Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Waarom is de verzorging van de huidbarrière een absolute must voor de beautyroutine?Gezondheid van de huid gezichtsverzorgingJil11 oktober 2021 Wat willen we allemaal graag? Een gezonde huid. Daarvoor kijken we naar het microbioom en zoeken we uit wat daarachter zit. We leggen ook uit wat de tekenen zijn van een verstoorde huidbalans.

Wist je dat bescherming tegen externe stressfactoren de belangrijkste functie van de huid is? Ze vormt een "beschermend schild" tegen milieu-invloeden en de schadelijke effecten van ultraviolette straling van de zon. 

Maar dat is nog lang niet alles - onze huid slaat ook belangrijke voedingsstoffen en vocht op. Om deze taken te kunnen vervullen, moet de huid in optimale conditie zijn. Dit hang met name af van de huidbarrière, de pH-waarde, het vochtgehalte en het microbioom van de huid.

Steekwoord microbioom: Het microbioom van je huid beschermt tegen externe invloeden en regelt de opname van voedingsstoffen. Dit komt doordat de huid, net als de darm, een eigen ecosysteem heeft. Dit ecosysteem bestaat uit bacteriën, schimmels en virussen die haar werking beïnvloeden. Het is van cruciaal belang om dit in evenwicht te houden voor een perfect gehydrateerde en stralende teint. 

Een gezonde barrière houdt vocht vast. We houden haar gezond door zachte producten te gebruiken, de nadruk te leggen op "less is more" (vooral qua ingrediënten) en producten met uitdrogende alcoholen te vermijden. 

 • Gezonde huid
 • Tekenen van een verstoorde huidbalans
 • Verhoogde gevoeligheid
 • Onzuivere huid
 • Een geïrriteerde en rode huid
 • Ongelijkmatige teint
 • Gezonde huid

  Een gezonde huid heeft een evenwichtige olieproductie, die niet te droog en niet te vet is. De huid is voldoende gehydrateerd en kan snel regenereren. 

  Tekenen van een verstoorde huidbalans

  Als de huidbalans verstoord is, dan kan dit op verschillende manieren tot uiting komen. Wij onthullen hoe je dit kunt merken en welke BABOR-verzorgingsproducten dan helpen. 

  Schilferige of droge huid

  Een droge huid produceert te weinig natuurlijke huidvetten en lijdt aan uitdroging. Wat helpt? Verzorgingsproducten met hyaluronzuur, omdat deze de huid helpen water op te slaan en haar te hydrateren. 

  Verhoogde gevoeligheid

  Externe stressfactoren kunnen dieper doordringen en ontstekingen veroorzaken als gevolg van een verstoorde huidbarrière. Om de stress te verlichten, laten we de huid een beetje tot rust komen en vertrouwen we op de producten uit onze Calming-serie.

  Onzuivere houd

  Een huid met onzuiverheden wijst op een onevenwichtige olieproductie of een onevenwichtig microbioom van de huid. Mogelijk is ook het regeneratieproces van de huid niet in balans, waardoor dode huidcellen zich ophopen en puistjes veroorzaken. Wij adviseren een persoonlijke reinigings- en verzorgingsroutine aan. Naast een anti-puistjescrème hoort daar ook het regelmatig gebruik van een peeling of een gezichtsmasker bij. 

  In den WarenkorbDOCTOR BABORBlemish Reducing CreamAnti-puistjes crème in luchtige consistentie € 79,90* / 50 ml 1000ml - € 1 598,00
  Een geïrriteerde en rode huid

  Een verstoorde huidbarrière of een onevenwichtig microbioom kunnen deze tekenen veroorzaken. Om de roodheid te verminderen, bevelen wij onze Couperose Cream aan. Om de huid weer in balans te brengen, is onze Balancing-serie ideaal. Wij zijn dol op de onmiddellijke effecten van het Balancing Bio-Cellulose Mask.  

  Ongelijkmatige teint

  Een ongelijkmatige teint kan ontstaan door een vertraagde celregeneratie en de ophoping van dode huidcellen. Hyperpigmentatie is een andere mogelijke oorzaak van een ongelijkmatige teint. Hierbij zijn bepaalde gebieden van de huid donkerder dan de omringende huid. Dan brengt Daily Bright Effect Cream uitkomst. 

  Jil
  JilAl enkele jaren duik ik in mijn persoonlijke blogs dieper de wereld van beauty in. Inmiddels vind ik het heerlijk om me dagelijks te laten inspireren door allerlei beautynieuws, zowel privé als zakelijk. Het liefste kijk ik op Instagram en Pinterest, voortdurend op zoek naar input die jullie net dat beetje MEER biedt. Jullie alledaagse leven door middel van beauty hacks net wat gemakkelijker en, zo mogelijk, nóg mooier maken – daar haal ik mijn voldoening uit. Dat is bij BABOR heel goed mogelijk in mijn functie als Content Manager. Naast het magazine schrijf ik ook voor de nieuwsbrief allerlei spannende artikelen. Meld je dus gauw aan, als je dat nog niet gedaan hebt. :) toon meer artikelen
  Vergelijkbare artikelenHuidveroudering begint halverwege de 20!Wanneer gaat u best naar de schoonheidsspecialist?Huidveroudering begint halverwege de 20!
  Wellness-vakantie in ZwitserlandWELKOM ONTSPANNING, HEILZAAM THERMAALWATER & BEAUTYWellness-vakantie in Zwitserland
  Vitamine C – Volle power van buiten en van binnenDOCTOR BABOR heeft iets moois!Vitamine C – Volle power van buiten en van binnen
  Let’s clean up this planetSamen tegen de wereldwijde vervuiling van de wateren met plastic afvalLet’s clean up this planet
  Betoverend voorjaar 2021ONZE LENTETOPPERS VAN NATIONAL GLAMOUR DAYBetoverend voorjaar 2021
  Nu een e-mail schrijven
  Productzoeker starten