NIEUW: CLEANSINGOnze iconische reinigingsproducten voor elk huidtypeMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Locator
TaalNederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn BABORMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
€ 0,00
Locator
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenTreatmentHighlightsMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Welche Pflege ist die richtige für mich?
EEN DROGE HUID & ONAANGENAME JEUKHet jeukt – tips bij neurodermitis! neurodermitisLuisa24 januari 2020 Onaangename jeuk is een symptoom dat bij neurodermitis op de zenuwen kan werken. Met deze tips kunt u voor uw huid iets goeds doen!

Onaangename jeuk is een symptoom dat bij neurodermitis op de zenuwen kan werken. Een dag aan zee kan hier echte wonderen bewerkstelligen. Helaas is de zee niet altijd binnen handbereik. Wie ook in het dagelijkse leven iets goeds voor zijn huid wil doen, kan deze tips opvolgen.

Voeding bij neurodermitis

Een plan voor de juiste voeding bij neurodermitis is er helaas niet omdat bij elke getroffene de oorzaak van neurodermitis iets anders kan zijn. Een paar algemene tips tot een mogelijke verbetering kunnen in aanmerking worden genomen. 


  • Eet gezond door een lichte en zoveel mogelijk gevarieerde keuken en ga voor biologische levensmiddelen. Dit vermijdt eenzijdigheid en daarmee eventueel verbonden verschijnselen van tekorten.

  • Zie zoveel mogelijk af van histaminerijke levensmiddelen, zoals oude kaas, salami, gerookte vis of rode wijn. Let op: ook enkele groentesoorten bevatten veel histamine! Hiertoe behoren spinazie, avocado, tomaat & zuurkool. In het algemeen geldt trouwens: hoe langer houdbaar en ouder een voedingsmiddel is, des te hoger is het histaminegehalte.

  • Suiker is bij neurodermitis meestal ook niet bevorderlijk. Zoet uw spijzen met natuurlijke alternatieven.

  • Drink minstens 2 liter water per dag. Water is belangrijk voor de afbraak en afvoer van histamine.


Stressvermindering bij neurodermitis

Regelmatige beweging en ontspanning helpen stress te verminderen. Daarnaast kan zo het verzwakte immuunsysteem worden versterkt bij lichte neurodermitis.

  • Doe regelmatig aan sport en kies een sport uit waarbij u kunt ontspannen en plezier kunt hebben.

  • Leer bewust te ontspannen, bijvoorbeeld door meditatie of yoga.

  • Ook uw instelling kan een grote invloed op de neurodermitis hebben. Probeer daarom een positieve levensinstelling te krijgen.

  • Slaap voldoende. Alleen zo kunnen uw lichaam en uw huid zich herstellen en regenereren.

  • Gunt u zich een vakantie aan zee. De zoute zeelucht doet uw huid goed.


Speciale verzorging bij neurodermitis

Geen zee in de buurt? Schenk uw huid tussendoor wat kalmte met de alcoholvrije Thermal Spray. Deze geeft de droge huid van het lichaam 100% vocht. Dit geldt in het bijzonder voor de vaak door neurodermitis getroffen plekken zoals binnenkant van de ellebogen, benen, hals, gezicht en de hoofdhuid,.

Deze verzorgingsproducten van DOCTOR BABOR Neuro Sensitive Cellular ondersteunen de gevoelige huid in het gezicht met neurodermitis ook tijdens de periode zonder symptomen. Bovendien zorgen deze producten voor een weldadig welbevinden.

In den WarenkorbDOCTOR BABORIntensive Calming CleanserBehoedzame reiniging voor een extreem droge, gevoelige huid. € 29,90* / 150 ml 1000ml - € 199,33In den WarenkorbDOCTOR BABORIntensive Calming Cream richSpeciale verzorging – crème in een volle consistentie voor een extreem droge,... € 74,90* / 50 ml 1000ml - € 1 498,00uitverkochtDOCTOR BABORIntensive Calming CreamSpeciale verzorging voor een extreem droge, gevoelige huid. € 69,90* / 50 ml 1000ml - € 1 398,00
Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenDroog- en natscheren zonder een branderig gevoel na het scherenMet de juiste aftershave naar een perfect verzorgde mannenhuid!Droog- en natscheren zonder een branderig gevoel na het scheren
Radiofrequente behandeling bij de professional in het instituutVoor de doelgerichte anti-aging behandeling van het gevoelige oog- en mondgebiedRadiofrequente behandeling bij de professional in het instituut
After SunSTEP BY STEP NAAR EEN VERZORGDE HUID NA HET ZONNENAfter Sun
Model Laura weet hoe ze het moet doen: Zo zorgt ze voor haar oogcontourenOgen open voor een stralend uitzienModel Laura weet hoe ze het moet doen: Zo zorgt ze voor haar oogcontouren
BABOR's nieuwe herfst/winter trendkleurenSpot aan!BABOR's nieuwe herfst/winter trendkleuren
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten