Group 1Productadviseur3D Hyaluronic PowerHyaluronic Cleansing Balm in reisformaat speciaal voor jou.DOCTOR BABOR:-20% korting op het volledige DOCTOR BABOR assortiment !
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Welke rol spelen hormonen in de gezondheid van je huid?Hormonal Skincare gezichtsverzorgingChristina12 maart 2024 Wil je hormonale acne bestrijden? Wapen je dan met deze producten die aansluiten bij jouw hormonale balans.

Dankzij wetenschappelijke resultaten weten we dat hormonen een cruciale rol spelen bij het behouden van een gezonde huid. Ze hebben een grote invloed op veel verschillende processen in de huid. Het is belangrijk om te weten dat hormonale veranderingen gedurende het hele leven en in belangrijke fases zoals de puberteit, zwangerschap, menstruatiecyclus en menopauze een invloed kunnen hebben op de gezondheid van de huid. Daarnaast zijn er hormonale aandoeningen of ziekten die ook invloed hebben op de huid.

Als de huidproblemen aanhouden, is het raadzaam om een dermatoloog of endocrinoloog te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een geschikte behandeling.

Hormonen in balans: een nieuwe en waardevolle trend.

De belangrijkste hormonen en hun effecten op de huid

 

Oestrogenen: deze hormonen, die vooral voorkomen bij vrouwen (maar ook in kleine hoeveelheden bij mannen), hebben een positieve invloed op de huid. Oestrogenen bevorderen de productie van collageen en elastine, eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Een daling van de oestrogeenspiegel in verband met de menopauze kan leiden tot een afname van de huiddikte en elasticiteit.

Thyroxine (schildklierhormoon): een verstoorde balans van schildklierhormonen kan de gezondheid van de huid beïnvloeden. Lage schildklierhormoonspiegels kunnen leiden tot een droge huid, terwijl hoge spiegels kunnen leiden tot overmatig zweten en een klamme huid.

Testosteron: testosteron overheerst bij mannen en is ook in lagere concentraties aanwezig bij vrouwen. Dit hormoon kan de talgproductie stimuleren, wat kan leiden tot een vettere huid. Een onevenwichtige talgproductie kan acne veroorzaken.

Cortisol: een bekend hormoon dat ook wel het stresshormoon wordt genoemd. Dit hormoon kan ook een effect hebben op de huid. Chronische stress kan leiden tot een verhoogde cortisolproductie, wat weer kan bijdragen aan huidproblemen zoals acne, eczeem en andere huidirritaties, bij voorkeur te behandelen door een specialist.

Wat kan ik doen voor de gezondheid van mijn huid?

Een uitgebalanceerd dieet, voldoende slaap en goed stressmanagement kunnen helpen om de hormoonbalans te ondersteunen en de gezondheid van de huid te bevorderen. De juiste skincare routine - afgestemd op hormonale schommelingen - ondersteunt dit ook.

Hormonal Skincare

De term "hormonal skincare" verwijst naar je eigen hormonale balans en is een populaire trend, net als skin cycling [LINK].

Menstruatiefase (dag 1-7)

In deze eerste fase kan de huid vaak droog en gevoelig zijn. Je kunt daarom het beste een milde, hydraterende gezichtsreiniger gebruiken om vuil en olie voorzichtig te verwijderen. Gebruik daarna een rijke moisturizer met verzachtende ingrediënten om de huid te kalmeren en te hydrateren.

In den WarenkorbAMPOULE CONCENTRATESHydra PlusWerkstofconcentraat voor de vochtarme, droge huid. € 24,90* / 14 ml 1000ml - € 1 778,57uitverkochtDOCTOR BABORIntensive Calming CleanserBehoedzame reiniging voor een extreem droge, gevoelige huid. € 32,90* / 150 ml 1000ml - € 219,33In den WarenkorbCLEANFORMANCEStress Defense Mushroom CreamWeerstandsverhogende gezichtscrème – 97% natuurlijke ingrediënten € 52,90* / 50 ml 1000ml - € 1 058,00
Folliculaire fase (dag 8-13)

Tijdens de folliculaire fase stijgt het oestrogeengehalte, wat kan leiden tot een betere hydratatie van de huid. Onze tip: milde reiniging en producten met licht hydraterende formules die niet te vet zijn, zijn ideaal. Zoek ook naar zonnefilters met een hoge beschermingsfactor om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

In den WarenkorbCLEANSINGGel & Tonic Cleanser2-in-1 olievrije reinigingsgel en gezichtstoner voor de vettige, onzuivere huid € 24,90* / 200 ml 1000ml - € 124,50In den WarenkorbAMPOULE CONCENTRATESActive PurifierWerkstofconcentraat voor een onzuivere huid en bij puistjes. € 27,90* / 14 ml 1000ml - € 1 992,86
Ovulatiefase (dag 14-18)

Tijdens deze periode kan er een toename zijn van de talgproductie, wat kan leiden tot verschillende huiduitbraken. Gebruik huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten zoals salicylzuur of tea tree olie om overtollige olie te verwijderen en puistjes te bestrijden. Voeg een lichte, niet-comedogene moisturizer toe aan je huidverzorgingsroutine om verstopping van de poriën te voorkomen.

In den WarenkorbCLEANSINGGel & Tonic Cleanser2-in-1 olievrije reinigingsgel en gezichtstoner voor de vettige, onzuivere huid € 24,90* / 200 ml 1000ml - € 124,50In den WarenkorbAMPOULE CONCENTRATESActive PurifierWerkstofconcentraat voor een onzuivere huid en bij puistjes. € 27,90* / 14 ml 1000ml - € 1 992,86
Luteale fase (dag 19-28)

Tijdens de luteale fase is er een kans op verhoogde talgproductie en mogelijke acne-uitbraken. Producten met ontstekingsremmende ingrediënten zoals tea tree olie, retinol of benzoylperoxide kunnen hier puistjes minimaliseren. Gebruik een milde reiniger om vuil en overtollige olie te verwijderen en kies voor een lichte moisturizer die de huid niet extra belast.

In den WarenkorbDOCTOR BABORUltimate ECM Repair Serum € 79,92* / 50 ml voorheen: € 99,90 1000ml - € 1 598,40In den WarenkorbDOCTOR BABORPower Serum Ampoules SetAmpulenset voor een onmiddellijke vochtboost en een gladder uitziende, stralende... € 31,92* / 14 ml voorheen: € 39,90 1000ml - € 2 280,00In den WarenkorbCLEANSINGHyaluronic Cleansing BalmGladmakende reinigingsbalsem met 3D Hyaluron voor de veeleisende huid € 49,90* / 150 ml 1000ml - € 332,67In den WarenkorbDOCTOR BABORTriple Pro-Retinol Renewal CreamDrievoudig Pro-Retinol actief complex voor een gladdere en meer verfijnde... € 95,92* / 50 ml voorheen: € 119,90 1000ml - € 1 918,40

Houd er rekening mee dat dit algemene aanbevelingen zijn en dat elke menstruatiecyclus uniek is. Het is cruciaal om rekening te houden met de behoeften van je huid en, indien nodig, een professionele schoonheidsspecialist of dermatoloog te raadplegen om een persoonlijke huidverzorgingsroutine te ontwikkelen.

Christina
ChristinaEen dag waarbij ik 's ochtends vroeg niet even mijn berichtenapps en Instagram check, is voor mij ondenkbaar. Het liefst doe ik dat nog voordat mijn gezinnetje wakker wordt en we even samen knuffelen. Dat is echt heerlijk! En precies dat is ook mijn grootste inspiratiebron: mijn dagelijkse leven met mijn gezin, met beauty- en fashiononderwerpen, maar ook met diepgaande en luchtige gesprekken met al mijn vrienden over alles wat ons beweegt, raakt en motiveert. Bij de online marketing bij BABOR ligt mijn focus volledig op de kern – het magazine. Dat is voor mij een platform voor informatieve, wetenschappelijke en ook boeiende onderwerpen op het gebied van professionele en exclusieve huidverzorging. Een goede mix van voor ieder wat wils – telkens wanneer je inspiratie zoekt! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenZo vullen dag- en nachtcrème elkaar aanEen goed duo!Zo vullen dag- en nachtcrème elkaar aan
We gaan de strijd aan met fijnstof, smog & coOnze antipollutie-tipsWe gaan de strijd aan met fijnstof, smog & co
Cleansing 1×1Een overzicht van onze reinigingsproductenCleansing 1×1
Professionele gezichtspeeling bij de schoonheidsspecialiste!Zo gaat de professional te werk in het BABOR instituutProfessionele gezichtspeeling bij de schoonheidsspecialiste!
Bye, bye puistjes & onzuiverhedenDe 4-staps routine voor een egale, zuiverdere huid in slechts 7 dagenBye, bye puistjes & onzuiverheden
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten