Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Een interview met senior PR-manager AlessandraTaal-acrobate en organisatietalent in één interviewJil29 augustus 2022 Vandaag willen we jullie graag kennis laten maken met een zeer getalenteerde collega: Alessandra – Senior Manager PR & Cooperations. Haar daily business? Organiseren, coördineren, tekstschrijven en nog veel meer. Wat precies? Dat lees je hier!

Ondertussen werken er al meer dan 600 mensen bij BABOR. Wat dat betekent? Een boel collega's die zich dag en nacht bezighouden met de nieuwste beauty-trends en revolutionaire producten. Maar ook een boel interessante karakters, mensen die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Zo ook Alessandra! 

Net als het team van de redactie, jongleert zij dagelijks met woorden. Het schrijven van persberichten en contact onderhouden met redacteuren van glossy's is voor haar daily business. Daarnaast is ze een echt organisatietalent. Ze coördineert samenwerkingen en organiseert BABOR-events om ons merk in de media te positioneren. Ook probeert de rasechte beauty-fan uit Düsseldorf graag nieuwe trends uit. Zo heeft ze ook onze BABOR-producten zelf al getest.

Klinkt fascinerend, toch? Dat vinden wij ook! Ontdek welke boeiende taken deel uitmaken van de dagelijkse werkzaamheden van onze senior PR-manager Alessandra. Ook kom je te weten bij welke BABOR-producten zij zweert voor haar droge, gemengde huid.

Op welke afdeling ben je werkzaam en wat valt er zoal onder jouw verantwoordelijkheden bij BABOR?

Ik maak deel uit van het PR-team van BABOR. Daar ben ik verantwoordelijk voor de B2C (consumenten) communicatie rondom producten en voor samenwerkingsverbanden. Dus eigenlijk voor alles wat met onze producten, communicatie en merkaanwezigheid te maken heeft! Dat omvat algemene persvoorlichting, contact met media, het opstellen van teksten (I LOVE), het organiseren en uitvoeren van evenementen, sponsoring, en nog veel meer. Het is ongelooflijk mooi om een merk als BABOR te mogen presenteren – hartstikke afwisselend en je leert er veel bijzondere mensen vol passie kennen.

Hoe lang werk je al bij BABOR?

Ik ben sinds oktober 2020 bij BABOR in dienst.

Drie dingen die jij belangrijk vindt:

Communicatie, authenticiteit en esthetiek 

Wat is je lievelingsproduct van BABOR en waarom?

Eigenlijk heb ik meerdere lievelingsproducten! Maar mijn favoriete combi is het DOCTOR BABOR Hydro Cellular Hyaluron Serum met de BABOR Mimical Control Cream. Het serum voorziet mijn huid van een extra dosis vocht. De crème laat mijn huid heerlijk aanvoelen en ze houdt zich aan alle beloften! Mimische rimpeltjes worden minder diep en de huid ziet er ontspannen uit!

In den WarenkorbSKINOVAGEMimical Control € 67,90* / 50 ml 1000ml - € 1 358,00
Jouw persoonlijke beauty-tip?

Vooral veel water drinken en voldoende slapen! In aanvulling daarop gebruik ik een gua sha. Daarmee masseer ik producten zoals serums, ampullen of lichte crèmes in zodat mijn huid ook nog een kleine work-out krijgt. Voor extra frisheid in de zomer bewaar ik de gua sha in de koelkast – zo helpt hij ook tegen lichte zwellingen, bijvoorbeeld rondom de ogen.

Heb je een bepaalde BABOR beauty-routine of beauty ritual?

Natuurlijk, en dat is in de avond een waar feestje! Ik begin altijd met een grondige reiniging. HY-ÖL + Phytoactive is gewoonweg de BESTE combinatie om make-up te verwijderen! Daarna gebruik ik het Hyaluron Serum en masseer dit goed in op de huid. De SKINOVAGE Vitalizing Eye Cream gebruik ik in de ochtend voor een frisse oogopslag – 's avonds mag de DOCTOR BABOR PRO Retinol Eye Cream niet ontbreken. Mijn routine wordt afgerond met de Mimical Control Cream. Eens per week een huidpeeling en dan breng ik de Renewal Overnight Mask uit de Cleanformance-lijn aan om gedurende de nacht te laten intrekken.

In den WarenkorbCLEANFORMANCERenewal Overnight MaskEen vol verzorgend gezichtsmasker met 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 32,90* / 75 ml 1000ml - € 438,67In den WarenkorbSKINOVAGEVitalizing Eye Cream € 46,90* / 15 ml 1000ml - € 3 126,67In den WarenkorbSKINOVAGEMimical Control € 67,90* / 50 ml 1000ml - € 1 358,00
Wat is tot dusver het interessantste project waaraan je bij BABOR hebt gewerkt?

Al mijn projecten zijn superboeiend en veelzijdig, maar de mooiste/interessantste ervaring was de start van een samenwerking met beauty-retailer Sephora! We vierden het startschot met internationale vip's, bekende influencers en vele gasten. Daar werd onze Limited Edition BABOR AMPOULE CONCENTRATES × Paul Schrader gepresenteerd – de SEPHORA store aan de Königsallee in Düsseldorf straalde in alle kleuren van de collectie!

Onze afdeling was verantwoordelijk voor de pers en interviews, maar de Black Carpet met Toni Garrn en Izabel Goulart was echt het hoogtepunt! De dag werd afgerond met talloze interviews voor tv-zenders, lokale pers en bekende magazines. Het beste hiervan is natuurlijk wanneer je de uitkomst daadwerkelijk op tv, in een krant of magazine ziet. Dat maakt je wel trots 😊 We hebben met het hele marketing-team een fantastisch event neergezet en zeker na de "coronajaren" was dat een highlight!

Heb je sinds je zelf BABOR gebruikt wel eens een "AHA"-moment beleefd met je huid?

Zeker weten! Mijn huid is flink veranderd, in positieve zin, aangezien ik met mijn eigen waarneming helemaal fout zat! Uit een huidanalyse bleek dat ik een droge, gemengde huid heb en dat ik de verkeerde producten gebruikte. Toen heb ik op advies van onze huidexperts mijn beauty routine en de producten daarin aangepast en sindsdien ziet mijn huid er gezond, goed gehydrateerd en stralend uit!

Een leuk weetje over mij: 

Ik heb een uitgesproken passie voor mooie blazers en daarom ook een zeer grote verzameling er.

Jil
JilAl enkele jaren duik ik in mijn persoonlijke blogs dieper de wereld van beauty in. Inmiddels vind ik het heerlijk om me dagelijks te laten inspireren door allerlei beautynieuws, zowel privé als zakelijk. Het liefste kijk ik op Instagram en Pinterest, voortdurend op zoek naar input die jullie net dat beetje MEER biedt. Jullie alledaagse leven door middel van beauty hacks net wat gemakkelijker en, zo mogelijk, nóg mooier maken – daar haal ik mijn voldoening uit. Dat is bij BABOR heel goed mogelijk in mijn functie als Content Manager. Naast het magazine schrijf ik ook voor de nieuwsbrief allerlei spannende artikelen. Meld je dus gauw aan, als je dat nog niet gedaan hebt. :) toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenREADY FOR TAKE OFFMet BABOR op reis: Deze kleine verpakkingen maken je vakantie mooierREADY FOR TAKE OFF
We gaan de strijd aan met fijnstof, smog & coOnze antipollutie-tipsWe gaan de strijd aan met fijnstof, smog & co
BRAND NEW PRODUCTSDOCTOR BABOR verwelkomt meteen drie nieuwe krachtige productenBRAND NEW PRODUCTS
Make-upkwasten op de juiste wijze reinigenZo krijgt u uw make-upkwasten op de juiste wijze schoon!Make-upkwasten op de juiste wijze reinigen
De juiste ampulOntdek welke ampul bij jouw huidbeeld pastDe juiste ampul
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten