Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Hydraterende crème voor elk huidtypeHydraterende crème voor het gezicht gezichtsverzorgingLuisa29 januari 2021 Met een hydraterende crème kun je je huid tegen droogheid beschermen en het natuurlijke vochtigheidsevenwicht ondersteunen. Maar voor wie is een hydraterende crème geschikt?

Met een hydraterende crème kun je je huid tegen droogheid beschermen en het natuurlijke vochtigheidsevenwicht ondersteunen. Maar voor wie is een hydraterende crème geschikt? In feite heeft elke huid vochtigheid nodig om te kunnen stralen. Daarom willen we je de beste hydraterende crèmes voor elk huidtype voorstellen.


Beste beauty tip!

Hoewel een goede hydraterende crème de droge huid verzorgt, kun je je huid ook ondersteunen door voldoende water te drinken. Twee tot drie liter water per dag zijn optimaal, en voor de schoonheid mag het ook al eens een glaasje meer zijn! 

Hydraterende crème correct aanbrengen

  • Reinig je gezicht voordat je de hydraterende crème op gezicht, hals en decolleté aanbrengt.

  • Smeer je gezicht, hals en decolleté van onderen naar boven in.

  • Gebruik het liefst producten van dezelfde verzorgingslijn.

  • Neem irritaties of extreem onzuivere huid ernstig en raadpleeg je schoonheidsspecialiste of een dermatoloog.

  • Wanneer je huid na het insmeren nog steeds spant of andere reacties vertoont, kies dan een ander product.Hydraterende crème voor normale huid

Normale huid is ongecompliceerd, want ze is noch droog noch vet. Het huidbeeld van een normale huid is egaal en de huid is relatief ongevoelig. Het gebruik van een eenvoudige hydraterende crème kan ervoor zorgen dat dat ook zo blijft.

Eenvoudige hydraterende crème voor normale huid

Hydraterende crème voor droge huid

Droge huid voelt vaak ruw en onaangenaam strak aan. Ook schilferige plekken zijn een teken van droge huid. Droge huid kan genetisch bepaald zijn maar ook sommige omgevingsinvloeden kunnen een droge huid veroorzaken. De barrièrefunctie van een droge huid is verstoord, zodat de huid zichzelf niet meer voldoende kan beschermen. Daarom is het extra belangrijk om dergelijke huid met een rijke hydraterende crème te verzorgen en de huidbarrière te ondersteunen.


Intensieve hydraterende crème voor droge huid

Hydraterende crème voor gevoelige huid

Bij een gevoelige huid treden dezelfde tekenen op als bij een droge huid. Bovendien bestaat bij gevoelige huid meer kans op rode vlekken en jeuk. Deze symptomen kunnen door omgevingsfactoren maar ook door stress of verkeerde voeding worden veroorzaakt. Voor de verzorging betekent dit dat bijzondere aandacht moet worden geschonken aan de ingrediënten. Een hydraterende crème voor gevoelige huid bevat het liefst zo weinig mogelijk ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Anderzijds moet de crème de huid zacht verzorgen, irritaties verlichten en de huid kalmeren. Optimaal voor bijzonder gevoelige huid is een hydraterende crème met huidneutrale pH-waarde.


Kalmerende hydraterende crème voor gevoelige huid

In den WarenkorbCLEANFORMANCEMoisture Glow CreamSnel intrekkende verzorgende gezichtscrème - 98 % ingrediënten van natuurlijke... € 42,90* / 50 ml 1000ml - € 858,00

Hydraterende crème voor rijpere huid

Rijpere huid is vaak droog, want door de jaren heen verliest de huid aan vochtigheid en lipiden en kan de huid deze niet meer zo goed opslaan. Daardoor ontstaan droogheidsrimpels. Rijpere huid verliest bovendien aan elasticiteit. Een rijke anti-aging hydraterende crème kan helpen om bestaande rimpels te reduceren en nieuwe te voorkomen. Een goede hydraterende crème voor de rijpere huid moet de huid intensief voorzien van vochtigheid en lipiden en tegelijkertijd effectieve anti-aging-ingrediënten bevatten.


Hydraterende crème voor rijpere huid met anti-aging-werking

Hydraterende crème voor een onzuivere huid en vette huid

Onzuivere huid en vette huid vertoont vaak een hogere talgproductie, waardoor het gezicht glanzend vettig lijkt. Bovendien kan een vette huid leiden tot verstopte poriën, met puisten en onzuiverheden als gevolg. Omdat de huid al heel vet is, moet de hydraterende crème licht zijn en mag hij niet te rijk zijn. Helemaal geen hydraterende crème gebruiken is bij een onzuivere huid echter geen goede keuze, want een gebrekkige vochtigheidstoevoer en permanente ontvetting stimuleren de talgklieren zodat deze steeds meer huidsmeer produceren. De juiste keuze bij onzuivere huid is daarom een lichte hydraterende crème die snel intrekt en kalmerende, ontglanzende of talg-regelende ingrediënten bevat.

Lichte hydraterende crème voor een onzuivere en vette huid

In den WarenkorbDOCTOR BABORBlemish Reducing CreamAnti-puistjes crème in luchtige consistentie € 79,90* / 50 ml 1000ml - € 1 598,00

Hydraterende crème voor gemengde huid

Gemengde huid vertoont droge plekken op de wangen en vettige plekken op de T-zone, m.a.w. op voorhoofd, neus en kin. De perfecte hydraterende crème voor gemengde huid moet daarom beide problemen tegelijkertijd aanpakken. Een olievrije hydraterende crème is bijzonder geschikt, want deze verstopt de poriën niet.


Olievrije hydraterende crème voor gemengde huid

En zo weet je of je de juiste hydraterende crème voor je huidtype hebt gevonden:

Als je huid na het insmeren aangenaam aanvoelt en je de geur lekker vindt, dan heb je een gepaste hydraterende crème gevonden. Als je huid na het insmeren nog steeds strak aanvoelt, dan is je hydraterende crème waarschijnlijk niet rijk genoeg voor de behoeften van je huid. Extra crème aanbrengen helpt niet - gebruik liever een rijkere gezichtsverzorging. Als je het liever lichter houdt, dan kun je overdag een lichtere crème gebruiken en 's nachts een rijkere. Verander ook van crème als je huid na het insmeren brandt of puistjes vertoont.

Heb je eenmaal de juiste crème gevonden, dan kun je deze nog lange tijd blijven gebruiken. Vergeet echter niet dat je huid met de jaren verandert en dat ook omgevingsfactoren je huid kunnen veranderen. Dat betekent dat je je crème aan de nieuwe behoeften van je huid dient aan te passen.


Tips voor het vinden van de juiste hydraterende crème:

Test een nieuwe verzorging altijd eerst op lichaamsdelen met een vergelijkbare huid als het gezicht, bijvoorbeeld de rug van je hand of de plooi van je arm.

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenAnti-aging tips & trucsAntirimpel: Met deze tien tips blijft uw huid langer jong!Anti-aging tips & trucs
VoorjaarsglowDe nieuwe Spring/Summer Make up Collection 2022Voorjaarsglow
Alles wat mama's en hun huid nodig hebbenTHE PERFECT ME-TIMEAlles wat mama's en hun huid nodig hebben
Professionele gezichtspeeling bij de schoonheidsspecialiste!Zo gaat de professional te werk in het BABOR instituutProfessionele gezichtspeeling bij de schoonheidsspecialiste!
De SOS-tip voor een vette en olieachtige huidOnze augustus-ampulDe SOS-tip voor een vette en olieachtige huid
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten