Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Dit helpt tegen droge lippen!Gesprongen lippen en een droge huid om de mond gezichtsverzorgingLuisa5 december 2023 We lichten toe waarom onze lippen droog kunnen zijn en laten u zien wat er tegen extreem droge lippen kan helpen!

De huid om de mond is net als de huid om de ogen duidelijk gevoeliger dan de huid in de rest van het gezicht. Zo reageert de huid om de mond ook sterker op milieu-invloeden. Vooral in de winter zullen we dit merken – gesprongen, droge lippen alsook ruwe lippen en droge mondhoeken kunnen ontstaan. We lichten toe waarom onze lippen droog kunnen zijn en laten u zien wat er tegen extreem droge lippen kan helpen!


Om de oorzaken van droge lippen tot op de bodem uit te zoeken, hebben we het eerst over de eigenschappen van onze lippen. Want onze lippen kunnen zichzelf moeilijk beschermen. De buitenste laag van de huid, de hoornlaag, is bij de lippen zeer dun en men ziet het bloed erdoorheen schijnen. Daarom wordt de overgangszone ook met lippenrood aangeduid. Terwijl de hoornlaag op andere plekken van het lichaam zich voortdurend vernieuwt, sterven de cellen van de hoornlaag van de lippen nauwelijks af. Daarom zijn de lippen ook bijzonder gevoelig. Bovendien bezitten de lippen nauwelijks talgklieren en kleine zweetklieren die de lippen kunnen bevochtigen. Wind en kou alsook droge verwarmingslucht hebben zo vrij spel en kunnen snel droge, gesprongen lippen veroorzaken. 


Droge lippen: oorzaken & tips

  1. Te weinig hydratatie. Let erop voldoende te drinken (minstens 1,5 liter water per dag), om droge lippen te voorkomen.

  2. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid in uw vertrekken.

  3. Als oorzaak voor droge lippen kan ook een tekort aan ijzer en vitamine B2 worden aangenomen. Met de juiste voeding of voedingssupplementen kunt u een tekort tegengaan.

  4. Vermijd het bevochtigen van de lippen met uw tong. Wie neigt naar zeer droge lippen, komt vaak in de verleiding met de tong over de lippen te gaan. Dit helpt echter niet want het speeksel verdampt en de sowieso weinig aanwezige vetten worden ook verminderd. Het resultaat: de lippen drogen nog sterker uit. Droge, branderige lippen kunnen het gevolg zijn.

  5. Kapotte lippen kunnen makkelijker ontsteken. Een ontsteking van de lippen is pijnlijk en kan vervelend zijn. Wanneer u last heeft van gescheurde lippen, overlegt u het beste met uw huisarts of er sprake is van een ontsteking van de lippen.  Er kunnen namelijk ook andere factoren zoals medicijnen, de oorzaak voor droge lippen zijn.


Wat helpt tegen droge lippen?

Om droge lippen te voorkomen en erger zoals gesprongen lippen en een schilferige huid om de mond helemaal te vermijden, moet u erop letten regelmatig uw lippen te verzorgen. Gebruik daarvoor regelmatig een verzorgende lippenstift. Deze is praktisch en kan overal mee naartoe worden genomen. Voor nog meer verzorging in tijden waarin uw lippen bijzonder belast worden, hebben we een heel speciale en effectieve verzorgingsroutine voor de lippen voor u samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld in de winter zijn maar ook droge lippen in de zomer zijn mogelijk bij extreme temperaturen en sterke uv-straling. We wensen u veel plezier bij het verwennen van uw lippen ...

Verzorgingsroutine voor zeer droge lippen

Een droge huid om de mond en gesprongen lippen kunt u heel gemakkelijk onder controle krijgen met een peeling voor de lippen en de juiste verzorging. Door de peeling worden afgestorven huidschilfertjes alsook een droge huid om de mond verwijderd en de doorbloeding van de lippen wordt gestimuleerd.


1. Lippen voorbereiden

Zo bereidt u uw lippen voor op de optimale verzorgingsroutine: doe wat olie bijv. onze HY-ÖL op een wattenschijfje en reinig daarmee zachtjes uw droge lippen en de droge huid om de mond. Laat de olie kort inwerken en was daarna af met lauwwarm water.


2. Lippenpeeling
DIY-lippenpeeling

Voor de lippenpeeling alle benodigdheden in een klein schaaltje met elkaar vermengen en daar zachtjes de gesprongen lippen en de schilferige huid om de mond masseren.

  • 3 tl olijfolie
  • 2 tl honing
  • 2 tl bruine suiker

Zachte gezichtspeeling als lippenpeeling gebruiken

Voor degenen die liever een professioneel cosmetisch product gebruiken: u kunt een milde gezichtspeeling ook doelgericht gebruiken voor het peelen van uw droge lippen. Let erop dat er natuurlijke peellichaampjes in het product aanwezig zijn. Ze zijn de optimale en duurzame oplossing voor een behoedzame en toch grondige verwijdering van losse huidschilfertjes. Was daarna de peeling met royaal lauwwarm water van de lippen.


3. Gezichtswater voor de lippen

Na de peeling kunt u wat kalmerend gezichtswater op een wattenschijfje doen en daarmee over de lippen en de droge mondhoeken gaan en kort laten inwerken. Belangrijk hierbij is dat u een gezichtswater zonder geurstoffen, synthetische kleurstoffen en alcohol gebruikt. Op deze manier worden ook de laatste peellichaampjes verwijderd en wordt het gevoelige lip- en mondgebied gekalmeerd en een gespannen gevoel wordt voelbaar gereduceerd. Door werkstoffen die de natuurlijke pH-waarde van de huid ondersteunen, wordt de huid verstevigd en optimaal voorbereid op de daaropvolgende verzorging.

4. Droge lippen: verzorging

Nu moet u uw lippen beslist met een volle lipbalsem zeker nog verzorgen. Terwijl aloë vera, bijenwas en glycerine de zachte lippen hydrateren, verzorgen sheabutter, cacaoboter, carnaubawas en waardevolle oliën uit jojoba, kokosnoot, wonderboom of zonnebloem de lippen en maken hen heerlijk zacht.

Zet de dagelijkse verzorging van uw lippen voort met behulp van een lipbalsem om opnieuw uitdrogen van de lippen op effectieve wijze te voorkomen.


5. Masker voor extreem droge lippen


Wie bijzonder droge en gesprongen lippen heeft, kan 1-2 x per week ook een regenererend masker in de verzorgingsroutine voor de lippen inbouwen.

Uw lippen zullen u dankbaar zijn!

PRODUCTEN VOOR
HET ULTIEME LIP TREATMENT:

In den WarenkorbSKINOVAGELip BalmLippenbalsem voor droge, gesprongen lippen. € 12,90* / 4 g 1000g - € 2 866,67uitverkochtMAKE-UPSuper Soft Lip Oil 01 pearl pinkLippenolie met hoogglans. € 21,90* / 6 ml 1000ml - € 3 369,23In den WarenkorbMAKE-UPSuper Soft Lip Oil 02 juicy redLippenolie met hoogglans. € 21,90* / 6 ml 1000ml - € 3 369,23uitverkochtMAKE-UPSuper Soft Lip Oil 05 blackberry jamLipolie met geweldige glans als Limited Edition. € 19,90* / 6 ml 1000ml - € 3 316,67
Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenMeer volume voor de huid!Onze ampul voor de maand maartMeer volume voor de huid!
Milieubewust met BABORMeer dan alleen een mooie uitstraling: BABOR zet in op duurzaamheid!Milieubewust met BABOR
Good HydrationDe 4-staps verzorgingsroutine met hyaluron-powerGood Hydration
Onze Women Empowerment ChallengeLet’s empower togehterOnze Women Empowerment Challenge
Influencer Louis Darcis toont zijn verzorgingsroutineZo verzorg je als man je huidInfluencer Louis Darcis toont zijn verzorgingsroutine
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten