Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Een nieuwe start voor de huid!Fruitzuurpeeling actieve-ingredientenLuisa17 januari 2020 Of het gaat om een professionele fruitzuurbehandeling bij de schoonheidsspecialiste of het gebruik van een AHA fruitzuurpeeling thuis – we hebben alle belangrijke informatie over het thema fruitzuren voor u samengevat!

Wie professioneel wil instappen in een fruitzuurbehandeling, kan bij de schoonheidsspecialiste genieten van de eerste peelingtoepassing, ingebed in een gezichtsbehandeling. Tijdens de intensieve peelingkuur wordt het vernieuwingsproces van de huid gestimuleerd. Nu worden er werkstoffen ter ondersteuning van de regeneratie en ter bescherming van de huid toegepast. In 45 minuten wordt de basis gelegd voor een mooie, nieuwe huid. Thuis gaat het verder met een AHA fruitzuurpeeling. Belangrijk: vergeet de zonbescherming niet!

Wat bewerkstelligen fruitzuren?

Fruitzuren, alfa-hydroxyzuren resp. kort AHA’s, bewerkstelligen dat de bovenste dode cellen van de hoornlaag gemakkelijker worden afgestoten. Daardoor wordt tegelijkertijd de huidvernieuwing gestimuleerd. Bij een fruitzuurpeeling wordt de samenhang van de dode huidcellen door de vermindering van de pH-waarde losgemaakt. In tegenstelling daarmee zet men bij een mechanische peeling fijne peelingdeeltjes in om de bovenste huidlaag te bevrijden van afgestorven huidschilfertjes. Bij een fruitzuurpeeling zorgen de aanwezige zuren dus voor het peelingeffect, wat ertoe bijdraagt dat rimpeltjes worden gereduceerd, ouderdomsvlekken opgelicht en de huidvernieuwing wordt bevorderd. Fruitzuurpeelings of  AHA-peelings hebben afhankelijk van de concentratie van de aanwezige fruitzuren en de pH-waarde van het kant-en-klare product een verschillend sterke werking. Ze zijn er als kuur bij de schoonheidsspecialiste of als peeling voor thuis, bijvoorbeeld de DOCTOR BABOR AHA 10+10 Peeling Gel.


Fruitzuurpeelings kunnen effecten op korte en lange termijn hebben:

Werking op korte termijn van fruitzuurpeelings: Al na de eerste toepassing kan de huid er frisser en stralender uitzien. De huid wordt bevrijd van afgestorven hoornschilfertjes waardoor ze in zijn geheel er gelijkmatiger uitziet.

Werking op lange termijn van fruitzuurpeelings: Bij regelmatige toepassing ziet de huid er gelijkmatiger uit, worden de poriën verfijnd en kleine rimpeltjes gladgemaakt. Een professionele peelingkuur met fruitzuren kan de huid helpen om vocht beter op te slaan en de natuurlijke huidvernieuwingsprocessen te versnellen.

Wanneer is de behandeling met fruitzuren zinvol?

Fruitzuurpeelings zijn veelzijdig inzetbaar. In principe is deze gezichtspeeling geschikt voor elk huidtype. Wie echter te veel naar een gevoelige huid neigt of last heeft van huidziektes zoals couperose, neurodermitis, herpes e.a., moet eerder afzien van een behandeling met fruitzuren. In elk geval zou u in dit geval speciaal op uw huidtoestand moeten attenderen, opdat het duidelijk kan worden of een toepassing met fruitzuren het juiste is voor de optimale toepassing op uw huid.

Bij een rijpe huid gaan de fruitzuurpeelings de tekenen van huidveroudering tegen, zoals rimpelvorming en verlies aan elasticiteit. Een vale en vermoeide huid ziet er weer rozig fris uit!

Bij een onzuivere huid met grove poriën zorgt een fruitzuurbehandeling voor een gelijkmatigere teint, puistjes en onzuiverheden worden voorkomen. Om dit huidbeeld blijvend te zuiveren en te stabiliseren, is het raadzaam een behandelingskuur uit te voeren omdat een onzuivere huid na de eerste toepassingen eerst kan verslechteren. Ook pigmentvlekken en door een voorafgaande acne ontstane onregelmatigheden kunnen met behulp van een fruitzuurpeeling worden verminderd. 

Hoe vaak moet ik een fruitzuurpeeling gebruiken?

In het algemeen geldt: hoe langer het huidcontact met chemische peelings, des te intensiever is de werking! Bij een professionele, hooggeconcentreerde fruitzuurpeeling en een lage pH-waarde is de werking overeenkomstig zeer intensief. Voor effecten op korte termijn kan een eenmalig treatment bij de schoonheidsspecialiste worden uitgevoerd. Voor effecten op lange termijn zou een fruitzuurkuur bij de schoonheidsspecialiste moeten worden overwogen. Wie de effecten van fruitzuren eerst thuis zou willen proberen, krijgt meestal producten met een geringer zuuraandeel. Let op de kwaliteit en hoogwaardigheid van het product en gebruik het niet vaker dan 1-2 keer per week.

Tip: gebruik na een fruitzuurpeeling altijd een hydraterende verzorging omdat er aan de huid door de zuren eerst vocht is onttrokken.

Professionele fruitzuurbehandeling bij de schoonheidsspecialiste

Een DOCTOR BABOR fruitzuurbehandeling bij de schoonheidsspecialiste heeft vooral als doel om op lange termijn werkzaam te zijn. Bij de professional zorgen exact op elkaar afgestemde fruitzuurmengsels en –soorten alsmede een optimale pH-waarde voor het gecontroleerd en gelijkmatig verwijderen van de bovenste hoorncellaag. Daardoor wordt de huidregeneratie bevorderd.

Zuur zorgt niet alleen voor blijheid maar ook voor schoonheid!! De natuurlijke pH-waarde van het huidoppervlak is licht zuur en ligt normaal gesproken tussen 4,5 en 5,5. Tijdens een fruitzuurbehandeling wordt de pH-waarde van de huid gecontroleerd omlaaggebracht. Hierbij worden individueel naar gelang de huidverdraagzaamheid verschillende fruitzuurconcentraties gebruikt. 

Door de keuze en combinatie van verschillende fruitzuren met verschillende molecuulgroottes is een fruitzuurpeeling zeer flexibel en individueel aan te passen aan de verschillende huidtypen en huidbehoeften.

Door een individueel aangepaste begeleidende verzorging voor thuis kunnen de effecten duidelijk worden verhoogd.
Waar moet men voor en na een fruitzuurbehandeling op letten?

ERVOOR

Vermijd tot twee weken voor de behandeling met fruitzuren huidprikkelende activiteiten in het te behandelen gebied (vaak gezicht, hals & decolleté) zoals laserbehandelingen voor ontharing, bezoek aan een solarium en blootstelling aan zeer sterke zonnestraling. Tot zeven dagen van tevoren moet u ook afzien van ontharing door harsen, elektrolyse of sugaring. Gebruik tot drie dagen van tevoren geen andere peelings en scheert u zich een dag van tevoren niet meer nat. 

Tip: Laat uw huid in de wintermaanden met fruitzuren behandelen omdat de huid na de peeling vooral gevoelig reageert op uv-straling. Het beste plant u uw afspraken voor uw behandelingen zodanig dat u zich daarna gewoon thuis kunt ontspannen. 


ERNA

Na de behandeling heeft de huid enkele dagen nodig om te regenereren. Breng daarom meteen na de behandeling indien mogelijk geen make-up aan. In de eerste drie dagen moet u elke peeling, zelfbruiner, zwembadbezoek en lichamelijke activiteiten die leiden tot sterk transpireren, vermijden. Met de ontharing moet u zeven dagen wachten. Daarnaast wacht u minstens twee weken tot u uw huid weer blootstelt aan solariumbezoek, verblijf in de zon en laserbehandelingen. 

BELANGRIJK: Gebruik na een fruitzuurbehandeling en tijdens een fruitzuurkuur overdag altijd een zo hoog mogelijke zonbescherming (SPF 50).

Mogelijke bijwerkingen bij een fruitzuurpeelin

Mogelijke huidreacties op een fruitzuurpeeling zijn individueel afhankelijk van het huidtype en de huidbehoeften alsmede van de gebruikte intensiteit van de peeling. Met het gebruik van 20-30% fruitzuren bij een toepassing bij de schoonheidsspecialiste, kan de huid reageren met een gevoel van warmte, kriebelen, een licht branderig gevoel en roodkleuringen. Bovendien kan het achteraf leiden tot droge, schilferige huidplekken. Deze huidreacties nemen met een professionele nabehandeling meestal meteen af, op zijn laatst echter binnen 2 dagen. Omdat de huid eerst geïrriteerd kan reageren, moet u zeker niet onmiddellijk voor een belangrijke gebeurtenis een fruitzuurbehandeling ondergaan!

Bij het gebruik van een 10% AHA peeling thuis ervaart u vaak een lichte kriebeling en lichte roodkleuringen direct na het gebruik, die echter in de regel weer snel verminderen.

BABOR producten voor het thuis aanbrengen van een fruitzuurpeeling

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenHuidveroudering begint halverwege de 20!Wanneer gaat u best naar de schoonheidsspecialist?Huidveroudering begint halverwege de 20!
Empowerment ShootKrachtige foto’s voor krachtige vrouwenEmpowerment Shoot
Mooi op elke leeftijdAlles tegen rimpels!Mooi op elke leeftijd
Zonbescherming? Zonneklaar!Forever Young – maar alleen met de juiste zonbeschermingZonbescherming? Zonneklaar!
Afdoende ampullenpowerZo krijg je binnen 14 dagen een stralende huidAfdoende ampullenpower
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten