Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Dit helpt tegen sinaasappelhuid!Cellulite celluliteLuisa16 april 2021 Met deze tips kun je cellulite voorkomen en het aanzicht van reeds aanwezige cellulite verbeteren.

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd is vooral een cosmetisch thema in een wereld waarin mooi en strak synoniem zijn. Wij verklappen jou de belangrijkste informatie rondom dit vermeende schoonheidsfoutje.

Wat is cellulite?

Cellulite is zichtbaar in de vorm van putjes in de huid. Deze putjes worden veroorzaakt door verzwakt bindweefsel. Cellulite heeft in principe – in tegenstelling tot wat velen misschien denken – niets met het lichaamsgewicht te maken. Cellulite kan net zo goed bij slanke mensen optreden als bij mensen met overgewicht. Iedere vrouw heeft aanleg voor sinaasappelhuid en het komt bij meer dan 80 procent van alle vrouwen in meer of mindere mate voor:

Stadium 1 – Lichte cellulite

Ziet je huid er op eerste gezicht glad en strak uit, maar zijn er wafelvormige kuiltjes zichtbaar wanneer je de huid op de dijen of billen samendrukt? Dan heb je aanleg voor cellulite.


Stadium 2 – Gemiddelde cellulite

In dit stadium is de sinaasappelhuid al aan het oppervlak zichtbaar en het doet pijn om de huid op de betreffende plekken samen te drukken.


Stadium 3 – Sterke cellulite

De cellulite is duidelijk zichtbaar. De slappe huid heeft een onregelmatige structuur en vertoont kuiltjes. Bovendien ziet de huid er grijs uit door de slechte doorbloeding.


Op welke lichaamsdelen komt cellulite het vaakst voor?

 • Cellulite op billen

 • Cellulite op benen

 • Cellulite op dijen

 • Cellulite op bovenarmen


Cellulite bij mannen: Waarom komt dit bij mannen weinig voor?

Mannen met cellulite zie je niet vaak. Dat heeft vooral te maken met hoe de mannenhuid is opgebouwd. Het bindweefsel heeft een andere structuur dan bij vrouwen. Waar de collageenvezels bij vrouwen parallel lopen, zijn deze bij mannen in een roostervorm gerangschikt. Daardoor kunnen de vetcellen, die mannen sowieso minder hebben, niet zo makkelijk naar het oppervlak worden gedrukt zoals bij vrouwen het geval is. Daarbij komt nog dat vrouwen een dunnere huid en minder lichaamsbeharing hebben dan mannen – zo zijn oneffenheden sneller zichtbaar.


Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat in de diepste laag van de onderhuid waar het bindweefsel, bloed- en lymfevaten, zenuwen, klieren, haarwortels en vetafzettingen liggen. Het onderhuids vetweefsel zorgt voor een energiereserve, isoleert tegen kou en biedt bescherming voor onze organen en botten. Toch kan dit ook cellulite veroorzaken.

Hoe hoger het percentage lichaamsvet, hoe meer vet er in de cellen wordt opgeslagen. Wanneer het bindweefsel ook nog verzwakt is, kunnen de vetcellen sterker naar buiten drukken zodat er een bobbelige structuur op de huid ontstaat – sinaasappelhuid.


Cellulite: oorzaken

Vaak wordt cellulite bespoedigd door een samenspel van uiteenlopende factoren.

Denk aan:

 • Hoger percentage lichaamsvet

 • Voeding met veel suikers

 • Te weinig beweging

 • Alcohol

 • Nicotine

 • Stress

 • Hormonen

5 tips tegen cellulite

Van cellulite af komen, kan dat überhaupt?

Helaas bestaat er geen wondermiddel tegen cellulite. En van cellulite af komen is helaas bijna niet mogelijk. Met onze tips kun je echter het ontstaan van cellulite voorkomen, bestaande cellulite bestrijden en het aanzicht van de sinaasappelhuid verbeteren.

In principe geldt: Alles wat de doorbloeding stimuleert en lichaamsvet vermindert, kan tegen cellulite helpen. Zowel van binnenuit als van buiten – want cellulite is in ruime zin op een trage stofwisseling terug te voeren. Dit kunnen we ertegen doen:


1. Sport tegen cellulite

Je hoort vaak dat joggen sinaasappelhuid op de benen veroorzaakt. Maar dat is niet zo. Het tegendeel is waar: wie regelmatig beweegt kan cellulite juist tegengaan, want alleen zo kan men overgewicht vermijden en de spieren trainen. Bij het zwemmen wordt het hele lichaam gebruikt. Maar je kunt ook doelgericht de plekken met sinaasappelhuid trainen om de huid strakker te maken. Zo vermindert het trainen van de bilspieren bijvoorbeeld cellulite op de billen. Met oefeningen zoals sit-ups kun je cellulite op de buik bestrijden. Kortom: het opbouwen van spieren kan ervoor zorgen dat cellulite duidelijk minder zichtbaar is.


2. Voeding tegen cellulite

Met gezonde voeding kun je ook overgewicht vermijden en op gewicht blijven. Let op een gebalanceerd dieet met weinig vetten en suikers maar veel groente, fruit en ballaststoffen. Bovendien moet je veel drinken (ten minste 2 liter water per dag) om je lichaam voldoende te hydrateren. Ondertussen is wel bekend dat alcohol en nicotine onze huid beschadigen. Ze grijpen het bindweefsel aan doordat ze de stofwisseling kunnen verhinderen en zodoende cellulite bespoedigen.

Trouwens: Niets is bij de strijd tegen cellulite slechter dan een sterk schommelend gewicht. Met crash-diëten verzwakken we ons bindweefsel alleen maar erger.


3. Massages tegen cellulite

Je kunt regelmatig een "cellulite-massage" uitvoeren om de aanblik van een sinaasappelhuid te verbeteren. Een zachte massage met plukkende bewegingen is hierbij het beste geschikt om de doorbloeding te stimuleren en je bindweefsel elastisch te houden. Wij raden aan om de betreffende plekken eerst met bodylotion of cellulite-crème in te smeren. Neem vervolgens wat huid tussen duim en wijsvinger en trek de huid iets omhoog. Laat de huid meteen weer los en masseer haar behoedzaam met de vingertoppen. 


4. Cellulite-crème & bodylotion

Daarnaast kun je met de juiste lichaamsverzorging een bijdrage doen aan het minder zichtbaar maken van sinaasappelhuid. Onze twee SPA Shaping-producten, Vitamin ACE Body Cream en Body Lotion, bevatten glaucine, een sterk werkzame stof uit gele klaproos die de huidstevigheid ondersteunt en ook bij regelmatig gebruik helpt om cellulite minder zichtbaar te maken.

Onze tip: Gebruik de lichaamsverzorging dagelijks na het douchen en verwen de door sinaasappelhuid getroffen plekken met een cellulite-massage.

In den WarenkorbBABOR SPABody LotionLichte bodylotion - 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 29,90* / 200 ml 1000ml - € 149,50In den WarenkorbBABOR SPAVitamin ACE Body CreamRijke lichaamscrème - 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 49,90* / 200 ml 1000ml - € 249,50


5. Body Positivity

We hebben geleerd dat cellulite bestrijden bijna onmogelijk is en dat het zeker geen aandoening is waar je je voor hoeft te schamen. Laten we daarom cellulite als natuurlijk verschijnsel accepteren en ons liever concentreren op de delen van ons lichaam waar we van houden! Per slot van rekening is de vrouwelijke huid niet alleen gevoeliger voor sinaasappelhuid, maar ze is vanwege haar kwaliteiten ook veel zachter en fijner dan mannenhuid! Nou, wat denk je ervan?

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenDry brushing voor een mooie en strakke huidNew Year's Self-Care RitualDry brushing voor een mooie en strakke huid
Wat is mineraalpoeder?Het beste mineraalpoeder voor elk huidtypeWat is mineraalpoeder?
GezichtstonerMet deze gezichtstoners geef je jouw verzorgingsroutine een professionele touch!Gezichtstoner
Make-up voor elke dagStep by step Beschrijving door model Alexandra NicoleMake-up voor elke dag
Een kwestie van persoonlijkheid: met deze tassen doet de zomer zijn intrede bij ons!SUMMER IN MY BAGEen kwestie van persoonlijkheid: met deze tassen doet de zomer zijn intrede bij ons!
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten