MagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Locator
TaalNederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn BABORMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
€ 0,00
Locator
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentHighlightsMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Welche Pflege ist die richtige für mich?
Slechte gewoonten: zo kunt u rimpels voorkomenKreukvrijer leven gezichtsverzorgingChristina9 september 2020 De blacklist van de rimpelloze huid is lang. Welke slechte gewoonten kunnen echter rimpels veroorzaken?

Wat niet glad is, moet weg! Zo luidt het devies wanneer u voor uzelf en uw huid iets goeds wilt doen. Want veel van onze gewoonten  – die overigens vaak heel onbewust gebeuren, kunnen ertoe bijdragen dat rimpels ontstaan en uw gezicht er ouder uitziet dan het is.

 © Photographer Jenn Werner | Miss Germany | Model Lara Rúnarsson

 

Tot de hoofdoorzaken behoren  zoals bekend zonnebaden, alcoholconsumptie en roken. Wie hiervan afziet, voorkomt rimpels en een vale teint. De blacklist van de rimpelloze huid is helaas nog iets langer:


1.    Intensief werken achter de computer

Het zogenaamde „blauwe licht“, dat van PC, mobiel en tablet komt, heeft zijn uitwerkingen op onze huid: het veroorzaakt photo-aging wat niets anders is dan een door het licht veroorzaakte veroudering. Het is in elk geval van belang zich daartegen te beschermen. Een crème met een uv-bescherming die bovendien rijk is aan antioxidanten kan hier zeker helpen. Bovendien moet u erop letten, dat de hoek tussen hals en kaak tijdens het werken achter de computer 90 graden is want een slechte houding kan de gevoelige huid bij de hals beschadigen en rimpels bevorderen.


2.    Verwarmingslucht

In de winter is hij onmisbaar en desondanks kan hij de huid schade berokkenen: de verwarming. Vooral op koude dagen is de temperatuurswisseling van de buiten- en binnenlucht problematisch. Maar ook de droge lucht in de ruimten veroorzaakt het uitdrogen van de huid, wat weer rimpels tot gevolg kan hebben. Geef uw huid voldoende vocht met een volle crème en drink veel water.


3.    De lippen te vaak tuiten

Drinkt u graag door een rietje? Dan zult u versteld staan door dit bericht: het regelmatig tuiten van uw lippen leidt ertoe dat er zich om uw mond meer rimpels vormen. Ditzelfde geldt voor roken. Wie de jeugdigheid van zijn huid wil behouden, moet deze gewoonte snel achterwege laten.


4.    Op de buik of op de zij slapen

Uw kussen kan nog zo zacht zijn, de druk die het uitoefent op uw gezicht wanneer u op uw zij of op uw buik ligt, blijft. Uw collageen- en elastinevezels worden op deze manier ingedrukt, wat vooral tot fijne rimpels in het gebied van de kin, de wangen en het voorhoofd kan leiden. Maar ook het decolleté is getroffen en ziet er na het opstaan vaak behoorlijk „verkreukeld“ uit.
Toegegeven: het is moeilijk om tijdens de slaap daar voortdurend op te letten. Maar wanneer u niet in uw diepe slaap bent en merkt dat u of op uw buik of op uw zij bent gerold,  draait u zich dan bij voorkeur op uw rug om verder te slapen.


5.    Suiker

Suiker is één van de grootste vijanden van de rimpelloze huid. Het is wetenschappelijk bewezen, dat het veelvuldig gebruik de vroegtijdige veroudering van de huid bespoedigt en tegelijk het lichaam kan belasten. Ontstekingsprocessen en rimpelvorming zijn het gevolg.
Heeft u al eens geprobeerd uw yoghurt zo puur mogelijk te eten? Ook dadels en suikerarm fruit zoals blauwe bosbessen en açaibessen met veel antioxidanten kunnen hierbij helpen de onbedwingbare trek naar zoet te reduceren.

 

 

Onze kreukvrije favorieten in een oogopslag:

In den WarenkorbREVERSIVEpro youth serumJeugdigheid activerend werkstofconcentraat voor een stralende en gevitaliseerde huid... € 139,90* / 30 ml 1000ml - € 4 663,33In den WarenkorbDOCTOR BABORCollagen Booster CreamMaakt strak en verstevigt de huid. € 109,90* / 50 ml 1000ml - € 2 198,00
Christina
ChristinaEen dag waarbij ik 's ochtends vroeg niet even mijn berichtenapps en Instagram check, is voor mij ondenkbaar. Het liefst doe ik dat nog voordat mijn gezinnetje wakker wordt en we even samen knuffelen. Dat is echt heerlijk! En precies dat is ook mijn grootste inspiratiebron: mijn dagelijkse leven met mijn gezin, met beauty- en fashiononderwerpen, maar ook met diepgaande en luchtige gesprekken met al mijn vrienden over alles wat ons beweegt, raakt en motiveert. Bij de online marketing bij BABOR ligt mijn focus volledig op de kern – het magazine. Dat is voor mij een platform voor informatieve, wetenschappelijke en ook boeiende onderwerpen op het gebied van professionele en exclusieve huidverzorging. Een goede mix van voor ieder wat wils – telkens wanneer je inspiratie zoekt! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenBeauty BoosterHuidactivering met rozenkwartsBeauty Booster
De veelzijdige werkstof panthenolWerkstof voor een gezonde en verzorgde huidDe veelzijdige werkstof panthenol
Empowerment ShootKrachtige foto’s voor krachtige vrouwenEmpowerment Shoot
De SOS-tip voor een vette en olieachtige huidOnze augustus-ampulDe SOS-tip voor een vette en olieachtige huid
De perfecte, frisse start voor jouw huidOnze nieuwe detox-sets voor het nieuwe jaarDe perfecte, frisse start voor jouw huid
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten