Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Meer dan alleen een mooie uitstraling: BABOR zet in op duurzaamheid!Milieubewust met BABOR duurzaamheidChristina16 september 2020 De wereldwijde uitdagingen wat betreft duurzaamheid worden groter – BABOR meldt ze aan u!

„Ask for more“ – zo luidt de leidraad die bij BABOR hoog in het vaandel staat. Dit geldt met name voor het thema duurzaamheid want het traditionele familiebedrijf heeft grote doelen met zijn zogeheten green agenda.
Datgene wat al sinds 1950 in het middelpunt stond, is ook vandaag de dag nog relevant: het bedrijf is immers gestart als „biomedische natuurcosmetica Dr. B“.
Wat achter het ambitieuze project steekt, kan Horst Robertz, verantwoordelijk voor productie, inkoop en onderzoek, het beste toelichten.


„De zogeheten green agenda is een roadmap voor de komende vijf jaar die drie belangrijke onderwerpen bevat: CO2, verpakking en ingrediënten. In deze agenda hebben we duidelijk gedefinieerde, meetbare doelen vastgelegd. Weh ebben al veel bereikt maar we willen nog meer “, zegt Robertz.
En tot deze doelen behoren onder andere dat de ampullen, crèmes en serums bijvoorbeeld op natuurlijke wijze worden verpakt. Waar in het verleden veel verpakking van een product nog stond voor kwaliteit en waarde, is tegenwoordig het tegenovergestelde het geval: „We stellen ons dus de vraag hoe we als luxelabel onze eis wat betreft verpakking opnieuw kunnen definiëren – vooral tegen de achtergrond van het vermijden van kunststof. Tot 2023 willen we het gebruik van kunststof met 30 % reduceren. Het wordt nog complexer als we naar de ingrediënten gaan kijken …“

 

Peeling position

Maar ook het complexe thema van de ingrediënten wordt door BABOR aangepakt. Microplastic wordt bijvoorbeeld als peellichaampje in de BABOR producten niet meer gebruikt. En dat is nog maar het begin!
Met het nieuwe hoofdkantoor „The Curve“ werd in 2018 in de vestigingsplaats Aken een ander hoofdstuk wat betreft duurzaamheid geopend. Niet alleen de buitengewone architectuur is hier interessant, ook dat het gebouw een soort energiezuinig huis is. Verwarming en airconditioning vinden plaats via geothermie. Tot 100 meter diep reiken de 36 buizen de aarde in waarmee de aardwarmte bruikbaar wordt gemaakt.

Horst Robertz, verantwoordelijk voor productie, inkoop en onderzoek

 

En omdat stilstand wat betreft milieubewustzijn voor BABOR geen optie is, zijn er natuurlijk ook plannen voor de toekomst.
Horst Robertz: „De wereldwijde uitdagingen worden groter. Daarom zijn onze huidige maatregelen niet toereikend. Onze filosofie is ook: we willen meer. Er zijn oplossingen en we zullen ze vinden. Dit is ons DNA.“

Christina
ChristinaEen dag waarbij ik 's ochtends vroeg niet even mijn berichtenapps en Instagram check, is voor mij ondenkbaar. Het liefst doe ik dat nog voordat mijn gezinnetje wakker wordt en we even samen knuffelen. Dat is echt heerlijk! En precies dat is ook mijn grootste inspiratiebron: mijn dagelijkse leven met mijn gezin, met beauty- en fashiononderwerpen, maar ook met diepgaande en luchtige gesprekken met al mijn vrienden over alles wat ons beweegt, raakt en motiveert. Bij de online marketing bij BABOR ligt mijn focus volledig op de kern – het magazine. Dat is voor mij een platform voor informatieve, wetenschappelijke en ook boeiende onderwerpen op het gebied van professionele en exclusieve huidverzorging. Een goede mix van voor ieder wat wils – telkens wanneer je inspiratie zoekt! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenHealthy glowCleane beautyroutine voor een stralende huidHealthy glow
VoorjaarsglowDe nieuwe Spring/Summer Make up Collection 2022Voorjaarsglow
EXPERT CIRCLEDe menopauze en wat er voor de huid van de vrouw verandertEXPERT CIRCLE
MY SKIN THERAPYLeven met neurodermatitis: de juiste verzorging is beslissendMY SKIN THERAPY
Cadeau-ideeën voor Valentijnsdag  om verliefd op te wordenFrom BABOR with LoveCadeau-ideeën voor Valentijnsdag om verliefd op te worden
Begin nu met de chat
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten