Group 1Productadviseur3D Hyaluronic PowerHyaluronic Cleansing Balm in reisformaat speciaal voor jou.DOCTOR BABOR:-20% korting op het volledige DOCTOR BABOR assortiment !
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Welche Pflege ist die richtige für mich?
Make-up juist verwijderen - zo gaat datMascara verwijderen op een zachte en efficiënte manier gezichtsverzorgingChristina3 oktober 2023 Wil je weten wat de beste manier is om je mascara aan te brengen en vervolgens zo voorzichtig mogelijk te verwijderen?
Step by step: Zo breng je mascara juist aan

Stap 1: Voorbereiding 


Zorg ervoor dat je wimpers schoon en droog zijn voordat je mascara aanbrengt. Verwijder overtollige olie of make-up van de wimpers door ze voorzichtig af te vegen met een wattenstaafje of oogmake-up remover.


Stap 2: Wimperkruller (optioneel)


Heel wat op beauty gerichte mensen nemen een wimperkruller op in hun make-up routine om de wimpers te krullen voordat ze mascara aanbrengen. Als je een wimperkruller wilt gebruiken, druk deze dan zachtjes tegen de basis van de wimpers en houd hem een paar seconden vast voordat je de druk loslaat.


Stap 3: Mascara kiezen


Kies een mascara die bij je past. Er zijn verschillende soorten mascara, waaronder volume gevende, verlengende en waterproof formules. Zorg ervoor dat de mascara vers is en niet uitgedroogd voor het beste resultaat. 


Stap 4: Mascara aanbrengen


Open de tube mascara voorzichtig en trek de applicator eruit. Verwijder het best meteen overtollige mascara door het overtollige gedeelte van het borsteltje aan de rand van de tube af te vegen. Dit helpt klontjes in de wimpers te voorkomen. Aanbrengen op de bovenste wimpers: Kijk naar beneden in een spiegel en begin met het aanbrengen van mascara aan de basis van de wimpers. Beweeg hiervoor het mascaraborsteltje in een zigzagbeweging van de wortel naar de punten van de wimpers. Dit zorgt voor volume en een gelijkmatige verdeling. Aanbrengen op de onderste wimpers: Houd het borsteltje verticaal en veeg zachtjes over de onderste wimpers om ze te accentueren. Wees daarbij bijzonder voorzichtig zodat de mascara geen vegen achterlaat. Herhaal het proces: Afhankelijk van de gewenste intensiteit kun je meerdere lagen mascara aanbrengen. Wacht echter tussen de lagen tot de vorige laag is opgedroogd om klonters te voorkomen.


Stap 5: Afsluitende verzorging


Laat de mascara drogen en vermijd wrijven of knipperen met je ogen tot hij helemaal droog is. Als er mascara op je huid is gekomen, wacht dan tot het droog is en verwijder het dan voorzichtig met een wattenstaafje of make-up remover. Vergeet niet dat mascara regelmatig vervangen moet worden om ooginfecties te voorkomen en als je tekenen van droogheid of irritatie opmerkt, moet je er onmiddellijk mee stoppen. Doorgaans gaat een geopende mascara ongeveer een half jaar mee. Daarna moet je een nieuwe product gebruiken. 


Wens je meer inspiratie voor een herfst-/winterachtige make-up?

Zo verwijder je je mascara op een voorzichtige en zachte wijze

Voorzichtig make-up verwijderen is belangrijk om de huid gezond te houden en irritatie te voorkomen. 

Je stapsgewijze handleiding om je make-up voorzichtig te verwijderen

Handen wassen: Begin met het grondig wassen van je handen met water en zeep om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn voordat je je gezicht aanraakt. Vooral het gebied rond de ogen gevoelig. 

Zet je haar naar achteren vast: Zet je haar naar achteren vast om het uit je gezicht te houden en het makkelijker te maken om make-up te verwijderen. 

Make-up remover kiezen: Kies een zachte make-up remover die bij je huidtype past. Er zijn verschillende soorten removers, zoals reinigingsoliën, -lotions, -gels en -doekjes. Vermijd producten met agressieve ingrediënten of alcohol, die de huid kunnen uitdrogen.

Verwijder de oogmake-up: Breng de make-up remover voorzichtig aan op een wattenschijfje of wattenbolletje en houd het vervolgens een paar seconden op de gesloten oogleden. Dit helpt om de mascararesten in ronddraaiende bewegingen (van binnen naar buiten) te verwijderen. 


Wil je meer weten over het thema gezichtsreiniging?

Jouw set voor de oogmake-up

Voor iedereen die op zoek is naar de perfecte combinatie voor zijn of haar oogmake-up: De limited edition Make-up & Cleansing set bevat de PERFECT SEPERATION & LENGTH MASCARA om de wimpers perfect te accentueren - en de EYE & HEAVY MAKE-UP REMOVER om ze op zachte wijze te verwijderen. 

De PERFECT SEPARATION & LENGTH MASCARA zorgt voor een waaierachtig 3D-volume voor een long-lashes-look. Met de siliconenkam voor mega lange, perfect gescheiden wimpers. De innovatieve en flexibele siliconenkam scheidt en verlengt de wimpers op magische wijze en zorgt voor een fantastisch volume. Elke afzonderlijke wimper wordt gescheiden en omgeven voor een ideale kleurverdeling en perfecte scheiding. Verzorging en reiniging in één - de EYE & HEAVY MAKE-UP REMOVER is de verzorgende tweefasen make-up remover voor ogen, lippen en gezicht. De milde formule van natuurlijke oliën lost zelfs hardnekkige, waterproof make-up betrouwbaar op. Teunisbloemolie en aloë vera hydrateren en kalmeren de huid.

In den WarenkorbMAKE-UPMake up & Cleansing SetMascara & oogverzorgingsset met beperkte oplage voor speciale ogenblikken € 29,90* / Set met 2 delen
Christina
ChristinaEen dag waarbij ik 's ochtends vroeg niet even mijn berichtenapps en Instagram check, is voor mij ondenkbaar. Het liefst doe ik dat nog voordat mijn gezinnetje wakker wordt en we even samen knuffelen. Dat is echt heerlijk! En precies dat is ook mijn grootste inspiratiebron: mijn dagelijkse leven met mijn gezin, met beauty- en fashiononderwerpen, maar ook met diepgaande en luchtige gesprekken met al mijn vrienden over alles wat ons beweegt, raakt en motiveert. Bij de online marketing bij BABOR ligt mijn focus volledig op de kern – het magazine. Dat is voor mij een platform voor informatieve, wetenschappelijke en ook boeiende onderwerpen op het gebied van professionele en exclusieve huidverzorging. Een goede mix van voor ieder wat wils – telkens wanneer je inspiratie zoekt! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenTaal-acrobate en organisatietalent in éénEen interview met senior PR-manager AlessandraTaal-acrobate en organisatietalent in één
Zo mooi kan de dag zijn waarop het allemaal om de liefde draaitHOW TO PERFORM ON VALENTINESDAYZo mooi kan de dag zijn waarop het allemaal om de liefde draait
Dry brushing voor een mooie en strakke huidNew Year's Self-Care RitualDry brushing voor een mooie en strakke huid
Let’s get flawlessStap voor stap instructies voor de perfecte make-up lookLet’s get flawless
Zo ziet de anti-aging voor beginners verzorgingsroutine van model Kristin Gebert eruit met BABOR!Anti-aging voor beginnersZo ziet de anti-aging voor beginners verzorgingsroutine van model Kristin Gebert eruit met BABOR!
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten