Group 1Productadviseur3D Hyaluronic PowerHyaluronic Cleansing Balm in reisformaat speciaal voor jou.DOCTOR BABOR:-20% korting op het volledige DOCTOR BABOR assortiment !
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
New Year's Self-Care RitualDry brushing voor een mooie en strakke huid lichaamsverzorgingMiriam6 januari 2023 Heb je al een persoonlijk self-care ritual gevonden? We hebben een tip voor je waarmee je niet alleen lekker kunt ontspannen, maar ook je huid verwent.

Gun jezelf meer self-care-momenten! De eerste dagen van het nieuwe jaar zijn daar ideaal voor. Neem de tijd om oude gewoonten af te leren en nieuwe dingen te proberen. Denk gewoon eens aan jezelf en kies bewust voor ontspanning voordat je het dagelijkse leven weer oppakt. Je kunt op allerlei manieren je eigen rituelen creëren. En natuurlijk kun je ze ook de rest van het jaar gebruiken om je mentale en fysieke welzijn te verbeteren. Heb je al gehoord dat dry brushing weer helemaal in is? Het is een heerlijk self-care ritual dat niet alleen een positief effect heeft op je lichaam, maar ook nog eens goed is voor je huid.


DRY BRUSHING VITALISEERT EN VERZORGT DE HUID

Wat is dry brushing eigenlijk? De populaire schoonheidsbehandeling bestaat al eeuwenlang en komt oorspronkelijk uit de Ayurveda. Het droog borstelen van de huid werd 5000 jaar geleden al gebruikt als manuele lymfedrainage in de Indiase geneeskunde. Het is een ideale behandeling, bijvoorbeeld als je 's ochtends moeite hebt met opstaan. Want dry brushing geeft je energie, stimuleert de bloedsomloop en laat het lymfevatenstelsel weer stromen. Het is dus een echte immuniteitsbooster! Ook kan de dry brushing-massage helpen bij het bestrijden van veroudering van de huid, het bindweefsel langdurig versterken, en cellulitis en zwangerschapsstriemen tegengaan. En wat ook zo fijn is: het zorgt voor een zachte, schone huid die er steviger uitziet!

Door de ronddraaiende, grove borstelbewegingen wordt je huid ontdaan van dode huidcellen, net als bij een mechanische peeling. De poriën gaan open en de huid wordt verfijnder en frisser. Zo is de huid perfect voorbereid op de waardevolle actieve werkstoffen van verzorgingsproducten die later worden aangebracht. Je kunt met dry brushing ook ontharen en ingegroeide haartjes voorkomen. En zelfs in de zomer zorgen regelmatige massages en peelings voor een gelijkmatige teint.

Dry brushing is dus goed voor ons en verzorgt ons van top tot teen!


Borstel, massagehandschoen of peelingpad

Er zijn borstels met een verschillende hardheid en van allerlei materialen. Borstels met iets zachtere haren zijn het meest geschikt voor een beauty-ritueel. De borstels zijn verkrijgbaar met een handriem en/of een lange steel, wat handig is om ook de rug te kunnen behandelen. Als je ook je gezicht wil opnemen in je volledige lichaamsbehandeling, moet je een speciale gezichtsborstel gebruiken die kleiner en zachter is. 

In plaats van een borstel kun je ook een massagehandschoen gebruiken. Ook deze is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kan zijn gemaakt van bijvoorbeeld sisal, vlas, hennep of microvezel.

Naast de kleine wasbare gezichtsreinigingspads zijn er grotere pads met een handriem en een ruwer oppervlak. Deze zijn ook geschikt voor een dry brushing-massage. 

Kijk gewoon wat jou het beste bevalt en wat het prettigste aanvoelt op jouw huid. Als je het hulpmiddel alleen gebruikt voor dry brushing en niet voor je verdere lichaamsverzorging (en het dus niet in contact komt met water en huidverzorgingsproducten) is het voldoende om het regelmatig uit te kloppen en een keer per maand grondig te reinigen met shampoo of zeep. 


INSTRUCTIES VOOR DRY BRUSHING
  • Voor een optimaal peeling-effect is het belangrijk om het beproefde verzorgingsritueel op de juiste manier te volgen. Het is het beste om 's ochtends voor het douchen vijf minuten te borstelen. Zo krijg je direct nieuwe energie, kun je de losgemaakte huidcellen afspoelen en kun je je huid verwennen met je favoriete huidverzorgingsproducten. Ook zorg je er zo voor dat de ingrediënten nog beter werken. 
  • Subtiele borstelbewegingen: Probeer uit welke druk van de borstel voor jou het meest aangenaam is. Bij regelmatig gebruik kun je dit ook langzaam opbouwen. Ga in elk geval niet hard schrobben en wrijf ook niet te hard. Een beetje druk is voldoende voor een optimale werking. Wrijf nooit over een aangetaste of geïrriteerde huid!
  • Masseer altijd in cirkelvormige en rechte bewegingen van onder naar boven en van buiten naar binnen. Volgens de traditionele ayurvedische massage moeten borstelbewegingen altijd in de richting van het hart worden uitgevoerd. Dit zou de lymfestroom verbeteren en giftige stoffen afvoeren. 


    Stap voor stap:

    1. Begin bij de benen en veeg van de rechtervoet naar de knie en van de knie naar de heup. Herhaal dit voor de linkerkant.
    2. Vervolgens veeg je van je rechter handrug via de buitenkant van je onderarm en je elleboog naar de schouder. Herhaal dit voor de binnenkant en de linkerarm.
    3. Maak vervolgens cirkelbewegingen met de klok mee over je buik. Dit kun je gerust een paar keer herhalen, want het ontspant ook je spijsverteringskanaal.
    4. Vanaf de onderrug ga je met cirkelvormige bewegingen naar het midden van de rug, waar de massage eindigt.
    5. Spoel vervolgens de afgeborstelde huidcellen onder de douche af met warm water, zoals na een mechanische peeling (niet te heet, want de huid kan wat rood zijn).
    6. Sluit je nieuwe self-care ritual af met aangename en passende lichaamsverzorgingsproducten die je huid optimaal verzorgen.


    Je kunt variatie aanbrengen in je ritueel door in plaats van dry brushing de borstel (of handschoen of pad) samen met huidverzorgingsproducten te gebruiken, zoals een zachte suiker- en zoutpeeling of voedend doucheschuim. 


    ONZE FAVORIETEN VOOR HET PERFECTE SELF-CARE RITUAL

    BOOSTING SET

    Verkwikkend. Vitaliserend. Verfrissend.


    Salt & Sugar Oil Scrub, Bi-Phase Body Foam, + Body Lotion

    Huidtype: droge huid

    Huidbehoefte: stevigheid en verstrakking, Glowing Skin


    De BABOR SPA ENERGIZING-set prikkelt alle zintuigen en geeft de huid vitaliteit. De verzorgingsproducten zijn ideaal voor het zuiveren, revitaliseren en verzorgen van de gehele huid. Plantaardige taurine van de rode alg geeft de huid een energieboost. De huidcellen worden geactiveerd, terwijl de huid wordt gehydrateerd. Stamcelextracten uit de elsbes in combinatie met de werkstof uit de Franse katoendistel beschermen de huid tegen milieustress en vroegtijdige huidveroudering. Verse appel in combinatie met geurige rozemarijn, eucalyptus en lavendel verfrist de zintuigen direct. De ingrediënten zijn voor minimaal 96% van natuurlijke oorsprong en de producten zijn vrij van microplastic, siliconen en PEG's.


    Gebruik 

    Met dry brushing-massage

    Volg eerst de hierboven beschreven instructies voor dry brushing. Breng vervolgens Hand & Body Wash aan op de vochtige handen en op een vochtig lichaam, laat het schuimen en spoel het zorgvuldig af. Schud de Bi-Phase Body Foam goed, zodat de beide fasen zich met elkaar vermengen. Breng het schuim na het douchen aan op de huid en masseer het zachtjes in.


    Zonder dry brushing-massage

    Gebruik Hand & Body Wash samen met de borstel onder de douche. Breng vervolgens Salt & Sugar Oil Scrub aan op de vochtige huid aan en masseer deze met cirkelvormige bewegingen in. Ook hier kun je eventueel de borstel voor gebruiken, maar wees dan wel uiterst voorzichtig. Spoel daarna met warm water af. Gebruik dit product een- tot tweemaal per week voor een zijdezachte huid. Masseer Bi-Phase Body Foam in zoals hierboven beschreven.


    In den WarenkorbBABOR SPABi-Phase Body FoamTweefasenlichaamsverzorging - met 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 42,90* / 200 ml 1000ml - € 214,50In den WarenkorbBABOR SPABody LotionVerfrissende bodylotion – 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 29,90* / 200 ml 1000ml - € 149,50

     

    DETOX-ROUTINE

    Beschermend. Verstevigend. Verfijnend.


    Shower Foam, Peeling Cream + Dry Body Oil

    Huidtype: droge huid

    Huidbehoefte: vocht


    Schuimende reiniging, zachte peeling en intensieve verzorging: dit BABOR SPA SHAPING-trio is perfect voor je beauty-verwenmoment thuis. Het stamcelextract van de elsbes in combinatie met de werkstof uit de Franse katoendistel verbetert de regeneratie van de huid. Het zeer effectieve werkstofextract glaucine uit gele papaverzaadjes laat de huid er gelijkmatiger uitzien en verbetert tegelijkertijd de stevigheid van de huid. De sensuele geursamenstelling uit sinaasappel, mimosa, amandel en muskus geeft het spa-moment een subtiele touch. De ingrediënten zijn voor minimaal 90% van natuurlijke oorsprong en de producten zijn vrij van microplastic, siliconen en PEG's. 


    Gebruik 

    Met dry brushing-massage

    Volg eerst de hierboven beschreven instructies voor dry brushing. Breng vervolgens de Shower Foam onder de douche aan op de vochtige huid, masseer het zachtjes in en spoel het grondig af. Masseer na het douchen de Dry Body Oil met cirkelvormige bewegingen in. Laat de olie intrekken voordat je je aankleedt.


    Zonder dry brushing-massage

    Gebruik de Shower Foam samen met de borstel onder de douche. Verdeel de Peeling Cream twee tot drie keer per week op de natte lichaamshuid en masseer deze met cirkelvormige bewegingen voorzichtig in. Spoel de huid vervolgens met veel water goed af.

    Ook hier kun je eventueel de borstel voor gebruiken, maar wees dan wel uiterst voorzichtig. Spoel daarna met warm water af. Masseer na het douchen de Dry Body Oil met cirkelvormige bewegingen in. Laat de olie intrekken voordat je je aankleedt.


    In den WarenkorbBABOR SPAPeeling CreamZachte crèmepeeling - 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 29,90* / 200 ml 1000ml - € 149,50In den WarenkorbBABOR SPAShower FoamZacht reinigingsschuim - 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 29,90* / 200 ml 1000ml - € 149,50In den WarenkorbBABOR SPADry Body OilDroge lichaamsolie - 98% ingrediënten van natuurlijke oorspron € 46,90* / 100 ml 1000ml - € 469,00


    ENERGY DUO

    Vitaliserend. Beschermend. Regenererend. 


    Energizing Hair & Body Shampoo, Body Lotion

    Huidtype: gemengde huid

    Huidbehoefte: vocht


    De verfrissende 2-in-1 BABOR MEN Energizing Hair & Body Shampoo reinigt zonder de huid uit te drogen. Het TAUREC Complex van Siberische ginseng, taurine en de Cell Boost Factor hydrateert en revitaliseert. Het verhoogt de stressbestendigheid, activeert de huidcellen en stimuleert zo ook de huidvernieuwing. Het sacharidecomplex kalmeert daarnaast de hoofdhuid en verzorgt het haar. Cafeïne vitaliseert de huid en het haar.  Ook de SPA Energizing Body Lotion bevat taurine van de rode alg, die de huid na de reiniging een extra vitaliserende energieboost geeft. De huidcellen worden geactiveerd, terwijl de huid wordt gehydrateerd. Stamcelextracten uit de elsbes in combinatie met de werkstof uit de Franse katoendistel beschermen de huid tegen milieustress en vroegtijdige huidveroudering. Het energieduo bevat geen siliconen, parabenen, PEG's, minerale oliën of kleurstoffen.


    Gebruik 

    Met dry brushing-massage

    Volg eerst de hierboven beschreven instructies voor dry brushing. Verdeel aansluitend de BABOR MEN Energizing Hair & Body Shampoo over de huid en het haar, laat het schuimen en spoel het grondig af. Geschikt voor dagelijks gebruik. Breng na het douchen de BABOR SPA Energizing Body Lotion aan op de huid en masseer deze zachtjes in.


    Zonder dry brushing-massage

    Gebruik de BABOR MEN Energizing Hair & Body Shampoo samen met de borstel onder de douche. Breng na het douchen de BABOR SPA Energizing Body Lotion aan op de huid en masseer deze zachtjes in.


    uitverkochtBABOR MENEnergizing Hair & Body ShampooEnergetiserende douchegel voor lichaam en haren. € 22,90* / 200 ml 1000ml - € 114,50


    TIGHTENING SET

    Gladmakend. Verstevigend. Regenererend. 


    DOCTOR BABOR 3D Cellulite Fluid + Ultimate Forming Body Cream

    Huidtype: gevoelige huid die regeneratie nodig heeft

    Huidbehoefte: anti-zwangerschapsstriemen, stevig- en strakmakend


    De twee verstevigende DOCTOR BABOR-producten vormen het perfecte duo voor een steviger, gelijkmatiger en geregenereerd huidbeeld. De verstevigende 3D Cellulite Fluid wordt gebruikt om de zichtbaarheid van cellulitis te verminderen met een driedimensionaal effect. De zeer geconcentreerde actieve werkstoffen kunnen bijzonder snel door de huid worden opgenomen. De vloeistof heeft een koud-warm effect: direct na het aanbrengen koelt het af en activeert het de microcirculatie. Daarna zorgt het verwarmende effect ervoor dat de werkstoffen nog beter worden opgenomen. De Ultimate Forming Body Cream is een rijke verzorgende crème die zwangerschapsstriemen vermindert en de regeneratie van de huid ondersteunt. Beide producten zijn uiterst effectief en kunnen het bindweefsel langdurig versterken als ze gelijktijdig worden gebruikt.


    Gebruik 

    Met dry brushing-massage

    Volg eerst de hierboven beschreven instructies voor dry brushing en ga vervolgens douchen. Breng dan de 3D Cellulite Fluid aan. Neem daartoe de Fluid in je hand, schud en tik  de vloeistof vervolgens voorzichtig van de ampullenhals terug naar het onderste deel van de ampul. Draai de ampul zo dat de gekleurde stip naar voren wijst. Bedek de ampullenhals met een tissue, druk met de duim op het aangegeven punt en breek de ampullenhals met een ruk naar achteren af. Vervolgens neem je de Fluid in je handpalm en masseer je het in op de probleemzones van je lichaam. Was daarna grondig je handen. Aansluitend breng je de 3D Cellulite Fluid op de huid aan en masseer je deze lichtjes in.


    Opmerking: ampullen alleen uitwendig gebruiken!


    Een evenwichtige voeding met een laag vet- en suikergehalte, regelmatige training en lichaamsbeweging ondersteunen de effectiviteit van het product. Bevat cafeïne. Vermijd oogcontact.


    In den WarenkorbDOCTOR BABORUltimate Forming Body CreamVerzorgingscrème voor de verzachting van striae € 66,32* / 200 ml voorheen: € 82,90 1000ml - € 331,60In den WarenkorbDOCTOR BABOR3D Cellulite FluidVerstrakkend werkstofconcentraat € 50,32* / 140 ml voorheen: € 62,90 1000ml - € 359,43
    Checklist voor je New Year’s Self-Care Ritual
    • Schone slaapster: Vergeet je schoonheidsslaapje niet, zodat je aan je ideale acht uur komt
    • Energieboost: Drink 's ochtends voor het ontbijt een glas heet water met citroen
    • Huidverzorging: Trakteer jezelf op een gezichtsbehandeling in een BABOR Store of een partnerinstituut van BABOR – CTA Locator
    • Frisse lucht: Ga regelmatig wandelen en adem daarbij diep in en uit - vooral in het bos is de lucht erg gezond
    • Gezond eten: Eet gezond, bij voorkeur seizoensgebonden en biologische voeding 
    • Wellness: Maak tijd voor een lichaamsmassage, een schuimbad of een bezoek aan de sauna
    • Dagboek: Schrijf voordat je gaat slapen vijf dingen op waarvoor je dankbaar bent
    Miriam
    MiriamIk schrijf vanuit thuis blogs over beauty, mode, gezondheid, mindfulness en duurzaamheid. Ik houd me met name bezig met onderwerpen op het gebied van huidverzorging, Clean Beauty en cosmetica met werkstoffen. Ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken, deze uit te proberen en hun effecten te observeren. Voor elke huidbehoefte is er de juiste oplossing en het juiste product. En hoe kan ik dat beter doen dan met mijn lievelingsmerk BABOR? Er komen nog veel spannende onderwerpen aan en ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen en gedachten met jullie te delen. toon meer artikelen
    Vergelijkbare artikelenStriaeOorzaken & tipsStriae
    Ready, steady, glowAvondroutine voor meer glow in de ochtendReady, steady, glow
    Professionele gezichtspeeling bij de schoonheidsspecialiste!Zo gaat de professional te werk in het BABOR instituutProfessionele gezichtspeeling bij de schoonheidsspecialiste!
    BABOR X FINDINGMELISA: De BABOR Beauty Talk gaat van start!HOME SPA FESTIVALBABOR X FINDINGMELISA: De BABOR Beauty Talk gaat van start!
    MicroneedlingProfessionele anti-aging behandeling bij de schoonheidsspecialisteMicroneedling
    Nu een e-mail schrijven
    Productzoeker starten