Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Vijf tips ter voorkoming van kraaienpootjesKraaienpootjes: zo voorkomt u oogrimpels het beste! tips-trucsLuisa15 augustus 2023 Kraaienpootjes – komisch woord! We lichten toe waar het woord met betrekking tot oogrimpels mee te maken heeft, hoe kraaienpootjes ontstaan en wat u ertegen kunt doen!

Wat zijn kraaienpootjes?

Onder kraaienpootjes verstaat men kleine rimpels in het buitenste gebied van de ogen. De naam „kraaienpootjes“ is ontstaan vanwege de vorm van de oogrimpels, die doet denken aan de poot van de vogel. Een voorstadium van de kraaienpootjes zijn kleinere lachrimpels, die bij het lachen ontstaan, bij een ontspannen gezichtsuitdrukking echter weer verdwijnen. Blijven deze rimpeltjes zichtbaar, dan spreekt men van „kraaienpootjes“. 

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Waarom blijven de kleine rimpeltjes om de ogen, die ooit vanzelf verdwenen, nu ineens zichtbaar? Op oudere leeftijd verliest onze huid vocht en elasticiteit. Omdat de huid rondom de ogen aanzienlijk dunner is dan op andere plaatsen in het gezicht, treden hier het eerst rimpeltjes op. Bovendien belasten we door onze mimiek in het gezicht vooral het gebied van de ogen en de mond – daartoe behoren lachen en met de ogen knipperen. Naast de natuurlijke factoren wordt het gevoelige ooggebied extra belast door schadelijke milieu-invloeden. Ook kan een ongezonde levensstijl de aanwezigheid van oogrimpels beïnvloeden. 

Oogrimpels met 20

Vanaf het 20e jaar begint onze huid te verouderen. Op deze leeftijd verdwijnen echter onze lachrimpels om de ogen na het lachen nog geheel. Na een lange feestnacht kijkt ons ooggebied desondanks uit naar een verfrissing!

Oogrimpels met 30

Met 30 worden de eerste rimpeltjes en/of fijne lijnen in het gebied van de ogen zichtbaar, die ook bij een ontspannen gezichtsuitdrukking aanwezig zijn. Het regelmatig gebruik van een hydraterende oogverzorging is nu superbelangrijk!

Oogrimpels met 40

Vanaf 40 zijn de rimpels onder de ogen en om de ogen meestal dieper en duidelijker te herkennen: men kan dan spreken van kraaienpootjes. Een volle oogcrème bewerkstelligt nu echte wonderen!

kraaienpootjes

1. Oogverzorging met retinol

Retinol heeft zichzelf gevestigd als een anti-verouderingsingrediënt en staat bekend om zijn huidherstellende eigenschappen. Op de korte termijn kunnen oogverzorgingsproducten met retinol, zoals onze Triple Pro-Retinol Eye Zone Patches, de oogzone er helderder en voller uit laten zien.


2. Veel drinken

De toevoer van vocht, het beste in de vorm van water, is van levensbelang voor ons. Wat velen niet weten  – alle belangrijke organen in ons lichaam profiteren van de vochttoevoer bijv. door het drinken van water voordat onze huidcellen worden voorzien. Zouden we graag door het drinken iets goeds voor onze huid willen doen, dan moeten we minstens 2-3 liter vocht per dag tot ons nemen.


3. Gezonde leefstijl

Een gezonde levensstijl kan ertoe bijdragen om het ontstaan van rimpels te voorkomen en voor een stralend mooie teint te zorgen. Veel stress, te veel zon, te weinig slaap, weinig beweging en een slechte voeding bevorderen het ontstaan van kraaienpootjes en over het algemeen van rimpels. Eet een uitgebalanceerd menu, rijk aan voedingsvezels, met zoveel mogelijk verschillende verse ingrediënten. Vooral antioxidanten beschermen onze cellen tegen huidveroudering. Ze zitten in levensmiddelen met een hoog aandeel aan secundaire plantenstoffen (bijv. rode biet, paprika, spinazie, broccoli en de meest verschillende donkerrode bessen).


4. Meditatie tegen oogrimpels

16 seconden lang mag u uw ogen sluiten en dromen van een jeugdig gladde huid zonder rimpels. Het beste hierbij – door regelmatige ontspanningsoefeningen zoals deze kunt u rimpels in het gezicht daadwerkelijk voorkomen! Adem vier seconden diep in door de neus, houd de lucht vier seconden vast, adem vier seconden uit en houd de lucht weer vier seconden vast. Ohmmmm ...


5. Rimpels weglachen

Ja, door lachen bevorderen we het ontstaan van rimpels. Maar niet lachen is ook geen oplossing! Want hartelijk lachen maakt niet alleen sympathiek maar ook gelukkig. Alleen als u gelukkig bent, lekker in uw vel zit, kunt u echte schoonheid laten zien. Dus wees vrolijk en leid met uw lachen de aandacht van de rimpels af!

BABOR anti-aging oogverzorging ter voorkoming van kraaienpootjes:

In den WarenkorbREVERSIVEpro youth eye creamJeugdigheid activerende, verzorgende oogcrème € 79,90* / 15 ml 1000ml - € 5 326,67In den WarenkorbSEA CREATIONTHE EYE CREAMDe luxueuze anti-aging, verzorgende oogcrème. € 170,00* / 15 ml 1000ml - € 11 333,33
Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenDry brushing voor een mooie en strakke huidNew Year's Self-Care RitualDry brushing voor een mooie en strakke huid
Een lentegevoel voor de huid met het ampullen-paaseiOp uw paasbest het voorjaar in!Een lentegevoel voor de huid met het ampullen-paasei
Selfcare RoutineCleane beautyroutine voor een stralende teintSelfcare Routine
Onze vijf beste Netflix-series van 2021Voorjaarsgevoel en spanning gegarandeerdOnze vijf beste Netflix-series van 2021
Vitamine C als booster voor de huidverzorgingDé bonuswerkstof voor je verzorgingsroutineVitamine C als booster voor de huidverzorging
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten