Group 1Productadviseur3D Hyaluronic PowerHyaluronic Cleansing Balm in reisformaat speciaal voor jou.DOCTOR BABOR:-20% korting op het volledige DOCTOR BABOR assortiment !
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Waarom is de verzorging van de huidbarrière een absolute must voor de beautyroutine?Gezondheid van de huid gezichtsverzorgingJil11 oktober 2021 Wat willen we allemaal graag? Een gezonde huid. Daarvoor kijken we naar het microbioom en zoeken we uit wat daarachter zit. We leggen ook uit wat de tekenen zijn van een verstoorde huidbalans.

Wist je dat bescherming tegen externe stressfactoren de belangrijkste functie van de huid is? Ze vormt een "beschermend schild" tegen milieu-invloeden en de schadelijke effecten van ultraviolette straling van de zon. 

Maar dat is nog lang niet alles - onze huid slaat ook belangrijke voedingsstoffen en vocht op. Om deze taken te kunnen vervullen, moet de huid in optimale conditie zijn. Dit hang met name af van de huidbarrière, de pH-waarde, het vochtgehalte en het microbioom van de huid.

Steekwoord microbioom: Het microbioom van je huid beschermt tegen externe invloeden en regelt de opname van voedingsstoffen. Dit komt doordat de huid, net als de darm, een eigen ecosysteem heeft. Dit ecosysteem bestaat uit bacteriën, schimmels en virussen die haar werking beïnvloeden. Het is van cruciaal belang om dit in evenwicht te houden voor een perfect gehydrateerde en stralende teint. 

Een gezonde barrière houdt vocht vast. We houden haar gezond door zachte producten te gebruiken, de nadruk te leggen op "less is more" (vooral qua ingrediënten) en producten met uitdrogende alcoholen te vermijden. 

  • Gezonde huid
  • Tekenen van een verstoorde huidbalans
  • Verhoogde gevoeligheid
  • Onzuivere huid
  • Een geïrriteerde en rode huid
  • Ongelijkmatige teint
  • Gezonde huid

    Een gezonde huid heeft een evenwichtige olieproductie, die niet te droog en niet te vet is. De huid is voldoende gehydrateerd en kan snel regenereren. 

    Tekenen van een verstoorde huidbalans

    Als de huidbalans verstoord is, dan kan dit op verschillende manieren tot uiting komen. Wij onthullen hoe je dit kunt merken en welke BABOR-verzorgingsproducten dan helpen. 

    Schilferige of droge huid

    Een droge huid produceert te weinig natuurlijke huidvetten en lijdt aan uitdroging. Wat helpt? Verzorgingsproducten met hyaluronzuur, omdat deze de huid helpen water op te slaan en haar te hydrateren. 

    In den WarenkorbDOCTOR BABORHyaluronic AcidRevolutionaire vochtigheidsbooster voor directe hydratatie en opvulling - 8D... € 35,92* / 14 ml voorheen: € 44,90 1000ml - € 2 565,71In den WarenkorbDOCTOR BABORHyaluron Cream24h hydraterende verzorging voor een vochtarme huid met de eerste droogterimpeltjes € 63,92* / 50 ml voorheen: € 79,90 1000ml - € 1 278,40In den WarenkorbDOCTOR BABORHyaluron InfusionBoost aan vocht voor de vochtarme huid met de eerste droogterimpeltjes. € 63,92* / 30 ml voorheen: € 79,90 1000ml - € 2 130,67
    Verhoogde gevoeligheid

    Externe stressfactoren kunnen dieper doordringen en ontstekingen veroorzaken als gevolg van een verstoorde huidbarrière. Om de stress te verlichten, laten we de huid een beetje tot rust komen en vertrouwen we op de producten uit onze Calming-serie.

    Onzuivere houd

    Een huid met onzuiverheden wijst op een onevenwichtige olieproductie of een onevenwichtig microbioom van de huid. Mogelijk is ook het regeneratieproces van de huid niet in balans, waardoor dode huidcellen zich ophopen en puistjes veroorzaken. Wij adviseren een persoonlijke reinigings- en verzorgingsroutine aan. Naast een anti-puistjescrème hoort daar ook het regelmatig gebruik van een peeling of een gezichtsmasker bij. 

    In den WarenkorbDOCTOR BABORBlemish Reducing CreamAnti-puistjes crème in luchtige consistentie € 63,92* / 50 ml voorheen: € 79,90 1000ml - € 1 278,40In den WarenkorbDOCTOR BABORSOS De-Blemish KitSOS De-Blemish Kit Powder & Cream € 69,52* / Set met 2 delen voorheen: € 86,90
    Een geïrriteerde en rode huid

    Een verstoorde huidbarrière of een onevenwichtig microbioom kunnen deze tekenen veroorzaken. Om de roodheid te verminderen, bevelen wij onze Couperose Cream aan. Om de huid weer in balans te brengen, is onze Balancing-serie ideaal. Wij zijn dol op de onmiddellijke effecten van het Balancing Bio-Cellulose Mask.  

    Ongelijkmatige teint

    Een ongelijkmatige teint kan ontstaan door een vertraagde celregeneratie en de ophoping van dode huidcellen. Hyperpigmentatie is een andere mogelijke oorzaak van een ongelijkmatige teint. Hierbij zijn bepaalde gebieden van de huid donkerder dan de omringende huid. Dan brengt Daily Bright Effect Cream uitkomst. 

    In den WarenkorbDOCTOR BABORDaily Bright Cream SPF 20Voor een bright glow - antipollutie bescherming € 61,52* / 50 ml voorheen: € 76,90 1000ml - € 1 230,40In den WarenkorbDOCTOR BABORBright Effect MaskExtra brightening boost € 45,52* / 5 stuk voorheen: € 56,90 In den WarenkorbDOCTOR BABORDaily Bright SerumDruppel voor druppel stralender € 74,32* / 50 ml voorheen: € 92,90 1000ml - € 1 486,40
    Jil
    JilAl enkele jaren duik ik in mijn persoonlijke blogs dieper de wereld van beauty in. Inmiddels vind ik het heerlijk om me dagelijks te laten inspireren door allerlei beautynieuws, zowel privé als zakelijk. Het liefste kijk ik op Instagram en Pinterest, voortdurend op zoek naar input die jullie net dat beetje MEER biedt. Jullie alledaagse leven door middel van beauty hacks net wat gemakkelijker en, zo mogelijk, nóg mooier maken – daar haal ik mijn voldoening uit. Dat is bij BABOR heel goed mogelijk in mijn functie als Content Manager. Naast het magazine schrijf ik ook voor de nieuwsbrief allerlei spannende artikelen. Meld je dus gauw aan, als je dat nog niet gedaan hebt. :) toon meer artikelen
    Vergelijkbare artikelenZo ziet de anti-aging voor beginners verzorgingsroutine van model Kristin Gebert eruit met BABOR!Anti-aging voor beginnersZo ziet de anti-aging voor beginners verzorgingsroutine van model Kristin Gebert eruit met BABOR!
    Dat zijn de cosmeticatrends in 2023HYPE OR NO HYPEDat zijn de cosmeticatrends in 2023
    Taal-acrobate en organisatietalent in éénEen interview met senior PR-manager AlessandraTaal-acrobate en organisatietalent in één
    Stralend mooi8 stappen naar natuurlijke make-up voor de feestdagenStralend mooi
    FruitzuurpeelingEen nieuwe start voor de huid!Fruitzuurpeeling
    Nu een e-mail schrijven
    Productzoeker starten