Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Uiterst werkzame vitamine A voor een verbeterd huidbeeldAnti-agingwerkstof retinol werkstoffenMiriam16 mei 2023 Retinol is een uiterst werkzame vorm van vitamine A en dankzij zijn talrijke voordelen een van de populairste ingrediënten van huidverzorging. Waarom? Ontdek waarom retinol ook jouw huidbeeld kan verbeteren.
WAT IS RETINOL EN WAT DOET HET?

Retinol - of ook vitamine A - staat bekend voor zijn anti-agingwerking en is essentieel voor ons hele organisme. Onze stofwisseling, ons immuunsysteem en vooral onze ogen en slijmvliezen hebben deze werkstof nodig om gezond te blijven. Vitamine A werkt positief op onze huidstructuur en onze celvernieuwing. Met het ouder worden, vanaf 30 jaar ongeveer, neemt namelijk onze collageenproductie en huidvernieuwing af. Met retinol kan die weer actief worden aangezwengeld, om eerste rimpels en lijntjes te bestrijden en de vorming van nieuwe te voorkomen. De huid ziet er duidelijk strakker, egaler en frisser uit.

HUIDPROBLEMEN TEGENGAAN MET RETINOL

Retinol kan echter nog meer: het werkt niet alleen tegen eerste rimpels maar kan ook helpen tegen pigmentvlekken, tegen ruwe, vale of vettige huid, en tegen onzuiverheden, wallen en donkere kringen onder de ogen. Deze power-vitamine verfijnt ook de poriën, ondersteunt de natuurlijke huidvernieuwing en maakt een ongelijkmatige teint weer egaal. Vitamine A is een antioxidant die, net zoals vitamine C, optimaal werkt tegen vrije radicalen en stress. 

Ons lichaam produceert zelf geen vitamine A - we halen het uit onze voeding. Het zit bijvoorbeeld in gele en groene groenten, in vis, vlees, eieren en melkproducten. Wegens zijn huidvernieuwende eigenschappen wordt deze werkstof vaak gebruikt in cosmetische producten.

 

VOOR WIE ZIJN RETINOL-PRODUCTEN GESCHIKT & HOE VAAK MOET JE ZE GEBRUIKEN?

De anti-aging werkstof is goed voor iedereen bij wie de eerste lijntjes en rimpels verschijnen, meestal vanaf 30 jaar ongeveer. Bij huid met acne en acne-littekens kunnen huidverzorgingsproducten met retinol voorzichtig en in overleg met een schoonheidsspecialiste reeds vroeger (vanaf 25 jaar) worden gebruikt. In principe is deze werkstof echter geschikt voor alle huidtypes.

Hoe vaak retinol moet worden gebruikt, hangt af van de concentratie. Bij een lage dosering van 0,1% tot 1% kun je gerust het product dagelijks gebruiken. Bij hogere concentraties raden we aan om het product - als het goed wordt verdragen - tot vijfmaal per week aan te brengen. Zorg er altijd voor dat je, voordat je het begint te gebruiken, het product eerst langzaam test of en hoe je de werkstof verdraagt. Het veiligste voor je huid is om retinolproducten 's avonds te gebruiken, vooral dan producten met hoge concentraties. 

 

GEBRUIK RETINOL VOORZICHTIG

We raden aan om retinolproducten altijd uitsluitend voor beperkte tijd en niet langdurig te gebruiken. Ook tijdens zwangerschap gebruik je het beste geen verzorgingsproducten met retinol. Het is mogelijk om verschillende retinolproducten te combineren. Hierbij is het belangrijk om je eigen huid goed te kennen en te kunnen beoordelen. Je kunt er ook voor kiezen om de beoordeling over te laten aan een professionele huidverzorgingsexpert of schoonheidsspecialiste. 

Je kunt voor voldoende hydratatie zorgen door aanvullend een vochtampul of een vochtserum te gebruiken. Over het algemeen raden we aan om extra zonbescherming met LPF 50 te gebruiken om het risico op zonbeschadiging tot een minimum te beperken. Een goed afgestemde huidverzorgingsroutine kan je helpen om een gezonde, stralende en jeugdige huid te behouden.

KIES JOUW FAVORIETE RETINOL-PRODUCT

Wil je vitamine A opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine en ben je op zoek naar een passend product? Bij BABOR vindt je retinol niet alleen in de DOCTOR BABOR Retinol Power Serum Ampoules.

DOCTOR BABOR POWER SERUM AMPOULES - RETINOL

 

Wij houden van retinol omdat het de huidvernieuwing helpt en de huidstructuur langdurig kan verbeteren. Daarom heeft BABOR eigen retinol-ampullen ontwikkeld die doeltreffend diverse tekenen van huidveroudering bestrijden, kleine rimpels reduceren en het huidbeeld verfijnen. In combinatie met tripeptide-1 zorgen de DOCTOR BABOR POWER SERUM AMPOULES voor een merkbaar dichtere en stevigere huid. Het 2D-hyaluronzuur zorgt voor een intensieve hydratatie en maakt de huid optimaal klaar voor de opname van retinol en de werking ervan. Arganolie, amandelolie en zonnebloemolie maken de huid zijdezacht.

In den WarenkorbDOCTOR BABORRetinolDe refining-innovatie voor een huid die er zichtbaar gladder uitziet - Retinol +... € 52,90* / 14 ml 1000ml - € 3 778,57
MULTI VITAMIN AMPOULE CONCENTRATES

Werkstofconcentraat voor de verzwakte, vermoeide huid die bescherming nodig heeft

Met vitamine A, C en E, vitamine B5 (niacinamide) en vitamine H (biotine) alsook thiotaïne, hyaluronzuur en panthenol. 

In den WarenkorbAMPOULE CONCENTRATESMulti VitaminWerkstofconcentraat voor de verzwakte, vermoeide huid met behoefte aan bescherming. € 29,90* / 14 ml 1000ml - € 2 135,71
DOCTOR BABOR - REFINE CELLULAR Retinol Smoothing Toner

Zachte en effectieve toner voor de huid die behoefte heeft aan vernieuwing. Verfijnt en maakt glad. 

Met vitamine A, hyaluronzuur en panthenol

RETINEW, HET ALTERNATIEF VOOR RETINOL

Net als retinol activeert Retinew A16 de huidvernieuwingsprocessen en laat het de huid er gelijkmatiger en frisser uitzien. Retinew is een volledig plantaardig alternatief voor retinol. De huid reageert soms met lichte spanningen of andere irritaties op traditionele retinol. Daarom is Retinew een goede keuze die dankzij zijn hoge verdraagzaamheid niet alleen in hogere dosissen kan worden gebruikt maar deels ook intensiever werkt.

 

DOCTOR BABOR - REFINE CELLULAR Detox Vitamin Cream

Anti-pollution & vitaliserend 

Met 5% Retinew A16 uit de zaden van mottenboon, tuinkers-extract, vitamine C en E, extracten uit Nori-algen

In den WarenkorbDOCTOR BABORDetox Vitamin CreamAnti-pollutie & Vitalisering € 99,90* / 50 ml 1000ml - € 1 998,00
DOCTOR BABOR - REFINE CELLULAR A16 Booster Concentrate

Werkstofconcentraat voor een gelijkmatig huidbeeld

Met 10% Retinew A16 uit de zaden van mottenbonen

TIPS VAN DE EXPERTS
VAN ONZE BEAUTY-EXPERT Kiki (Engels)
Miriam
MiriamIk schrijf vanuit thuis blogs over beauty, mode, gezondheid, mindfulness en duurzaamheid. Ik houd me met name bezig met onderwerpen op het gebied van huidverzorging, Clean Beauty en cosmetica met werkstoffen. Ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken, deze uit te proberen en hun effecten te observeren. Voor elke huidbehoefte is er de juiste oplossing en het juiste product. En hoe kan ik dat beter doen dan met mijn lievelingsmerk BABOR? Er komen nog veel spannende onderwerpen aan en ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen en gedachten met jullie te delen. toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenBODY POSITIVITYBodylotion + Cellulite ampullen = grote zelfliefdeBODY POSITIVITY
Na de make-up is voor de make-upFESTIVAL IN MY HEADNa de make-up is voor de make-up
Prime(r) Time!Ons nieuwste Cleanformance-product sleept de hoofdrol in de wachtPrime(r) Time!
Healthy glowCleane beautyroutine voor een stralende huidHealthy glow
YOUR PERSONAL ME-TIMEDoe een tegoedbon voor een treatment cadeau of gun jezelf wat persoonlijke me-timeYOUR PERSONAL ME-TIME
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten