Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Bodylotion + Cellulite ampullen = grote zelfliefdeBODY POSITIVITY persoonlijke-hygieneChristina27 maart 2023 De lente is in zicht: De huid mag ontwaken! Met deze vijf trucjes laten we graag weer frisse lucht in ons lichaam.

Het is tijd voor nog meer: MEER zon, meer lente, meer huid! En we hebben een paar producten in ons repertoire die de huid mooier maken en het verlangen naar een mooie lichaamshuid nog groter maken. 

Wat kan een Body Lotion?

Als je een zachte huid over je hele lichaam wilt, moet je veelvuldig crème smeren! Bodylotions - of ook wel lichaamscrèmes genoemd - zorgen ervoor dat niet alleen de droge huid weer zacht en gevoed wordt. Ook de normale of ongevoelige huid is gebaat met de vochtboost van een bodylotion of zelfs een lichaamsolie. 

Door toenemende omgevingsinvloeden zoals zon, een slecht binnenklimaat of een bepaalde levensstijl staat de huid van gezicht en lichaam bloot aan enige stress. Vochtverlies kan het gevolg zijn en vervolgens irritatie, jeuk of korstvorming veroorzaken. 

Alle lichaamsverzorgingsproducten worden aangebracht na de reiniging - bij voorkeur na het douchen - omdat de poriën dan openstaan en de voedingsstoffen van de hydraterende stoffen beter kunnen worden opgenomen. Een eerder aangebrachte lichaamspeeling kan ervoor zorgen dat de bodycrème nog dieper en beter in de huid wordt opgenomen, omdat hierdoor dode huidcellen worden verwijderd. Bovendien stimuleert het gebruik van een peeling (bij voorkeur in combinatie met een massagehandschoen of een paardenhaarborstel) de bloedsomloop, waardoor cellulitis afneemt. 

Een bodymilk is overigens rijker van consistentie dan een bodylotion door het hogere vetgehalte en is daarom vaak goed geschikt voor de droge huid. 

Wat helpt tegen cellulitis?

Eerst en vooral: Cellulitis treft elke vrouw anders en is een volkomen normale huidaandoening. Het ontstaat wanneer vetcellen van binnenuit tegen het bindweefsel aandrukken, waardoor kleine deukjes in de huid zichtbaar worden. Waar cellulitis precies vandaan komt en waarom het bij sommige vrouwen meer voorkomt dan bij anderen is nog niet volledig onderzocht, maar aangenomen wordt dat verschillende parameters een rol spelen. Zowel de erfelijke aanleg van het bindweefsel als de hormoonhuishouding lijken een belangrijke rol te spelen. 

Het is echter duidelijk dat cellulitis nooit volledig kan worden uitgebannen - welke beauty hacks en trends er ook voor worden aangeprezen. Toch kunnen we met een goede cellulitisbehandeling iets doen om het te verzachten en de huid strakker te maken. 

Bijvoorbeeld met cellulitis serums. Maar wat kan een cellulitis serum doen? En hoe gebruikt men het? Een hoogwaardig serum helpt de door olieafzetting veroorzaakte onvolkomenheden te egaliseren. Het voorkomt ook dat er meer vet wordt opgeslagen en stimuleert de actieve afbraak van vet. De huidtextuur lijkt gladder en steviger.

Gebruik: De vloeistof moet eerst worden geschud en vervolgens voorzichtig van de ampullenhals terug naar het onderste deel van de ampul worden geklopt. Dan kan je de ampul zo draaien dat de gekleurde stip naar voren wijst. Terwijl de hals van de ampul met een cosmetisch doekje wordt bedekt, kan met de duim op de gemarkeerde punt worden gedrukt. Zo breekt de ampullenhals met een ruk naar achteren af. Vervolgens doe je de vloeistof in je handpalm en masseer je het in op de probleemzones - dus de plaatsen met cellulitis - van je lichaam. Was daarna grondig je handen. Bijkomende tip: Een evenwichtige voeding met een laag vet- en suikergehalte, regelmatige training en lichaamsbeweging ondersteunen de effectiviteit van het product.

In vijf stappen naar een verzorgde huid over het hele lichaam 
  1. Zorg eenmaal per week voor een peeling onder de douche - bij voorkeur met een paardenhaarborstel of massagehandschoen om de bloedsomloop te stimuleren.
  2. Laat veel frisse lucht aan de huid, want zuurstof houdt de huid jong.
  3. Drink veel water, want vloeistof bevordert de vitaliteit van de huid, zij wordt beter voorzien van bloed en zuurstof.
  4. Hydrateer de huid dubbel met anti-cellulitis serums.
  5. Gebruik een hoogwaardige bodylotion, bodyolie of bodymilk, die afgestemd is op het huidtype.
In den WarenkorbBABOR SPAPeeling CreamZachte crèmepeeling - 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 29,90* / 200 ml 1000ml - € 149,50In den WarenkorbBABOR SPAEnergizing Body LotionVerfrissende bodylotion – 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. € 29,90* / 500 ml 1000ml - € 59,80

En bij alles wat we doen tegen cellulitis, mogen we één ding niet vergeten: Het zijn maar deukjes. We zijn altijd mooi en we mogen ons allemaal lekker in ons vel voelen!


Meer informatie over het thema bodylotions vind je hier

Christina
ChristinaEen dag waarbij ik 's ochtends vroeg niet even mijn berichtenapps en Instagram check, is voor mij ondenkbaar. Het liefst doe ik dat nog voordat mijn gezinnetje wakker wordt en we even samen knuffelen. Dat is echt heerlijk! En precies dat is ook mijn grootste inspiratiebron: mijn dagelijkse leven met mijn gezin, met beauty- en fashiononderwerpen, maar ook met diepgaande en luchtige gesprekken met al mijn vrienden over alles wat ons beweegt, raakt en motiveert. Bij de online marketing bij BABOR ligt mijn focus volledig op de kern – het magazine. Dat is voor mij een platform voor informatieve, wetenschappelijke en ook boeiende onderwerpen op het gebied van professionele en exclusieve huidverzorging. Een goede mix van voor ieder wat wils – telkens wanneer je inspiratie zoekt! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenOnze ampul voor meiHuidverstrakking op het hoogste niveauOnze ampul voor mei
Dit zijn onze verzorgingssets die beschermen en verwennenOh baby, it’s cold outsideDit zijn onze verzorgingssets die beschermen en verwennen
De veelzijdige werkstof panthenolWerkstof voor een gezonde en verzorgde huidDe veelzijdige werkstof panthenol
Ideeën voor kerstcadeaus?Geef nu cosmetica van de beste kwaliteit cadeau met deze drie setsIdeeën voor kerstcadeaus?
Clean beauty cosmeticaVegan, duurzaam, vrij van plastic & co – Clean cosmetica hipper dan ooit!Clean beauty cosmetica
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten