Gezonde huidBij de aankoop van 2 voedingssupplementen naar keuze ontvangt u de beperkt verkrijgbare BABOR-pillendoos GRATIS bij uw aankoop!Charity EditionBij aankoop van de Precious Collection krijgt u een exclusief T-shirt van ons cadeauPure verwennerijMaak kennis met BABOR SPA en dompel je onder in onze wellness-ervaringMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Instituts- und SPA Finder
TaalNederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn BABORMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
€ 0,00
Instituts- und SPA Finder
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWProductlijnenReinigingGezichtLichaamMake-upHighlightsMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Welche Pflege ist die richtige für mich?

Zo belangrijk zijn rustfasen voor de huid

Wat heeft mijn huid nodig?
Deze vraag heeft elke vrouw die affiniteit heeft met beauty zich zeker al meermaals gesteld. Afhankelijk van verschillende levensfasen en andere factoren heeft de huid niet altijd dezelfde aandacht en verzorgingsmaatregelen nodig: de leeftijd, hormonale veranderingen door voorbehoedsmiddelen, zwangerschap of iets anders, ons milieu en onze interesse spelen namelijk een toonaangevende rol hoe ons huidbeeld zich ontwikkelt en verandert.

Daarom willen we het precieze proces van ons grootste orgaan – de huid – onder de loep nemen want één ding staat vast: het maakt niet uit hoe gestrest we zijn, hoe oud we zijn of waar we ons in de cyclus bevinden: zonder rustfasen gaat het niet!

Heel dicht bij de huid

Circa elke 28 dagen vernieuwt de opperhuid van de mens zich compleet. Nieuwe huidcellen vervangen dan de oude en deze verandering verloopt langzamer met het ouder worden.
Rond circa 18.00 uur krijgt de stofwisseling van de huid nogmaals een echte boost, waaraan het groeihormoon HGH ten grondslag ligt.
Good to know: in de nacht werkt de huid rond 1 uur het sterkst, zoals experts tegenwoordig weten. Dat komt vooral omdat we `s nachts het minst blootgesteld staan aan andere milieu-invloeden die het weerstandsvermogen van de huid kunnen verminderen. De vernieuwing van de huidcellen is zodoende minder verstoord en de kracht voor iets nieuws kan worden benut. Des te belangrijker is het dat we voldoende en ontspannen slapen zodat we ons kunnen verheugen op positieve effecten:

  1.  De cellen van de huid delen zich `s nachts tot acht keer sneller dan overdag wat een snellere  vernieuwing van het huidbeeld tot gevolg heeft
  2. De huid wordt beter doorbloed
  3. Celbeschadigingen die bijvoorbeeld door uv-licht kunnen optreden, worden gerepareerd

Slow down, ontspannen en slapen betekent dus niet, dat tegelijkertijd alles stil blijft staan. Onze huid benut vooral deze fasen om te presteren!

 

#vredekanzogoedzijn

Deze artikel delen:
Christina
Christina

Een dag waarbij ik 's ochtends vroeg niet even mijn berichtenapps en Instagram check, is voor mij ondenkbaar. Het liefst doe ik dat nog voordat mijn gezinnetje wakker wordt en we even samen knuffelen. Dat is echt heerlijk! En precies dat is ook mijn grootste inspiratiebron: mijn dagelijkse leven met mijn gezin, met beauty- en fashiononderwerpen, maar ook met diepgaande en luchtige gesprekken met al mijn vrienden over alles wat ons beweegt, raakt en motiveert. Bij de online marketing bij BABOR ligt mijn focus volledig op de kern – het magazine. Dat is voor mij een platform voor informatieve, wetenschappelijke en ook boeiende onderwerpen op het gebied van professionele en exclusieve huidverzorging. Een goede mix van voor ieder wat wils – telkens wanneer je inspiratie zoekt!

toon meer artikelen

Vergelijkbare artikelen

Wellness-vakantie in Zwitserland
WELKOM ONTSPANNING, HEILZAAM THERMAALWATER & BEAUTY

Wellness-vakantie in Zwitserland

Onze ampul voor april
Huidverstrakking op het hoogste niveau

Onze ampul voor april

Vitamine C – Volle power van buiten en van binnen
DOCTOR BABOR heeft iets moois!

Vitamine C – Volle power van buiten en van binnen

Zo gaat de juiste webcam make-up in zijn werk
Home office? Hoe mooi!

Zo gaat de juiste webcam make-up in zijn werk

BABOR meets Miss Germany
Van de missverkiezing naar een crossmediale personality-wedstrijd

BABOR meets Miss Germany