Enzympeeling vs. AHA-peeling

Waarin verschillen de enzympeeling en AHA-peeling? Onze nieuwe peelingproducten voor het gebruik thuis en voor heel gemakkelijk to go presenteren we hier en lichten deze toe, opdat uw huid vooral na de inspanningen van de zomer, weer kan stralen! 

Want onze huid vernieuwt zich elke 28 dagen. Afgestorven huidcellen aan het huidoppervlak laten onze teint er vaal en dof uitzien. In het ergste geval treden er verhoorningen op. Vooral na de zomer kan dit het geval zijn omdat uv-stralen de hoornlaag van de huid extra verdikken – wat bij een vettige huid of gemengde huid tot meer onzuiverheden kan leiden. Een regelmatige peeling biedt nu uitkomst – het verwijdert vuil op grondige wijze en laat droge plekken verdwijnen! Tegelijkertijd stimuleert het de huidvernieuwingsprocessen en laat het de huid alle werkstoffen beter opnemen ...

© Photographer Jenn Werner | Miss Germany | Model Meryem Martin 

Wat is een enzympeeling?

De enzympeeling is één van de mildste soorten gezichtspeeling en is zodoende geschikt voor elk huidtype. Het gaat bij een enzymatische peeling niet om een mechanische peeling, maar om een chemische peeling. De huid wordt alleen door de aanwezige enzymen van afgestorven huidschilfertjes bevrijd. Hoe? De afgestorven huidcellen zijn door eiwitmoleculen verbonden die door de enzymen worden gesplitst. Zo worden de huidcellen beter en bijna als vanzelf van het huidoppervlak verwijderd. In tegenstelling tot een mechanische peeling die afgestorven huidcellen met behulp van kleine geslepen deeltjes verwijdert, wordt de huid dankzij een enzympeeling minder geïrriteerd – voor een schone huid en een stralende teint!

Enzympeeling – het multitalent voor elk huidtype!


Enzympeeling bij een rijpe huid

Enzymen zijn het ideale ingrediënt voor anti-aging bij een rijpe huid. Wanneer ze de huidschilfertjes verwijderen, kunnen de huideigen functies zoals celvernieuwing, collageenproductie en doorbloeding weer gestimuleerd worden.


Enzympeeling bij een droge & gevoelige huid

Omdat in een enzympeeling geen mechanische geslepen deeltjes zitten die de huid kunnen irriteren, is de milde peeling vooral ook geschikt voor de droge en gevoelige huid. Werkstoffen van de volgende verzorgingsproducten kunnen na het gebruik van de peeling beter in de huid doordringen.

Enzympeeling bij een onzuivere huid

Zelfs voor een onzuivere huid die puistjes en verstopte poriën vertoont, is een enzympeeling geschikt voor gebruik thuis, zelfs beter dan een fruitzuurpeeling. De enzymen verwijderen de bovenste huidlaag, maken een reiniging tot in de poriën mogelijk en helpen zo een zuivere huid te krijgen. Wees voorzichtig bij een ontstoken huid: laat uw huid eerst kalmeren.

Enzympeeling - werking

Dit zijn de voordelen van een enzympeeling:

 • Maakt een snel, ongecompliceerd gebruik mogelijk.
 • Verwijdert op effectieve wijze afgestorven huidschilfertjes.
 • Is zacht voor de huid en zodoende de ideale peeling bij een gevoelige huid.
 • Helpt bij een onzuivere huid.
 • Reinigt tot diep in de poriën en verfijnt de poriën.
 • De volgende verzorging kan beter zijn werking ontvouwen.
 • Zorgt bij regelmatig gebruik voor een jeugdig stralende glow.

Enzympeeling - gebruik

Bij het gebruik van een enzympeeling moet u letten op het volgende:

 1. Gebruik de peeling pas nadat u uw gezicht, hals & decolleté grondig heeft gereinigd.

 2. Een hoeveelheid enzympeeling ter grootte van een erwt volstaat omdat de ingrediënten hooggeconcentreerd zijn en met water vermengd zeer veel opleveren.

 3. Enzympeelings worden meestal voor het aanbrengen met wat water in de handpalm vermengd.

 4. Laat bij het gebruik zeker het mond- en ooggebied vrij.

 5. Breng de peeling aan en laat deze 3-5 minuten inwerken. Dit is belangrijk zodat de enzymen hun werking kunnen ontvouwen.

 6. Een licht tintelend gevoel op de huid is normaal, bij een sterk branderig gevoel moet u het gebruik vroegtijdig beëindigen en uw gezicht snel afwassen.

 7. Was uw gezicht en uw handen na het gebruik grondig, bij voorkeur met lauwwarm water.

 8. U moet direct na het gebruik een eerste peel-effect voelen en zien. Uw huid is nu perfect voorbereid op de volgende verzorging!

 

Wat is een AHA-peeling?

Bij een AHA-peeling (fruitzuurpeeling) gaat het eveneens om een chemische peeling. Hierbij zorgen alfahydroxyzuren (kort AHA) voor het peel-effect of voor ook het aha-effect, doordat ze in de hoornlaag doordringen en afgestorven huidschilfertjes aan het oppervlak verwijderen. Over het algemeen kunnen alle huidtypen profijt hebben van een AHA-peeling. Veel AHA-peelings zijn in vloeibare vorm verkrijgbaar zoals onze AHA 10+10 Peeling Gel. 


Verneem hier meer

 

NIEUW: AHA Peeling Pads to Go!

Helemaal nieuw te verkrijgen en supergemakkelijk in hun gebruik zijn onze met fruitzuur doordrenkte AHA Peel Pads! Ze brengen een vale huid weer tot stralen en werken met het 5,1 procent AHA-complex bestaande uit melkzuur, citroenzuur en glycolzuur doelgericht tegen oneffenheden, vergrote poriën, fijne lijnen en rimpeltjes. Dus ideaal voor een vettige, vermoeide en gepigmenteerde huid!

AHA Peeling Pads: gebruik

Bij het gebruik van de AHA Peeling Pads moet u letten op het volgende:

 1. Gebruik de peeling pas nadat u gezicht, hals & decolleté grondig hebt gereinigd.

 2. Strijk 1-2 keer per week met een pad zachtjes over uw gezicht en met een andere pad over hals & decolleté.

 3. Laat bij het gebruik mond- en ooggebied zeker vrij.

 4. Laat de ingrediënten 5-10 minuten inwerken.

 5. Een licht tintelend gevoel op de huid is heel normaal, bij een sterk branderig gevoel moet u het gebruik vroegtijdig beëindigen en uw gezicht snel afwassen.

 6. Was uw gezicht en uw handen na het gebruik grondig, bij voorkeur met lauwwarm water.

 7. Sluit het potje na gebruik weer goed en gebruik overdag een gezichtsverzorging met lichtbeschermingsfactor!
Deze artikel delen:

Vergelijkbare artikelen

Anti-aging werkstoffen
Deze werkstoffen beschermen het beste tegen vroegtijdige huidveroudering & rimpels

Anti-aging werkstoffen

Kleine beauty-verrassingen voor de DIY adventskalender!
Ho ho ho!

Kleine beauty-verrassingen voor de DIY adventskalender!

Goud, roségoud, platina – 3 ampullen voor nog meer luxe!
BRILLIANTLY BEAUTIFUL

Goud, roségoud, platina – 3 ampullen voor nog meer luxe!

Ben je wild op een mooie huid?
SPECIAL EDITION AMPULLEN IN LUIPAARDLOOK

Ben je wild op een mooie huid?

20 Insta-beauties te gast bij BABOR
It's a woman's universe

20 Insta-beauties te gast bij BABOR