Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Een interview met Elmira Rafizadeh, 40 – actrice, zakenvrouw & mamaBUSINESS & MAMA-TIME interviewLuisa20 september 2021 We interviewden powervrouw Elmira Rafizadeh en vroegen haar hoe het haar lukt om beroep, gezin en lifestyle te combineren.
 • Wat voor werk doe je?
 • Wat vind je het mooiste aan je werk?
 • Wat hoort er volgens jou bij de perfecte outfit voor het dagelijks leven?
 • Wat zit er zoal in je handtas?
 • Social media is een vloek en zegen tegelijk: hoeveel tijd breng je door op de social media-kanalen?
 • Hoeveel tijd breng je door in je winkel?
 • Gun je jezelf wel eens bewust vrije tijd helemaal voor jezelf? Zo ja, hoe ziet zo'n break eruit?
 • Je hebt ook al eens van een BABOR-behandeling mogen genieten. Heb je toen iets interessants of nieuws over je huid geleerd?
 • Welke producten kreeg je van de schoonheidsspecialiste aanbevolen? Heb je al een persoonlijk lievelingsproduct van BABOR?
 • Was betekent schoonheid voor jou?
 • Wat is jouw belangrijkste advies voor vrouwen die alle ballen van baan, gezin en lifestyle in de lucht moeten houden?
 • Tot slot – waar haal jij je GIRLPOWER vandaan?

 • Wat voor werk doe je?

  Ik heb het geluk dat ik niet heb hoeven kiezen en mijn twee droombanen kon combineren. Ik studeerde oorspronkelijk toneel en ben sinds 2006 als actrice op het toneel en in tv- en filmproducties te zien. Dat omvat ook nasynchronisatie en hoorspelen voor de radio. Parallel aan de "kunst" heb ik een schriftelijke studie voor cultuur- en mediamanagement gedaan en in de modewereld gewerkt. In 2015/2016 startte ik met mijn eigen winkelconcept "keep loving..." in Keulen. Dat is ondertussen uitgegroeid tot twee filialen en een webshop met mode- en lifestyleproducten uit Scandinavië, Duitsland en Nederland. In het kader van "keep loving..." organiseren we ook regelmatig spannende evenementen en zijn we dagelijks op Instagram actief. Als je het zo bekijkt, ben ik met beide beroepen in de media aanwezig en als "publiek figuur" zichtbaar. 


  Wat vind je het mooiste aan je werk?

  De veelzijdigheid. In tegenstelling tot de generatie van onze ouders, betekent persoonlijke ontwikkeling bij ons zelden dat je 30 jaar lang dezelfde baan doet. Ik heb door mijn ondernemerschap inzicht in allerlei branches: mode, beauty, PR, marketing, fotoshoots, evenementenplanning, en als actrice afwisselende rollen, verschillende formats, altijd weer een nieuwe filmcrew waarmee je samenwerkt. Het staat nooit stil. Je blijft leren en leert vooral veel over mensen. In principe bestaan er ook veel raakvlakken tussen beide beroepen. Want met je kledingkeuze kun je ook uitdrukken of je meer "relaxed en gezellig" of "extravagant" wilt overkomen. Ben ik vandaag de diva of de goede vriendin? En bij het acteren houd ik ook van de vele mogelijkheden voor zelfexpressie. Met de keuze voor bepaalde kleding en make-up verandert je hele houding. Zo kun je ook met de kostuums voor een rol diverse karakters creëren. 


  Wat hoort er volgens jou bij de perfecte outfit voor het dagelijks leven?

  Mijn designer-schoudertassen. Die zijn voor mij de kers op de taart. Uit elke casual look met jeans en T-shirt kun je heel wat meer halen met een it-bag of met de juiste accessoires.


  Wat zit er zoal in je handtas?

  Minimaal drie lippenstiften, een powerbank en de gebruikelijke vrouwenspulletjes. Tegenwoordig natuurlijk ook een mondkapje.

  In den WarenkorbMAKE-UPCreamy Lipstick 10 super redCrème-achtige lippenstift - Kleur en verzorging in één. € 25,90* / 4 g 1000g - € 6 475,00In den WarenkorbMAKE-UPCreamy Lipstick 01 on fireCrème-achtige lippenstift - Kleur en verzorging in één. € 25,90* / 4 g 1000g - € 6 475,00

  Social media is een vloek en zegen tegelijk: hoeveel tijd breng je door op de social media-kanalen?

  Tja, ik ben beroepsmatig haast de hele dag actief op de social media-kanalen. Ik bereid continu Instagram-stories voor, fotoshoots, captions en ook het beantwoorden van berichten kost me meerdere uren per dag. De exacte beeldschermtijd? Daar wil ik liever niet naar kijken. Maar ik schat zeker wel 8 uur per dag. En dat naast de dagelijkse gang van zaken, meetings, personeelsmanagement, inkoop en nog veel meer. Daarin moet je evenwicht vinden en ook je rituelen plannen. 


  Hoeveel tijd breng je door in je winkel?

  Als ik niet voor filmwerk buiten de deur ben of naar order-afspraken en beurzen afreis, ben ik altijd in de stores aanwezig. Ons kantoor bevindt zich ook in een van de stores, dus breng ik zo'n 80% van mijn werktijd daar door. Ook de storytelling doen we vanuit de stores.


  Gun je jezelf wel eens bewust vrije tijd helemaal voor jezelf? Zo ja, hoe ziet zo'n break eruit?

  Zeker, ik vind kleine breaks tussendoor enorm belangrijk om nieuwe energie en creatieve inspiratie op te doen. Als je niet op vakantie kunt, is de beste vorm van ontspanning en energie opladen voor mij daadwerkelijk een beauty-treatment. Daarbij gaat de knop om en kan ik me compleet ontspannen. De sensationele gezichtsbehandelingen van BABOR zijn voor mij echt pure ontspanning. Grappig genoeg komen tijdens zulke behandelingen – terwijl ik daar lig weg te dromen – altijd de beste ideeën in me op. Ik ben dan wel in diepe ontspanning verzonken, maar heb steeds van die heldere momenten. 


  Je hebt ook al eens van een BABOR-behandeling mogen genieten. Heb je toen iets interessants of nieuws over je huid geleerd?

  Het is fascinerend dat ik met alle BABOR-producten onmiddellijk effect zie en voel. Dat heb ik tot nu toe bij geen andere verzorgingslijn zo duidelijk ervaren. Dat maakt me er wel wat verslavingsgevoelig voor (lacht), op een positieve manier. 


  Welke producten kreeg je van de schoonheidsspecialiste aanbevolen? Heb je al een persoonlijk lievelingsproduct van BABOR?

  Het SKINOVAGE Vitalizing Serum is een van mijn favorieten. Dat werd me inderdaad tijdens een behandeling aanbevolen door de BABOR-schoonheidsspecialiste. Die wil ik nu niet meer als basiselement missen. Daarna komt de Collageen Booster Cream. Een toffe symbiose. Mijn huid wordt er zichtbaar fris en glad van en ze straalt.

  Verder ben ik ge-influenced door Farina ("Novalanalove") toen zij haar avondroutine met 2-fasen-reiniging presenteerde. Ik vond het verwijderen van make-up in de avond heel vervelend en deed het altijd met tegenzin. Farina bracht het reinigingsritueel zo aantrekkelijk in beeld dat ik er nieuwsgierig naar werd. De HY-ÖL® is in combinatie met de Phytoactive Hydro Base echt indrukwekkend. Sinds ik deze reinigende verzorging gebruik, kijk ik er 's avonds naar uit mijn make-up te verwijderen. Ook heeft dit ritueel een ongelooflijke wellness-factor. De producten ruiken heerlijk en hebben een kalmerend en rustgevend effect – niet alleen voor de huid, maar ook voor je algehele welbevinden. Daarbij is de uitdrukking "balsem voor de ziel" helemaal terecht. Bovendien is het reinigingssysteem grondig en effectief. Het is gewoon heel prettig in gebruik.

  Last but not least, heb ik mezelf nu in de vakantie een ampullenkuur met glow-effect gegund. Ook dat was een kleine revolutie voor mijn huid. Ga ik zeker vaker doen!


  Was betekent schoonheid voor jou?

  Schoonheid begint allereerst vanbinnen. Wanneer iemand over een innerlijke glimlach beschikt en niet grimmig of verbitterd in het leven staat, straalt die persoon bewust of onbewust een bepaalde schoonheid uit. Een glimlach straalt over alles heen en creëert warmte, hartelijkheid en charme. Natuurlijk helpt het om tussendoor ook met wellness-producten in een bepaalde stemming te komen en te aarden. Na een stressvolle dag heb ik ook niet altijd zin om te glimlachen. Met beautybehandelingen kan ik dan steeds weer even ontsnappen, zoals tijdens een korte vakantie. Je komt fris en bezield uit de behandeling en zo vind ik dan direct mijn innerlijke glimlach weer terug.

  Ook zin gekregen in een professionele beauty-pauze?

  Zoek dan snel een instituut bij jou in de buurt en maak een afspraak.

  Naar de Locator


  Wat is jouw belangrijkste advies voor vrouwen die alle ballen van baan, gezin en lifestyle in de lucht moeten houden?

  Wees bereid om compromissen te sluiten en zet je ego opzij. Als je carrière wilt maken, staat het persoonlijke ego natuurlijk voorop, dat is logisch. Maar als je een gezin hebt, moet je dat ook organiseren en dan ben je tot op zekere hoogte aangewezen op de steun van familie, vrienden en ook medewerkers. Alleen wanneer je met alle partners zowel privé als zakelijk goed samenwerkt, kan er iets groots en moois ontstaan. En wat ik iedereen vooral aanraad, is om je met positieve mensen te omringen. Mensen die je motiveren of inspireren en je een voorbeeld geven waar je verder mee komt. 


  Tot slot – waar haal jij je GIRLPOWER vandaan?

  Dat zou ik ook graag willen weten! (lacht). Laten we zeggen dat ik niet op mijn lauweren heb gerust. Ik ben altijd verder gegaan met knokken en heb lang en hard gewerkt voor mijn persoonlijke wensen en doelen. Maar mijn werk is ook mijn hobby, mijn passie, hetgeen dat mij definieert en waar ik persoonlijk helemaal in opga. Hoewel het best veel en vermoeiend kan zijn, voelt het niet als "werk". Zo wordt ik het niet zat om er energie en liefde in te investeren.


  Dankjewel, Elmira – voor dit inspirerende en ontspannen interview!

  Luisa
  LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
  Vergelijkbare artikelenMake-up-vrij: zo mooi is natuurlijkheid!NO-MAKE-UP-GLOWMake-up-vrij: zo mooi is natuurlijkheid!
  Professionele gezichtspeeling bij de schoonheidsspecialiste!Zo gaat de professional te werk in het BABOR instituutProfessionele gezichtspeeling bij de schoonheidsspecialiste!
  Vaarwel, winter! De huid heeft nu iets nieuws nodigIT‘S DETOX TIME!Vaarwel, winter! De huid heeft nu iets nieuws nodig
  Hydra Plus – De dorstlesser voor uw huid!Onze april ampulHydra Plus – De dorstlesser voor uw huid!
  Wanneer creativiteit een roeping wordtEen interview met onze medewerker LauraWanneer creativiteit een roeping wordt
  Nu een e-mail schrijven
  Productzoeker starten