Group 1ProductadviseurNIEUWOntdek de Stress Defense Mushroom Cream voor een stressvrije huid!
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Welche Pflege ist die richtige für mich?
Niacinamide, de alleskunner voor je schoonheidNU NIEUW: ONZE WERKSTOFFEN werkstoffenMiriam11 juli 2022 Nieuwe serie: Verneem nu meer over onze ingrediënten en hun werking. De eerste is niacinamide aka vitamine B3, een echt krachtige vitamine.

Wat is ook alweer de naam van de nieuwe trendy werkstof? Hoe werkt ze? Wordt ze goed verdragen? Hoe ziet ze eruit en waar zit ze in? In de toekomst zal een verklarende woordenlijst met werkstoffen op babor.de informatie geven over de hoofdwerkstoffen in onze producten en het effect van de afzonderlijke ingrediënten. Een klein voorproefje staat al op de vernieuwde productdetailpagina's. Wij willen je in ons BABOR-magazine op transparante wijze informeren over onze werkstoffen en zullen die voortaan elke maand onder de loep nemen.

 

DE KRACHTIGE VITAMINE NIACINAMIDE

Het begint met het krachtige ingrediënt niacinamide, één van onze absolute favoriete ingrediënten omdat het zo'n geweldig effect heeft en een absolute alleskunner voor schoonheid is.

Niacinamide of nicotinamide is een vitamine B3-derivaat, een andere vorm van vitamine B3. Het is in water oplosbaar en wordt niet in het lichaam opgeslagen. Wanneer het regelmatig wordt aangevuld, kan het niet alleen je energiestofwisseling verbeteren, maar ook je huidbeeld en veel van je huidbehoeften. De krachtige vitamine werd lange tijd onderschat in cosmetica, maar het is nu pas dat verschillende wetenschappelijke studies duidelijk hebben gemaakt hoe waardevol het ingrediënt is voor de huidverzorging. 

 

WAT KAN HET DOEN?

Zijn werking is veelzijdig, het heeft ontstekingsremmende, verouderingsremmende, antioxiderende en huidverhelderende eigenschappen en kan voor bijna elk huidprobleem en huidtype worden gebruikt. Tot een gebruiksconcentratie van 5% is de werkstof zeer goed onderzocht en wordt zij gewoonlijk goed verdragen.

Ze ondersteunt de huideigen collageensynthese, versterkt de huidbarrière, stimuleert de regeneratie en werkt in op fijne lijntjes en rimpels. Tegelijkertijd heeft de krachtige werkstof talgregulerende eigenschappen – ze voorkomt een verhoogde talgproductie, doet vergrote poriën kleiner lijken en helpt bij een onzuivere huid. 

En dat is nog niet eens alles! Ze helpt ongelijkmatige pigmentatie (zogenaamde hyperpigmentatie) en roodheid te bestrijden, zorgt voor een gelijkmatigere teint en geeft de huid een verfrist en gehydrateerd uiterlijk met een gezonde gloed. Ze kan ook schaduwen onder de ogen weghalen. Geen wonder dus dat ze zo populair is geworden! 


WIST U DIT AL?

Voorzichtigheid is geboden bij een zeer droge of gevoelige huid, omdat niacinamide bij een zeer zure pH-waarde nicotinezuur vrijgeeft, waardoor de huid rood kan worden. Daarom moeten producten met ascorbinezuur (vitamine C) in het algemeen niet met niacinamide worden gecombineerd. Een uitzondering is onze Multi Vitamin-ampul, die in zijn combinatie de volle lading vitamines voor je huid levert en erg zacht is!


ONZE VITAMINECOCKTAIL: AMPOULE CONCENTRATES Multi Vitamine

De Multi Vitamin-ampul bevindt zich in het pH-huidneutrale bereik en wordt daarom goed verdragen. De BABOR Multi Vitamin-ampul bevat een stabielere vorm van vitamine C, die ethylascorbinezuur bevat. In vergelijking met ascorbinezuur is de pH-waarde niet te zuur. Daarom is de combinatie met niacinamide mogelijk.

Ken je onze Multi Vitamin-ampul?

In den WarenkorbAMPOULE CONCENTRATESMulti VitaminWerkstofconcentraat voor de verzwakte, vermoeide huid met behoefte aan bescherming. € 29,90* / 14 ml 1000ml - € 2 135,71
Wist je dat niacinamide ook in veel andere BABOR-producten voorkomt als aanvullende en hoofdwerkstof?
Vochtinbrengende boost: Hydrating Bio-Cellulose Mask

DOCTOR BABOR - CLEANFORMANCE

In den WarenkorbCLEANFORMANCEAwakening Eye CreamHydraterende oogcrème. € 32,90* / 15 ml 1000ml - € 2 193,33In den WarenkorbCLEANFORMANCEOil-Free Matte Effect Gel-CreamOlievrije en lichte crème-gelformule – 95% ingrediënten van natuurlijke... € 42,90* / 50 ml 1000ml - € 858,00In den WarenkorbCLEANFORMANCEHerbal Balancing TonerAromatische toner voor elke huid met hamamelis, aloë vera en salie-extract - 95%... € 26,90* / 200 ml 1000ml - € 134,50
DOCTOR BABOR
In den WarenkorbDOCTOR BABORDual Eye SolutionAnti-aging oogverzorgingsduo voor overdag en `s nachts. € 78,90* / 30 ml 1000ml - € 2 630,00In den WarenkorbDOCTOR BABORCeramideDe innovatieve booster voor een direct versterkte en intacte huidbarrière - Ceramide... € 52,90* / 14 ml 1000ml - € 3 778,57In den WarenkorbDOCTOR BABORUltimate ECM Repair Serum € 99,90* / 50 ml 1000ml - € 1 998,00
SKINOVAGE 
In den WarenkorbSKINOVAGEArgan Cream € 67,90* / 50 ml 1000ml - € 1 358,00In den WarenkorbSKINOVAGEMoisturizing Serum € 67,90* / 30 ml 1000ml - € 2 263,33In den WarenkorbSKINOVAGEBalancing Serum € 67,90* / 30 ml 1000ml - € 2 263,33In den WarenkorbSKINOVAGEMoisturizing Foam Mask € 39,90* / 75 ml 1000ml - € 532,00
MAKE-UP 
(SK)INCI

Voor een beter begrip is er voor elk huidverzorgingsproduct een ingrediëntenlijst, die meestal op de bijsluiter te vinden is – deze is niet langer in papieren vorm beschikbaar voor onze nieuwe Clean Beauty serie, ze is digitaal toegankelijk via de QR-code op de verpakking. Elk ingrediënt moet volgens de wettelijke voorschriften op cosmetische producten worden vermeld. Deze ingrediënteninformatie wordt ook wel INCI genoemd, International Nomenclature Cosmetic Ingredients. 


Miriam
MiriamIk schrijf vanuit thuis blogs over beauty, mode, gezondheid, mindfulness en duurzaamheid. Ik houd me met name bezig met onderwerpen op het gebied van huidverzorging, Clean Beauty en cosmetica met werkstoffen. Ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken, deze uit te proberen en hun effecten te observeren. Voor elke huidbehoefte is er de juiste oplossing en het juiste product. En hoe kan ik dat beter doen dan met mijn lievelingsmerk BABOR? Er komen nog veel spannende onderwerpen aan en ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen en gedachten met jullie te delen. toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenStriaeOorzaken & tipsStriae
Irritaties in het voorjaarSENSITIVE SKINIrritaties in het voorjaar
Make-up snel verwijderen!CIAO MAKE-UPMake-up snel verwijderen!
Hydra Plus – De dorstlesser voor uw huid!Onze april ampulHydra Plus – De dorstlesser voor uw huid!
MicroneedlingProfessionele anti-aging behandeling bij de schoonheidsspecialisteMicroneedling
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten