Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Forever Young – maar alleen met de juiste zonbeschermingZonbescherming? Zonneklaar! zomerGast auteur14 juni 2021 Eindelijk weer zomer – De nachten worden langer, de temperaturen hoger en het leven wordt gewoon lichter. Zomertijd betekent ook de tijd van reizen en dus koffers inpakken. Wat in geen enkel koffer mag ontbreken, lees je hier.

Na (bijna) elke vakantie kom je bij het uitpakken van de koffer dingen tegen die je tijdens de vakantie niet gebruikt of nodig hebt gehad. Dit kunnen te veel kleren zijn maar ook een extra accu voor de camera of te veel zonnebrillen. 

Opdat je niet elke keer weer voor de uitdaging staat wat je nu weer moet inpakken, hebben we een paar essentials samengesteld, die je in geen geval tijdens de vakantie mag vergeten.

Essentials voor de vakantie

  • Een goed boek voor aan het zwembad resp. dagje aan het strand

  • Zonnehoed en zonnebril

  • Camera

  • Taal-/ stadsgids voor het volgende uitstapje

  • Zonbeschermingslotion

  • Aftersun verzorging


De juiste, alomvattende zonbescherming

Zon? Ja natuurlijk! Maar het maakt niet uit waar we zijn, een dagje aan het strand, in de bergen of een wandeling door de binnenstad, we moeten onze huid wel op een adequate manier beschermen! Met zonbeschermingslotion en de juiste lichtbeschermingsfactor vermijden we niet alleen een pijnlijke en vervelende zonnebrand maar ook langdurige huidbeschadigingen.

Bovendien bestaan er producten met een geïntegreerd anti-aging effect. Deze beschermen de huid niet alleen tegen negatieve invloeden van de zonnestraling maar verzorgen haar ook op intensieve wijze, ondersteunen het regeneratieproces en behouden haar jeugdigheid. Een echt allround product!


De huid merkt alles

De huid wil graag beschermd en verzorgd worden. Als dat niet gebeurt, word je beloont met vervroegde huidveroudering en rimpels. Daarbij mogen zonnestralen niet onderschat worden, aangezien die flink aan huidveroudering bijdragen.


Huidveroudering door UV-stralen

UV-straling van de zon zorgt naast de gebruinde teint die we as mooi ervaren, helaas ook voor meer rimpels, een slappere huid en hyperpigmentatie tot aan huidkanker. In principe maakt men onderscheid tussen UVA-straling en UVB-straling.

UVA-straling dringt door tot diep in de huid en veroorzaakt of verwekt daar vrije radicalen. Deze beschadigen dan onder andere het huideigen collageen wat verantwoordelijk is voor de strakheid van de huid.

UVB-straling blijft daarentegen meer aan het oppervlak en zorgt voor een aanhoudend bruine tint op de huid. Bij overmatige blootstelling leidt dit tot rode plekken op de huid die we kennen als de eerste tekenen van "zonnebrand". 

Hoewel UVB-licht lang niet zo diep in de huid doordringt als UVA-licht, is het verantwoordelijk voor twee derde van alle gevallen van huidkanker.


Welke crème is de juiste voor mij?

De juiste zonnebrandcrème moet in elk geval bescherming bieden tegen UVA- en UVB-straling. Daarnaast bestaan er producten met extra anti-aging-effect. Deze beschermen de huid niet alleen tegen negatieve invloed van straling, maar verzorgen haar ook intensief, ondersteunen het proces van regeneratie en bewaren haar jeugdigheid. 

De rest hangt af van de huideigen bescherming en je huidtype. Meer informatie over huideigen bescherming en huidtypes lees je hier.

In den WarenkorbDOCTOR BABORProtecting Balm SPF 50De luchtige Protecting Balm SPF 50 trekt snel in, zonder te plakken. € 39,90* / 50 ml 1000ml - € 798,00In den WarenkorbDOCTOR BABORMattifying Protector SPF 30360° bescherming tegen vroegtijdige, door uv-licht en milieu veroorzaakte... € 34,90* / 50 ml 1000ml - € 698,00

De juiste verzorging na het zonnebaden 

Dat we ons met zonnecrème moeten insmeren om onze huid tegen uv-stralen te beschermen, is ons intussen (bijna) allemaal wel bekend. Maar wist je dat de verzorging na het zonnebaden minstens zo belangrijk is? Alleen zo kan de huid zich herstellen, nieuwe kracht opdoen en de effecten van de zon verwerken.

Op hete dagen droogt onze huid snel uit. We transpireren en verliezen daardoor meer vocht. Wind, chloorwater en zout water doen de rest. Het resultaat: onze huid is schilferig en trekt.

Dan is het nu tijd om te smeren. Maar niet elke crème is geschikt voor de verzorging na het zonnen. Traditionele bodylotions zijn hiervoor nu te vettig en te zwaar. Beter geschikt zijn speciale aftersun producten die voldoende hydrateren en de huid verzorgen, verkoelen en kalmeren.

Hoe je stap voor stap een verzorgde huid bewerkstelligt na het zonnebaden, ontdek je in ons artikel "After Sun".

In den WarenkorbDOCTOR BABORDe-Stress & Repair LotionDe lotion verkoelt, trekt snel in en ondersteunt de huidregeneratie. € 34,90* / 150 ml 1000ml - € 232,67


Thermal Spray – een frisse boost na het zonnebaden

Na een heet zonnebad schreeuwt de huid gewoon om vocht en verfrissing – vooral als het wat veel zon was en de huid verbrand is geraakt. De Thermal Spray kalmeert de huid en voorziet haar van verzorgende ingrediënten om de natuurlijke regeneratie van de huid te ondersteunen. 


Nu kunnen we nog maar één ding zeggen: Geniet lekker van het zonnetje!


Dit artikel is geschreven door: Corinna

Meer over deze auteur: Luisteren naar het dagelijkse nieuws terwijl ik mijn ochtendkoffie drink om de dag geïnformeerd te beginnen is precies mijn ding. In het kader van mijn opleiding tot industrieel bediende biedt BABOR mij de kans om mijn passie "Schoonheid" met anderen te delen. Tijdens mijn tijd in de online business mocht ik verschillende artikelen schrijven voor het magazine om u tips te geven over hoe u uw huid nog mooier kunt verzorgen - voor nog meer welzijn!

Gast auteur
Gast auteur toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenEen lichter alternatief voor foundation? We got you!Onze nieuwe BB Cream: meer dan alleen maar een getinte dagverzorgingEen lichter alternatief voor foundation? We got you!
Vitamine C als booster voor de huidverzorgingDé bonuswerkstof voor je verzorgingsroutineVitamine C als booster voor de huidverzorging
Anti-aging wondermiddel: PeptidenRegenereren, opbouwen & verstevigenAnti-aging wondermiddel: Peptiden
We gaan de strijd aan met fijnstof, smog & coOnze antipollutie-tipsWe gaan de strijd aan met fijnstof, smog & co
Ondersteun vrouwen nu met de 'Beauty in a bottle'-collectie!It’s time for GOLD againOndersteun vrouwen nu met de 'Beauty in a bottle'-collectie!
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten