 149,00
Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenWat is digital aging?Welk effect heeft blauw licht op onze huid?Wat is digital aging?
Milieubewust met BABORMeer dan alleen een mooie uitstraling: BABOR zet in op duurzaamheid!Milieubewust met BABOR
Beauty Face WorkoutZo hou je jouw huid langer strakBeauty Face Workout
Anti-aging tips & trucsAntirimpel: Met deze tien tips blijft uw huid langer jong!Anti-aging tips & trucs
Onze beautyvoornemens voor 2021New Year, New SkinOnze beautyvoornemens voor 2021
Begin nu met de chat
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten