Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Professionele anti-aging behandeling bij de schoonheidsspecialisteMicroneedling cosmetische-behandelingLuisa26 juni 2020 We verklappen u hoe een professionele anti-aging gezichtsbehandeling zorgt voor een jeugdig stralende teint!

Wat is microneedling?

Dankzij Hollywood is nu in bijna elk schoonheidsinstituut – microneedling (ook mesotherapie genaamd) een professionele, cosmetische behandeling die door een dermatoloog of een schoonheidsspecialiste wordt uitgevoerd. Het beauty treatment, die heel populair is bij Hollywood-schoonheiden en -sterren, belooft al na de eerste behandeling een strakkere, stevigere, jeugdigere en frissere gezichtshuid – zonder schoonheidsoperatie en scalpel! Microneedling wordt daarom bij de eerste, zichtbare tekenen van huidveroudering geadviseerd. Tijdens de needling-behandeling wordt met een steriele naaldmodule over het huidoppervlak gegaan om het doorlaatbaarder te maken voor anti-ging werkstoffen  en om de geselecteerde werkstoffen precies op de huid aan te brengen waar ze de optimale werking hebben. Bij microneedling worden met behulp van de fijne, steriele naalden door de doelgerichte stimulering van de huidfuncties, zoals de huideigen collageen, elastine- en hyaluronzuurproductie geactiveerd, de doorbloeding wordt bevorderd en de natuurlijke huidregeneratie wordt gestimuleerd.

Wanneer is een behandeling met microneedling zinvol?

In plaats van de huid met botox strak te maken, zet de behandeling met microneedling in op een natuurlijke en totale lifting. Bij microneedling steken veel fijne, korte naalden in de bovenste huidlaag (epidermis) en simuleren voor de huid een verwonding. De huid reageert met zelfgenezende mechanismen zoals de uitscheiding van collageen, elastine en hyaluronzuur die het bindweefsel versterken. Terwijl collageen verantwoordelijk is voor de stevigheid van de huid, zorgt elastine voor meer elasticiteit en hyaluronzuur slaat vocht in de huid op. Dit natuurlijke anti-aging trio bestrijdt verschillende huidproblemen die bij het ouder worden optreden, zoals rimpels, een slappe huid en kraaienpootjes. Maar ook bij striae, pigmentverstoringen en littekens kan microneedling worden ingezet. Een behandeling met microneedling verbetert de opnamecapaciteit van de huid voor de werkstoffen van verzorgingsproducten.

Is een behandeling met microneedling pijnlijk?

Microneedling doet geen pijn. Het is pijnloos omdat alleen de bovenste huidlaag wordt behandeld die voor het grootste deel bestaat uit hoornschilfertjes  die ongevoelig zijn voor pijn. Bij een BABOR TECH microneedling-behandeling kan de stand waarin de naald uitsteekt individueel worden ingesteld en zodoende kan de intensiteit van de behandeling voor de verschillende gezichtsdelen worden gekozen. Op de module zijn 12 naalden van hoogwaardig chirurgisch staal zo gerangschikt dat ze het huidoppervlak heel precies behandelen. Voor de ontspanning van de gezichtsspieren en van het weefsel na de microneedling zorgt een afsluitende, intensive massage met een speciaal massageopzetstuk. Dit zorgt voor een extra versterking van de werkstofopname.

Welke werkstoffen worden er tijdens de behandeling met microneedling gebruikt?

Bij BABOR wordt het speciale needling-werkstofconcentraat BABOR TECH Moist & Firm Booster gebruikt. Het is vrij van parfum en bevat huididentieke werkstoffen die tijdens de behandeling in de diepte van de huid worden gewerkt. Het ondersteunt de werking van de regeneratie met huididentieke substanties. Er wordt gebruikgemaakt van trimoleculair hyaluronzuur dat de huid op intensieve wijze hydrateert. Dit laag-, middel- en hoogmoleculair hyaluronzuur vult rimpeltjes en lijnen van binnen op. Tegelijkertijd maakt organisch silicium de huid in het gezicht strak De huidstructuur en de weefselkwaliteit worden zichtbaar en voelbaar verbeterd.

Microneedling – risico’s en bijwerkingen 

Een behandeling met microneedling moet in elk geval professioneel door een dermatoloog of een schoonheidsspecialiste worden uitgevoerd. Bij verkeerde toepassing kunnen irritaties ontstaan. Daarom worden microneedling-apparaten voor eigen gebruik, zoals een dermapen of dermaroller voor het gezicht, afgeraden. In de handen van een professional kunt u de behandeling zonder bezwaar ondergaan. Voor uw eigen veiligheid wordt er voor de behandeling informatie ingewonnen over uw gezondheidstoestand en in een persoonlijk gesprek met u besproken.

Hoe reageert de huid op een behandeling met microneedling?

De huid reageert op een behandeling met microneedling onmiddellijk met een matige tot intensieve roodkleuring die lijkt op die bij een zonnebrand. Ook zijn een branderig gevoel en een lichte zwelling heel normale resp. zelfs gewenste huidreacties, die op zijn laatst na 1-2 dagen verminderen. Nadat de roodkleuring is verminderd, kan er in afzonderlijke gevallen op speciaal intensief bewerkte huiddelen een lichte korstvorming ontstaan. Ook dit is een absoluut gewilde en ingecalculeerde huidreactie.

Waar moet u op letten na de behandeling met microneedling? 

De huid heeft na de behandeling 2-3 dagen nodig om te herstellen. U bereikt een optimaal resultaat van de behandeling wanneer u gedurende deze periode extra prikkels vermijdt zoals:

  • een verblijf in de zon of solarium – sterk transpireren (saunabezoek)
  • bezoek aan zwembaden
  • gebruik van peelings 
  • ontharing op de behandelde plekken – zelfbruiners. 
  • Vermijd onnodig vaak met de handen in het gezicht te pakken en krab eventueel ontstane korst niet open!

Wordt de huid na de behandeling met microneedling speciaal verzorgd?

Tijdens de complete behandelingskuur alsook 2-3 weken daarna moet er dagelijks een zonbescherming worden aangebracht, bijv. DOCTOR BABOR Protecting Balm SPF 50. Alleen zo kunnen optimale behandelingsresultaten worden bereikt. Een lichte make-up kan al op dag 2 weer worden aangebracht.

In den WarenkorbDOCTOR BABORProtecting Balm SPF 50De luchtige Protecting Balm SPF 50 trekt snel in, zonder te plakken. € 39,90* / 50 ml 1000ml - € 798,00

Hoeveel behandelingen met microneedling worden geadviseerd?

Optimale resultaten van de behandelingen met microneedling bereikt u in principe altijd bij  een complete behandelingskuur van ca. zes behandelingen met tussenpozen van telkens 14 dagen. Natuurlijk zijn ook afzonderlijke toepassingen, deeltoepassingen of gereduceerde kuuraanbiedingen mogelijk.

Wat kost een behandeling met microneedling?

Een behandeling met microneedling voor het gezicht kost bijv. in ons BABOR Flagship Store in Hamburg 165 EURO. Ook kunt u hals en/of decolleté laten behandelen. Voor het complete programma (gezicht, hals, decolleté) moet u wat meer tijd inplannen De behandeling kost in de Flagship Store 195 EURO.

Hoe lang duurt een microneedling-behandeling?

De microneedling-behandeling omvat de voorbereiding van de huid op de toepassing alsook de kalmerende afsluitende verzorging. Voor de behandeling van het gezicht moet u ongeveer 75 minuten inplannen, voor het complete programma (gezicht, hals, decolleté) ligt de handelingsduur bij 90 minuten. Plan voor uw eerste behandeling wat meer tijd in vanwege het adviesgesprek vooraf.


Nieuwsgierig geworden?

Vind nu een instituut bij u in de buurt en maak een afspraak voor een behandeling met microneedling!

Afspraak maken

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenDry brushing voor een mooie en strakke huidNew Year's Self-Care RitualDry brushing voor een mooie en strakke huid
Touch it, feel it, love itFEILER luxe chenille voor fluweelzacht comfortTouch it, feel it, love it
All Black EverythingBABOR’S BLACK TRENDS VOOR HET CYBER WEEKEND!All Black Everything
Meer volume voor de huid!Onze ampul voor de maand maartMeer volume voor de huid!
Cleansing FeelingsDe juiste beautyroutine voor de jonge huidCleansing Feelings
Begin nu met de chat
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten