Group 1Productadviseur3D Hyaluronic PowerHyaluronic Cleansing Balm in reisformaat speciaal voor jou.DOCTOR BABOR:-20% korting op het volledige DOCTOR BABOR assortiment !
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Welche Pflege ist die richtige für mich?
Oorzaken & tipsStriae striaeLuisa19 maart 2021 Met deze tips kun je striae voorkomen en het aanzicht van reeds aanwezige striae verbeteren.

Striae kunnen verschillende oorzaken hebben. Vrouwen zijn gevoeliger voor striae dan mannen. Voornamelijk tijdens de zwangerschap, als de huid van de buik extreem opgerekt wordt, kunnen zogenaamde zwangerschapsstriemen ontstaan. Ook als je niet zwanger bent, kunnen echter op verschillende plaatsen op het lichaam striae ontstaan. Bijvoorbeeld door een sterk schommelend gewicht of door een hormonale verandering. Striae verwijderen is helaas nagenoeg onmogelijk – wij leggen uit waarom en hoe je het aanzicht van striae positief kunt beïnvloeden.

Wat is striae?

Bij striae is er sprake van streepvormige, pijnloze huidveranderingen. Aanvankelijk zijn deze veranderingen zichtbaar als rode striemen resp. blauwrode huidveranderingen, die in een later stadium als witgele, littekenachtige strepen op de huid te zien zijn. Striae zijn vooral een cosmetisch en geen gezondheidsgerelateerd probleem.

 

Op welke lichaamsdelen komt striae het vaakst voor?

  • Striae borst

  • Striae billen

  • Striae buik

  • Striae dijbeen


Hoe ontstaat striae?

Striae ontstaat wanneer de vezels (elastine en collageen) scheuren door overrekking van het bindweefsel, of hun herstellende kracht verliezen, vergelijkbaar met een te ver uitgerekt elastiekje. Striae komt vaak voor op lichaamsdelen die sterk opgerekt worden, zoals de buik, het dijbeen, de borst of de billen. Aan de overrekking van het bindweefsel kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen.


Striae: oorzaken

Vaak is striae het gevolg van een zwangerschap, omdat vooral in de tweede helft van de zwangerschap de huid bijzonder onder spanning staat en uitgerekt wordt. Ook een veranderde hormoonhuishouding kan echter bijdragen aan het ontstaan van striae. Met name vrouwen met een gevoelige, lichte huid die door de zwangerschap veel aankomen, daarvoor al overgewicht hadden of zwak bindweefsel hebben, zijn bijzonder gevoelig voor zwangerschapsstriemen op de buik (striae gravidarum). Een sterk schommelend gewicht, maar ook de sterke opbouw of afbraak van spieren kunnen bij mannen leiden tot striae. Ook in de puberteit kunnen vanwege een sterke groei zowel bij mannen als vrouwen striae ontstaan. Dan spreekt men van groeistrepen.


Onafhankelijk van het geslacht en de leeftijd kunnen striae bovendien door de volgende oorzaken ontstaan:

  • Een sterk schommelend gewicht

  • Een sterke opbouw of afbraak van spieren

  • Hormonale veranderingen

  • Striae in de puberteit (striae pubertalis = groeistrepen)

  • Genetisch bepaald door een zwak bindweefsel

5 tips bij striae

Striae verwijderen is nagenoeg onmogelijk. Je kunt er dus het beste voor zorgen dat striae überhaupt niet ontstaat. Over het algemeen kun je door een gezonde voeding en door regelmatig te bewegen je gewicht reguleren. Op die manier voorkom je dat er striae ontstaat door een toegenomen gewicht. Verder kun je met de volgende tips striae effectief voorkomen en het aanzicht van reeds aanwezige striae verbeteren.


1. Regelmatige knijpmassage – Het huishoudmiddeltje tegen striae

Bij een knijpmassage klem je kleine huidrolletjes tussen je wijsvinger en duim en trek je deze met een snelle beweging iets omhoog. Dit stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het bindweefsel.

Opletten tijdens de zwangerschap: als je zwangerschapsstriemen wilt verwijderen resp. tegengaan, dan kun je tijdens je zwangerschap beter een verzorgende olie gebruiken en je huid daarmee verwennen.


2. Micro Needling bij striae

Micro Needling staat bekend als anti-aging behandeling, maar je kunt hier ook striae mee behandelen. Door de huid cosmetisch te behandelen met fijne naaldjes maakt het lichaam nieuw collageen aan om de zelfgenezende processen van de huid te stimuleren. Dit stabiliseert de huid en kan het aanzicht van striae verbeteren.


3. Striae-crème: huidverzorging om de zichtbaarheid van striae te verminderen

Crèmes en oliën maken de huid soepeler. Speciale crèmes tegen striae bevatten ingrediënten die de betreffende huidgebieden op gerichte wijze flexibel houden. Breng dagelijks een rijke en verzorgende crème aan en masseer deze in. Dit kan bijdragen aan de vermindering van striae. Plantenextracten, bijvoorbeeld van groene algen, hebben een intensief voedende werking, verbeteren het aanzicht van striae en ondersteunen de ontwikkeling van de natuurlijke huidbeschermingsbarrière.

Hoge zonbeschermingsfactor in de zomer: de opgerekte huid is bijzonder dun en moet daarom goed worden beschermd, vooral bij het zonnebaden. Gebruik een zonnebrandcrème met SPF 50.

In den WarenkorbDOCTOR BABORUltimate Forming Body CreamVerzorgingscrème voor de verzachting van striae € 66,32* / 200 ml voorheen: € 82,90 1000ml - € 331,60

4. Afwisselend warme en koude douchestralen tegen striae

Een afwisselend warme en koude douchestraal stimuleert de doorbloeding van de huid en brengt de bloedsomloop op gang. Laat je lichaam hier geleidelijk aan wennen – begin met een koude douchestraal vanaf de voeten omhoog tot aan de billen, en later tot aan de borst. Herhaal dit proces vervolgens afwisselend met warm en koud water maximaal 3 keer. Gun jezelf na het douchen een pauze van 15 minuten, lekker warm ingepakt in een zachte badjas.


5. Striae camoufleren & accepteren

Als niets anders helpt, dan kun je striae camoufleren door een zelfbruiner te gebruiken. Deze egaliseert de kleur van de huid en laat de fijne scheurtjes optisch verdwijnen. Op hetzelfde moment moet je leren om je striae te accepteren. Veel vrouwen hebben striae. Daarom hoef je je absoluut niet te schamen voor striae. De kunstenares Sara Shakeel transformeert de strepen op haar Instagram-account in glitterstriae.Vergeet tot slot ook niet dat striae en voornamelijk zwangerschapsstriemen slechts een herinnering zijn aan het feit dat je lichaam een ongelooflijke prestatie heeft geleverd!


Ps. I love myself!

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenBen je wild op een mooie huid?SPECIAL EDITION AMPULLEN IN LUIPAARDLOOKBen je wild op een mooie huid?
Touch it, feel it, love itFEILER luxe chenille voor fluweelzacht comfortTouch it, feel it, love it
Onze tips voor een strakke lichaamshuidLOVE YOUR BODYOnze tips voor een strakke lichaamshuid
Zo vullen dag- en nachtcrème elkaar aanEen goed duo!Zo vullen dag- en nachtcrème elkaar aan
BABOR store in de Ohhh de CologneOHHH HOE MOOI IS KEULEN!BABOR store in de Ohhh de Cologne
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten