Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Wat is de perfecte vorm van de wenkbrauwen voor mijn gezicht?Wenkbrauwen goed epileren & in vorm brengen! make-upLuisa14 oktober 2020 U wilt uw wenkbrauwen graag de perfecte vorm geven? We laten u zien hoe u dit het best kunt doen!

U wilt graag uw wenkbrauwen de perfecte vorm geven maar weet niet welke vorm van de wenkbrauwen het beste bij uw gezicht past en hoe u de wenkbrauwen goed vorm kunt geven? We leggen alles uit wat u over de vorm van de wenkbrauwen moet weten en hoe u uw wenkbrauwen kunt epileren en goed in vorm kunt brengen!

Verschillende gezichten, verschillende vormen van de wenkbrauwen!

Elk gezicht is anders en overeenkomstig zijn ook onze wenkbrauwen zeer verschillend gevormd. Zodoende bestaat er ook niet die ene perfecte vorm van de wenkbrauwen! Voordat we ontdekken welke vorm voor uw gezicht de goede is, willen we u eerst de meest gangbare vormen voorstellen.

 

Vorm 1: De gebogen wenkbrauw 

Wenkbrauwen in de vorm van een boog lopen in een lichte boog zachtjes over in een dunner wordende punt. Daarbij bevinden het begin van de wenkbrauw en de punt zich op dezelfde hoogte.

Vorm 2: De puntig gebogen wenkbrauw

Deze vorm van de wenkbrauwen verloopt nog puntiger en hoger. De wenkbrauw eindigt iets boven de punt waar de wenkbrauw begint.

Vorm 3: De rechte wenkbrauw

Rechte wenkbrauwen verlopen op dezelfde hoogte met een nauwelijks herkenbare boog in het midden van de wenkbrauwen.

Vorm 4: De naar boven gevormde wenkbrauw

Naar boven gevormde wenkbrauwen hebben zo goed als geen gebogen vorm. Ze verlopen recht naar boven, zodat de wenkbrauwpunt duidelijk boven het begin van de wenkbrauw eindigt.

Vorm 5: De S-wenkbrauw

S-vormige wenkbrauwen verlopen eerst iets naar beneden en dan in een duidelijke boog naar boven. De wenkbrauwpunt eindigt iets boven het begin van de wenkbrauw.Wat is de perfecte vorm van de wenkbrauwen voor mijn gezicht?

Welke vorm wenkbrauwen de juiste voor u is, hangt helemaal af van de vorm van uw gezicht. Over het algemeen kan gezegd worden: hoe zachter de vorm van het gezicht, des te hoekiger de wenkbrauwen mogen zijn. Bij markante gelaatstrekken laten rond gevormde wenkbrauwen het gezicht zachter worden. Bepaal de vorm van uw gezicht en ontdek hoe u uw wenkbrauwen zou moeten vormgeven!


Ovaal gezicht

Bij deze vorm van het gezicht mag u zich uitleven want de verhoudingen zijn in evenwicht. Rondom hoekig, de beslissing voor de vorm van uw wenkbrauwen maakt u persoonlijk. Vermijd echter te dunne wenkbrauwen – ze laten het gezicht er ronder uitzien.


Hoekig gezicht

Verkort uw gezicht optisch, door een platte vorm van de wenkbrauwen te kiezen. Een ronde welving laat uw gezicht er bovendien harmonischer uitzien.


Hartvormig gezicht

Licht afgeronde wenkbrauwen laten uw gezicht er harmonischer uitzien en maken de uitstraling minder hard.


Rond gezicht

Ga voor hoog gebogen wenkbrauwen die uw gezicht er optisch langer laten uitzien. Voor markantere gelaatstrekken kiest u een hoekige vorm voor uw wenkbrauwen.

 © Photographer Jenn Werner | Miss Germany | Model Maya Jolina Lu Wicht

Natuurlijke vorm van de wenkbrauwen bepalen: zo gaat het in zijn werk!

Voordat u begint met epileren, moet u uw natuurlijke vorm van de wenkbrauwen kennen. Om de perfecte vorm te vinden, kunt u heel gemakkelijk een zogenaamde brow mapping uitvoeren. Daarvoor heeft u geen expert nodig, slechts een stift! Zo ontdekt u hoe u uw natuurlijke vorm van de wenkbrauwen bepaalt – (1) waar uw wenkbrauwen beginnen, (2) hun hoogste punt hebben en (3) hoe lang ze moeten zijn.


Hoe u uw wenkbrauwen goed epileert en in vorm brengt?

U weet nu hoe uw wenkbrauwen moeten zijn gevormd. Dan kunt u nu uw wenkbrauwen door epileren en opmaken in vorm brengen en stylen. Het goede bericht is dat men tegenwoordig wenkbrauwen alleen nog maar in zeer geringe mate epileert. Hierdoor wordt u veel onaangenaam trekken aan de haartjes bespaard. Dikke wenkbrauwen en borstelige wenkbrauwen zijn momenteel trendy en daarvoor hoeven maar weinig haartjes met het pincet te worden verwijderd. Verwijder dus alleen elke twee weken fijne haartjes onder en boven de wenkbrauwboog alsook tussen de wenkbrauwen en richt u zich bij het epileren in ieder geval op uw natuurlijke vorm van de wenkbrauwen. Voor het verder  stylen van de wenkbrauwen kunt u make-upproducten speciaal voor de wenkbrauwen gebruiken.


Wenkbrauwen in vorm epileren – stap voor stap 

Bij het corrigeren van de wenkbrauwen moet u over het algemeen erop letten liever te weinig dan te veel van de wenkbrauwen te epileren want een enkel ontbrekend haartje kan al een gat achterlaten. Houd rekening met de natuurlijke vorm van uw wenkbrauwen en verander in geen geval  wezenlijk de vorm van de wenkbrauwen. Ter oriëntering kunt u met behulp van de brow mapping de gekozen vorm van de wenkbrauwen voor het epileren met een wenkbrauwstift tekenen. Als de vorm voor u duidelijk is, heeft u alleen een wenkbrauwborsteltje (sommige wenkbrauwstiften hebben een klein borsteltje geïntegreerd) en een pincet met platte, schuine punt en een nagelschaartje nodig. Bovendien is goed licht essentieel, een spiegel met vergroting kan helpen om geen haartjes over het hoofd te zien.


  1. Verwijder met een snelle beweging naar achteren in de groeirichting eerst ‘dansende’ haartjes boven de wenkbrauwboog.

  2. Borstel de wenkbrauwen nu aan de zijkant naar boven en houd met de vingers de huid onder de wenkbrauwboog strak om daar fijne haartjes te verwijderen.

  3. Verwijder nu de haartjes tussen de wenkbrauwen en links en rechts aan de zijkant van de punt van de wenkbrauwen. Waar uw natuurlijke vorm van de wenkbrauwen begint en eindigt heeft u van tevoren met behulp van de brow mapping bepaald.

  4. Vervolgens borstelt u de wenkbrauwen eerst naar beneden en knipt u korte uitstekende haartjes voorzichtig met de schaar af. Hetzelfde doet u daarna nog een keer, doordat u de haartjes naar boven borstelt en te lange haartjes afknipt.

  5. Tot slot kunt u uw wenkbrauwen stylen. Kam de wenkbrauwhaartjes in de groeirichting en geef hen nog meer contour en vorm met behulp van make-upproducten.Wenkbrauwen epileren – vier tips die het makkelijker maken!


Wenkbrauwen epileren – tip 1:

Epileer uw wenkbrauwen na het douchen: dan doet het minder pijn. De poriën zijn door de warmte geopend en de huid is na de reiniging vetvrij waardoor de fijne haartjes beter te pakken zijn.


Wenkbrauwen epileren – tip 2:

Controleer of uw wenkbrauwen aan beide kanten gelijkmatig zijn geëpileerd. Om de bovengrens van de wenkbrauwen te controleren, knijpt u uw ogen samen en fronst u uw voorhoofd. Leg nu een stift horizontaal tegen de bovengrens van de wenkbrauwen. Om de ondergrens te controleren, trekt u uw wenkbrauwen naar boven en rimpelt u uw voorhoofd.


Wenkbrauwen epileren – tip 3:

Gebruik voor het epileren van de wenkbrauwen een poederkwast. Door het poederen van de wenkbrauwen krijgen de haaroppervlakten meer grip. U kunt fijne haartjes nu veel makkelijker met het pincet pakken!

Wenkbrauwen epileren – tip 4:

Coole factor! Plaats het pincet voor gebruik in de koelkast: dit maakt het tijdens het epileren aangenamer. Na het epileren kan een ijsblokje zwellingen en roodkleuringen minimaliseren. Leg het ijsblokje vooraf al klaar. Wanneer u uw wenkbrauwen `s avonds epileert, heeft de huid gedurende de nacht tijd om te regenereren.


Perfecte wenkbrauwen opmaken

U heeft de perfecte vorm van uw wenkbrauwen gevonden? Ervaar dan hier, hoe u uw wenkbrauwen opmaakt en een natuurlijke look voor uw wenkbrauwen creëert.


Meer ervaren 


ONZE WENKBRAUWHELDEN:

In den WarenkorbMAKE-UPEye Brow Pencil 01 light brownMultitalent voor een echte WOW-brow. € 16,90* / 1 g 1000g - € 16 900,00In den WarenkorbMAKE-UPEye Brow Pencil 02 ashMultitalent voor een echte WOW-brow. € 16,90* / 1 g 1000g - € 16 900,00In den WarenkorbMAKE-UPEye Brow Mascara 02 mediumWenkbrauwmascara voor de perfecte omlijsting. € 20,90* / 3 g 1000g - € 6 966,67In den WarenkorbMAKE-UPEye Brow Mascara 01 ashWenkbrauwmascara voor de perfecte omlijsting. € 20,90* / 3 g 1000g - € 6 966,67In den WarenkorbMAKE-UPEye Brow Mascara 03 darkWenkbrauwmascara voor de perfecte omlijsting. € 20,90* / 3 g 1000g - € 6 966,67
Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenWellness-vakantie in ZwitserlandWELKOM ONTSPANNING, HEILZAAM THERMAALWATER & BEAUTYWellness-vakantie in Zwitserland
Meer WOW-effect op de huid met de Perfect GlowOnze ampul van septemberMeer WOW-effect op de huid met de Perfect Glow
Christmas CountdownNu nog bestellen: de gepersonaliseerde BABOR adventskalenderChristmas Countdown
Kreukvrijer levenSlechte gewoonten: zo kunt u rimpels voorkomenKreukvrijer leven
BABOR nu ook in Brussel!Welkom bij onze nieuwe Beauty ExperienceBABOR nu ook in Brussel!
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten