Group 1Productadviseur3D Hyaluronic PowerHyaluronic Cleansing Balm in reisformaat speciaal voor jou.DOCTOR BABOR:-20% korting op het volledige DOCTOR BABOR assortiment !
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Welche Pflege ist die richtige für mich?
Vind je core met yogi JustineHou jezelf en je huid fit: je persoonlijke detox yoga en facial work-out detoxMiriam24 januari 2022

Voel je je vaak vermoeid en futloos en heb je geen energie? Overvolle agenda's en dagelijkse stress maken deel uit van ons leven. Daardoor verliezen we helaas vaak ons innerlijke evenwicht en de band met ons lichaam. Hoe je jezelf een adempauze kunt gunnen? Druk simpelweg op je persoonlijke reset-button en breng samen met ons je lichaam en geest weer in harmonie. Be mindful!

Ken je al de holistische aanpak van detox yoga? Speciale, verfrissende yoga-oefeningen brengen de ontgiftingsprocessen op gang en bestrijden schadelijke toxinen. Belangrijk daarnaast zijn ook een doelgerichte reductie van stress, gezonde voeding, diverse manieren om te onthaasten en alles wat jou en je lichaam goed doet.

IN GESPREK MET JUSTINE MALEEWAN

We spraken met model en jogi Justine over detox yoga. Als model, influencer, yoga-lerares en eigenaar van een modellenbureau leidt ze een druk leven. Detox en yoga helpen haar het innerlijke evenwicht te behouden. Samen met haar partner leidt ze een yoga-studio in Aken en als yoga-lerares houdt ze zich intensief bezig met gezondheid en bewustzijn. In ons interview verraadt ze wat haar favoriete detox yoga flow is en wat haar persoonlijke after-workout-tips zijn. 


VIND JE CORE MET DETOX YOGA

Voor Justine is yoga niet alleen goed om je lichaam te rekken en te ontgiften. „Yoga betekent voor mij opnieuw je eigen core te vinden.” Detox yoga bevat oefeningen om je lichaam te ontgiftigen en de spijsvertering en stofwisseling te stimuleren. „Het is vooral belangrijk om je lichaam te ontgiften. En dat niet alleen door de juiste voeding, maar vooral ook door stressreductie. Dat wordt vaak vergeten. Bij ontgiften denkt iedereen direct aan eten. Ik vind dat het meer gaat over tot rust komen. Doe naast yoga ook aan meditatie.” Bij elke yoga-sessie is het belangrijk om je eerst te ontspannen en je een paar minuten op te warmen om je gewrichten te rekken, zodat je daarna goed en ontspannen je yoga-houdingen kunt aannemen.

Zo begint Justine, na een opwarmfase, met speciale detox yoga-oefeningen en ademtechnieken. „Eerst doe ik meestal een paar oefeningen die goed zijn voor je core en die de buik een beetje ontspannen, zodat die beter kan verteren.” Door de diverse draaibewegingen activeren die yoga-houdingen de buikorganen en stimuleren ze de zelfreiniging. Extra pluspunt: „De yoga-houdingen stimuleren ook de vetverbranding, dat je je fysiek ook jonger en lichter voelt.” 

Naast de meditatieve oefeningen zijn voor haar echter ook de intensievere houdingen belangrijk. Die doen je namelijk zweten, zodat alle gifstoffen worden uitgestoten. Beide methodes helpen je te ontspannen en brengen je lichaam en geest in evenwicht. Conclusie van Justine: Na een detox yoga-sessie voel je je ronduit lichter en frisser.


TYPISCHE DETOX YOGA-OEFENINGEN

Met een beetje techniek kan iedereen thuis detox yoga beoefenen. „Vooral 's morgens is het heerlijk om 10-15 minuten de tijd te nemen voor yoga. Zo begin je direct leniger, sterker en opgewekter aan je dag.” Justine toont drie van haar favoriete detox yoga-oefeningen. De eerste is de kat-koe-houding, waarbij je de hals en nek rekt. Hierbij kniel je met handen en knieën op de vloer en kijk je afwisselend met holle rug naar boven en met bolle rug weer naar onderen. „De 'High Lunge'-houding is ideaal om je core te versterken. En tot slot de 'Twisted Chair', de gedraaide stoel-houding. Daarbij ga je in de 'prayer position' zitten en draai je je buik van links naar rechts. Dat is goed om de spijsvertering te stimuleren.” Trouwens, dit is ook een goede oefening tegen buikpijn. Dus, waar wacht je nog op? Simpelweg proberen en ontspannen aan je dag beginnen!


PERSOONLIJKE DETOX-TIPS VAN JUSTINE

Justine drinkt al enkele jaren geen frisdrank meer, omdat ze die veel te zoet vindt. Ze drinkt veel water en thee en als ze zin heeft in wat zoets, dan voegt ze er wat honing bij. „Ik probeer meestal industrieel verwerkte levensmiddelen met suiker te vermijden. Dat lukt niet altijd - ik vind het belangrijker om daarbij een eigen evenwicht te vinden.” Ze gebruikt daartoe de 80/20-regel, dan mag ook af en toe een stukje taart. Ze eet ook niet volledig veganistisch, maar eet zo weinig mogelijk dierlijke producten en let vooral op hun herkomst. Dat lijkt in elk geval een goed en gezonde aanpak - zonder stress 😉 

Heb jij jouw perfecte voeding al gevonden waarbij je je goed en gezond voelt en die bij jou en je levensstijl past? 

De persoonlijke detox-tip van Justine is intermittent fasting. „Wat voor mij echt het beste werkt van alle diëten die ik tot nu toe heb geprobeerd, is intermittent fasting. Ik eet maximaal twee keer per dag en heb daardoor lange vastenperiodes. Dat werkt voor mij heel goed om mijn gewicht te behouden én genoeg energie te hebben.”

Voor haar me-time gunt Justine zich regelmatig een massage, bijvoorbeeld Thaise massage, of een bezoek aan een wellness-centrum of sauna. Haar persoonlijke detox-tip: luister meer naar je lichaam, want dat weet wat goed is!


WHOLE BODY CARE

Detox yoga is een 'whole body'-methode. Naast beweging, stressreductie en voeding draait het erom jezelf iets goeds te gunnen en je goed in je vel te voelen. Vooral na een yoga-sessie is het belangrijk de huid te verwennen en de werking van de yoga te ondersteunen. Justine zorgt voor dergelijke reset-momenten door warme baden te nemen met zoutkristallen, om de spieren te ontspannen. Haar gezicht traint en verwent ze met facial yoga-sessies, waarbij ze ampullen of olie gebruikt die ze meestal met een roller of met een gua sha-steen in de huid masseert. Ze gebruikt oliën, bijvoorbeeld jojobaolie of kokosnootolie, die haar huid een zacht gevoel geven en de huid beschermen en ontgiftigen. 

„Over het algemeen kies ik producten die simpelweg goed aanvoelen. Dat gaat van handcrème tot voetverzorging. Want ik wil me van kop tot teen goed in m'n vel voelen. En dat het liefst met frisse en natuurlijke producten.” Haar wellness-moment rondt Justine af met haar favoriete geuren. Ze houdt van etherische oliën en werkt in haar yoga-studio regelmatig met huisparfums, want die hebben een groot effect op het welzijn en de stresshuishouding van het lichaam. 

 

Ook wij houden uiteraard van alles wat de huid goed doet. Hier zijn onze detox yoga-producten en een korte facial work-out voor thuis.
Ken je al onze facial work-out?

Hij stimuleert de bloedsomloop, bevordert de productie van collageen, geeft de huid een zachte gloed en werkt harmoniserend voor lichaam en geest. Simpelweg een van onze drie favorieten over je gezicht verdelen en volgens de instructies bewegingen uitvoeren met de vingers, een gezichtstroller of een gua sha-steen, bijvoorbeeld uit rozenkwarts. 

P.S. Je kunt ook elke andere BABOR-ampul of -serum gebruiken. 

In den WarenkorbDOCTOR BABORGlow Booster Bi-Phase Ampoules2-fasen ampul voor een jeugdige uitstraling € 39,92* / 7 ml voorheen: € 49,90 1000ml - € 5 702,86
Rejuvenating Face Oil

Exclusieve gezichtsolie voor elke huid en voor een gelijkmatigere, stralende teint

Voordelen en werking: Een speciaal rozenextract reduceert de reactiegevoeligheid van de huid. Het multifunctionele SkinDefense-systeem kalmeert geïrriteerde huidzones en verbetert de natuurlijke beschermingsmechanismen. De huid ziet er gladder uit en straalt opnieuw.

Gebruik: 's Morgens en/of 's avonds na de reiniging naar wens 8 à 10 druppels in de handpalm gieten en over het gezicht verdelen.


Moisturizing Face Oil

Exclusieve verzorgende gezichtsolie voor droge, lipide-arme huid

Voordelen en werking: Waardevolle, plantaardige lipiden uit amandelolie, macadamianotenolie, pistachenotenolie, abrikozenpitolie, sojaolie, druivenpitolie en pinksterbloemolie bestaan zuiver uit essentiële vetzuren en ondersteunen de natuurlijke regeneratieve werking van de huid. Bovendien laten ze de huid er zachter en minder ruw uitzien.

Gebruik: 's Morgens en/of 's avonds of naar behoefte op de gereinigde huid aanbrengen.

 

+ VOOR EXTRA BESCHERMING
Glow Booster Bi-Phase Ampoules

Twee-fasige ampul voor een jonge uitstraling met direct verfrissend effect

Voordelen en werking: De twee-fasige textuur combineert de werkstofpower van een serum met de verzorgende kracht van plantaardige oliën en is volledig vrij van emulgatoren. Met zijn combinatie van vitamine C en E, α-tocoferol en extracten uit duindoorn en bistorta-wortel perfectioneert dit product de kwaliteit van de huid, versterkt het het huideigen immuunsysteem, bevordert het de synthese van collageen en egaliseert het de teint. Het trekt snel in en produceert een bijzonder zacht huidgevoel, zonder te glimmen. 

Gebruik: Goed schudden voor gebruik totdat de beide fasen volledig gemengd zijn. De ampullenhals met een tissue of met de meegeleverde ampullenopener bedekken. De ampul aan de hals of aan de opener vastnemen en de ampul met een trekkende beweging aan de onderste, gekleurde ring openbreken. De vloeistof in de handpalm gieten en over gezicht, hals en decolleté verdelen. 


<p style="font-size: 18.515px;"><span style="font-size: 25px;">JE WHOLE BODY HOME SPA MOMENT VOOR LICHAAM EN GEEST</span><br></p>
BABOR SPA DRY BODY OIL

Droge body oil voor een fluweelzachte huid zonder vet te worden

Voordelen en werking: Essentiële vetzuren uit hoogwaardige rozenbottelzaadolie leveren een intensieve verzorging en houden het vochtgehalte van de huid in stand. De natuurlijke vitamine E in het product ondersteunt de bescherming van de huid tegen vrije radicalen. De geur van sinaasappel, mimosa, cederhout, amber en muskus verwent de zintuigen. De huid ziet er intensief verzorgd, gladder en fluweelzacht uit. 

Gebruik: Olie op de huid aanbrengen en inmasseren. De olie laten intrekken voordat je je aankleedt.


In den WarenkorbDOCTOR BABORBeta-GlucanDe innovatieve, intensieve verzorging voor een direct gekalmeerde en verstevigde huid... € 42,32* / 14 ml voorheen: € 52,90 1000ml - € 3 022,86

 




 


Dit artikel is geschreven door: Miriam


Meer over deze auteur: Ik schrijf vanuit thuis blogs over beauty, mode, gezondheid, mindfulness en duurzaamheid. Ik houd me met name bezig met onderwerpen op het gebied van huidverzorging, Clean Beauty en cosmetica met werkstoffen. Ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken, deze uit te proberen en hun effecten te observeren. Voor elke huidbehoefte is er de juiste oplossing en het juiste product. En hoe kan ik dat beter doen dan met mijn lievelingsmerk BABOR? Er komen nog veel spannende onderwerpen aan en ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen en gedachten met jullie te delen.

Miriam
MiriamIk schrijf vanuit thuis blogs over beauty, mode, gezondheid, mindfulness en duurzaamheid. Ik houd me met name bezig met onderwerpen op het gebied van huidverzorging, Clean Beauty en cosmetica met werkstoffen. Ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken, deze uit te proberen en hun effecten te observeren. Voor elke huidbehoefte is er de juiste oplossing en het juiste product. En hoe kan ik dat beter doen dan met mijn lievelingsmerk BABOR? Er komen nog veel spannende onderwerpen aan en ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen en gedachten met jullie te delen. toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenEmpowerment ShootKrachtige foto’s voor krachtige vrouwenEmpowerment Shoot
Vitamine C als booster voor de huidverzorgingDé bonuswerkstof voor je verzorgingsroutineVitamine C als booster voor de huidverzorging
ConcealerZo helpt de camouflagestift tegen puistjes en oogringen!Concealer
SINJA'S LIVE BUY SHOPPINGMijn huid heeft dorst: DOCTOR BABOR ampullen voor alle huidtypesSINJA'S LIVE BUY SHOPPING
Natural BeautyMAKE-UP TRENDKLEUREN LENTE/ZOMER 2023Natural Beauty
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten