Anti-aging werkstoffen

Anti-aging werkstoffen zoals hyaluron, retinol, vitamine C en fruitzuren worden ingezet voor een gladdere huid en een jeugdig stralendere teint. Sommige werkstoffen kunnen onze huid beschermen tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf. Als anti-aging expert combineert BABOR in zijn laboratoria regelmatig nieuwe anti-aging werkstoffen en ontwikkelt op deze manier innovatieve anti-aging werkstofcomplexen die de luxueuze cosmeticaproducten effectiever maken.

Retinol

Vitamine A: anti-aging werkstof gaat rimpels tegen

Retinol is chemisch gezien een alcohol. Het brengt de collageenproductie en celvernieuwing van de huid op gang. Daarom kan retinol rimpels tegengaan. Bij BABOR wordt geen pure retinol in de producten gebruikt. We zetten een stabielere vorm van vitamine A in, retinylpalmitaat, om onze verzorgingsproducten effectiever te maken. 

Deze werkstof wordt gebruikt in onze Complex C Cream (gezichtscrème met retinol, resp. retinyl- palmitaat), in Vitamin ACE Body Cream (crème met retinol, resp. retinylpalmitaat, voor het lichaam) alsook in onze Multi Vitamin ampullen en ons DOCTOR BABOR PRO Retinol Concentrate*. Deze verzorgingsproducten zijn overigens niet alleen geschikt voor een rijpe of droge huid, maar ook voor een gemengde huid. Vermoeide huidcellen worden gestimuleerd en nieuwe cellen worden sneller gevormd. Zo krijgt de huid meer weerstand en het huidbeeld verfijnt. 

*Onze DOCTOR BABOR PRO producten verkrijgt u exclusief bij uw BABOR schoonheidsspecialiste.

Vitamine C 

Anti-aging werkstof tegen vrije radicalen

Vitamine C kunnen we ook via onze voeding opnemen en zodoende voor de huid van binnenuit iets goeds doen. De antioxidant bestrijdt vrije radicalen. In de cosmetica beschermt vitamine C de huid eveneens tegen de door milieu ontstane huidveroudering en ondersteunt haar bij de collageenopbouw. Bovendien wordt de werkstof ingezet bij ouderdomsvlekken of een onzuivere huid – voor een gelijkmatige teint en een jeugdige uitstraling.

Vitamine C wordt bijvoorbeeld gebruikt in onze Detox Vitamin Cream, de Glow Booster Bi-Phase ampullen, het Vitalizing Mask alsook in onze Enzyme Cleanser. Dankzij zijn antioxidatieve eigenschappen ondersteunt de anti-aging werkstof de huidvernieuwing  en beschermt tegen milieubelastingen. Een gestreste, vermoeide huid krijgt haar vitale frisheid terug. Het huidoppervlak ziet er gladgemaakt uit en de huidtint is zijn geheel roziger. 

Vitamine E

Ook vitamine E is een krachtige vanger van radicalen en beschermt de huid van buiten tegen vrije radicalen en daardoor tegen de vroegtijdige huidveroudering.

Dit zit bijvoorbeeld in onze Vitamin ACE Body Cream, onze Multi Vitamin ampullen, de Complex C Cream, onze Detox Vitamin Cream en onze Nail Treatment Oil.

Hyaluron

Hyaluron resp. hyaluronzuur verbetert de vochthuishouding van de huid en zorgt voor meer elasticiteit – voor een gladder uiterlijk, zodat een scalpel en plastische chirurgie helemaal niet nodig zijn.

Verneem meer

Fruitzuren

Fruitzuren (alfahydroxyzuren, kort AHA’s) worden als chemische peeling gebruikt. Ze verwijderen huidschilfertjes, reinigen verstopte poriën en voorkomen het ontstaan van nieuwe mee-eters. Ze stimuleren de huidvernieuwing en kunnen in de anti-aging cosmetica ertoe bijdragen, dat rimpels gereduceerd worden en ouderdomsvlekken opgelicht worden.

Verneem meer

Innovatieve BABOR anti-aging werkstoffen 

Tot de meest luxueuze en effectiefste anti-aging lijnen van BABOR behoren ReVersive, HSR & SeaCreation. In de anti-aging producten van deze lijnen gebruikt BABOR heel bijzondere anti-aging werkstoffen. 

Anti-aging werkstoffen in ReVersive


Telovitin

Hierbij gaat het om een celbeschermingscomplex. Dit stabiliseert de telomeren (uiteinden van de chromosomen) en kan zodoende helpen om de huidcellen langer vitaal te houden. Cellen en weefsels blijven dus actiever en de huid blijft langer vitaal. Celfuncties worden gestimuleerd en de verzorging van de bovenste huidlaag wordt ondersteund. 

 

Epocyl

Deze anti-aging werkstof legt zich als een verstevigend filmlaagje op de huid en herstelt al na 15 minuten rimpels en oneffenheden. Een effect dat verschillende uren zichtbaar blijft. Bovendien verstevigt deze werkstof het weefsel.

Anti-aging werkstoffen in HSR


Lupinus

Het speciale lupine-extract vermindert gravitatierimpels. De huidelasticiteit wordt verbeterd, het door de leeftijd ingevallen weefsel wordt weer opgevuld en de gezichtscontouren zien er opnieuw gedefinieerd uit.

Anti-aging werkstoffen in SeaCreation

BABOR Thermophilus

BABOR thermophilus is een micro-organisme uit de diepzee. Het beschikt over een bijzondere kracht om zich te beschermen tegen negatieve milieu-invloeden. Het extract uit thermophilus kan hetzelfde voor de huid doen. Bovendien ondersteunt het de barrièrefunctie en de regeneratie van de huid.

 

Anti-Aging Proteïne Glycocéane GP3

Deze werkstof uit de diepten van de Zuidelijke Oceaan stimuleert de collageenopbouw, verbetert de waterbindende capaciteit van de huid en vermindert zo de droogte van de huid. Het anti-aging proteïne zorgt voor een verfijnder en gladder huidreliëf. Ook wordt het weefsel verstevigd en de huidvernieuwing versneld. Dit laat rimpels minder duidelijk aanwezig zijn en gezichtscontouren zijn weer zichtbaarder.

Vergelijkbare artikelen

Masker op, klaar, aan de slag...
WELK MASKER PAST BIJ MIJN HUID?

Masker op, klaar, aan de slag...

Deze 10 beauty-producten zou u altijd in de buurt van het bureau moeten hebben!
Office beauty essentials

Deze 10 beauty-producten zou u altijd in de buurt van het bureau moeten hebben!

Hydra Plus – De dorstlesser voor uw huid!
Onze juli-ampul

Hydra Plus – De dorstlesser voor uw huid!

Het Anti-Hangover Plan
Weldadige tips & beauty-rituelen tegen een kater

Het Anti-Hangover Plan

Het BABOR Beauty ABC!
BABOR IN CIJFERS & FEITEN

Het BABOR Beauty ABC!