MagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Locator
TaalNederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn BABORMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
€ 0,00
Locator
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentHighlightsMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Welche Pflege ist die richtige für mich?
Wat daadwerkelijk helpt tegen pigmentvlekkenByebye hyperpigmentatie! huidproblemenJil31 oktober 2022 We leggen uit wat hyperpigmentatie is, hoe het ontstaat, welke verschillende soorten er zijn en wat je ertegen kunt doen.

Zonnebaden is heerlijk, maar helaas word je niet altijd beloond met een vlekkeloze bruine huid. Overmatige zonnestralen kunnen niet alleen leiden tot rimpels maar ook donkere vlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd. Mettertijd worden die vlekken donkerder en talrijker. Resultaat: een ongelijkmatig huidbeeld, dat vaak als storend wordt gezien. 

Hoe ontstaan pigmentvlekken? 

Pigmentvlekken ontstaan meestal op onbeschermde plekken die vaak aan de zon zijn blootgesteld, zoals voorhoofd, wangen, bovenlip, schouders, decolleté en handen. Daar wordt te veel melanine geproduceerd, wat leidt tot donkere verkleuring. Naast UV-straling kan ook de inname van hormonen verantwoordelijk zijn voor een verhoogde melanineproductie (hyperpigmentatie).

Verschillende soorten hyperpigmentatie 

Hyperpigmentatie is een veelvoorkomend maar ook een complex onderwerp. Om de hardnekkige vlekken kwijt te raken, is het belangrijk om eerst na te gaan over welke soort verkleuring het eigenlijk gaat en wat de oorzaak ervan is. Er zijn verschillende soorten: 

zonnevlekken;
ouderdomsvlekken;
melasma;
post-inflammatoire hyperpigmentatie.
Wat kun je tegen hyperpigmentatie doen? 

Bij hyperpigmentatie is het altijd beter te voorkomen dan te genezen. De beste manier om hyperpigmentatie te voorkomen, is elke dag een zonnebrandolie met brede bescherming tegen de zon te gebruiken. Daarnaast bestaan er ook talrijke producten die bestaande vlekken langdurig kunnen reduceren en helderder maken. Hieronder raden we je een ochtend- en avondroutine aan om je pigmentvlekken te reduceren:

Ochtendroutine bij hyperpigmentatie

Stap 1: Reiniging

De Detox Lipo Cleanser opent de poriën en verwijdert diepgewortelde onzuiverheden.

Stap 2: Toner

De Rebalancing Liquid is een balansherstellend gezichtswater. Het reguleert, kalmeert en versterkt de huid. Het bereidt de huid optimaal voor op de verdere verzorging. 

Stap 3: Serum

Het Daily Bright Serum zorgt voor een stralende en heldere teint en verbetert de natuurlijke weerstand van de huid. 

Stap 4: Bescherming

De Age Spot Corrector maakt een onregelmatige huidskleur helderder, hydrateert de huid en beschermt haar tegen schadelijke UV-stralen en omgevingsfactoren. 

In den WarenkorbDOCTOR BABORDetox Lipo CleanserReinigingsbalsem met detox-complex € 42,90* / 100 ml 1000ml - € 429,00In den WarenkorbDOCTOR BABORAge Spot CorrectorEen rijk serum corrigeert op efficiënte wijze bestaande verschuivingen in de... € 59,90* / 50 ml 1000ml - € 1 198,00In den WarenkorbDOCTOR BABORRebalancing LiquidEgaliserende gezichtslotion. Reguleert. Kalmeert. Verstevigt. € 32,90* / 200 ml 1000ml - € 164,50uitverkochtDOCTOR BABORDaily Bright SerumDruppel voor druppel stralender € 92,90* / 50 ml 1000ml - € 1 858,00
Avondroutine bij hyperpigmentatie

Stap 1: Reiniging 

Ook voor 's avonds raden we aan om verontreinigingen te verwijderen met de Detox Lipo Cleanser. Zo kan de huid de werkstoffen nadien beter absorberen. 

Stap 2: Masker 

Het Bright Effect Mask egaliseert de teint & verbetert het vochtgehalte. We raden aan het masker eenmaal per week te gebruiken. 

Stap 3: Serum

Het Comfort Vitamin C Serum egaliseert de teint & reduceert het aanzicht van pigment- en ouderdomsvlekken.

Stap 4: Verzorging

De Detox Vitamin Cream brengt de gestreste en vermoeide huid in balans & herstelt de vitale frisheid. 

In den WarenkorbDOCTOR BABORDetox Lipo CleanserReinigingsbalsem met detox-complex € 42,90* / 100 ml 1000ml - € 429,00In den WarenkorbDOCTOR BABORDetox Vitamin CreamAnti-pollutie & Vitalisering € 99,90* / 50 ml 1000ml - € 1 998,00In den WarenkorbDOCTOR BABORComfort Vitamin C SerumVoor een allround perfect huidoppervlak. € 56,90* / 20 ml 1000ml - € 2 845,00In den WarenkorbDOCTOR BABORBright Effect MaskExtra brightening boost € 56,90* / 5 stuk
Expert Talk

Weet je wat PIH betekent? PIH is de afkorting voor post-inflammatoire hyperpigmentatie en verwijst naar de verkleuring van de huid als gevolg van een ontsteking. Vandaag legt onze BABOR-experte Lynn uit wat de oorzaken en remedies zijn voor post-inflammatoire hyperpigmentatie, zodat je je huid correct kunt verzorgen. Bekijk hier onze video!

Jil
JilAl enkele jaren duik ik in mijn persoonlijke blogs dieper de wereld van beauty in. Inmiddels vind ik het heerlijk om me dagelijks te laten inspireren door allerlei beautynieuws, zowel privé als zakelijk. Het liefste kijk ik op Instagram en Pinterest, voortdurend op zoek naar input die jullie net dat beetje MEER biedt. Jullie alledaagse leven door middel van beauty hacks net wat gemakkelijker en, zo mogelijk, nóg mooier maken – daar haal ik mijn voldoening uit. Dat is bij BABOR heel goed mogelijk in mijn functie als Content Manager. Naast het magazine schrijf ik ook voor de nieuwsbrief allerlei spannende artikelen. Meld je dus gauw aan, als je dat nog niet gedaan hebt. :) toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenPowerwerkstof vitamine CZuur maakt mooiPowerwerkstof vitamine C
De veelzijdige werkstof panthenolWerkstof voor een gezonde en verzorgde huidDe veelzijdige werkstof panthenol
Hou jezelf en je huid fit: je persoonlijke detox yoga en facial work-outVind je core met yogi JustineHou jezelf en je huid fit: je persoonlijke detox yoga en facial work-out
After SunSTEP BY STEP NAAR EEN VERZORGDE HUID NA HET ZONNENAfter Sun
Al het goede komt in drieënDrievoudige ampullenpowerAl het goede komt in drieën
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten