Group 1ProductadviseurSUMMER SALES:Ontvang 20% korting op geselecteerde artikelen.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Met de juiste aftershave naar een perfect verzorgde mannenhuid!Droog- en natscheren zonder een branderig gevoel na het scheren gezichtsverzorgingLuisa11 september 2020 De stoppels natscheren met scheermesje en scheerschuim of droogscheren met een elektrisch scheerapparaat? Waar liggen de verschillen? Wat is beter voor de huid – of is het een kwestie van wat voor type je bent?

Natscheren versus droogscheren:
Wat is beter?

De stoppels natscheren met scheermesje en scheerschuim of droogscheren met een elektrisch scheerapparaat? Waar liggen de verschillen? Wat is beter voor de huid – of is het een kwestie van wat voor type je bent? 

Droogscheren

Het droogscheren is ideaal voor mannen met een gevoeligere huid, die het druk hebben en geen probleem hebben met een stoppelbaard in het gezicht!

Droogscheren – voordeel: 

Droogscheren gaat sneller en de huid wordt minder geïrriteerd omdat de messen van het elektrische scheerapparaat niet zo dicht tegen de huid liggen.

Droogscheren – nadeel:

Met een elektrisch scheerapparaat kunnen baardhaartjes niet zo nauwkeurig worden geschoren als bij natscheren met een scherp scheermes. Bij snel groeiende baardharen kan een aftekening van de baard na het scheren al na enkele uren weer zichtbaar zijn.


Natscheren

Natscheren is ideaal voor mannen met een robuuste huid die minder neigt naar puistjes en roodkleuringen en voor mannen die een nauwkeurig en glad resultaat na het scheren wensen!

Natscheren – voordeel:

Bij natscheren is nauwkeurig scheren mogelijk en is een supergladde huid gegarandeerd!

Natscheren – nadeel: 

Natscheren vergt meer tijd dan droogscheren en vraagt meer oefening om verwondingen en irritaties van de huid te voorkomen.


Hoe vaak een baard scheren?

U houdt van glad? Dan moet u dagelijks scheren en dit belast en prikkelt de huid natuurlijk extra. Het is fijner om de baard elke 2-3 dagen te scheren. En weet je wat? Veel vrouwen houden van mannen die een baard van drie dagen hebben!

Zo bereidt u de huid optimaal voor op het scheren!

Wanneer u een volle baard wilt afscheren, maak de baard dan eerst met een trimmer korter tot enkele millimeters, opdat de lange haren niet in de mesjes van het scheermes blijven hangen.


Droogscheren: richtlijn & tips

Droogscheren is ongecompliceerd en zacht voor de huid. We laten u zien hoe het in zijn werk gaat!

Zo gaat het vlot:

  • Elektrisch scheerapparaat

Baardverzorging: droogscheren

Stap 1: droogscheren

Voor het droogscheren heeft u geen scheerschuim of scheergel nodig. Pak meteen uw elektrische scheerapparaat. Let erop dat uw huid echt droog is omdat een elektrisch scheerapparaat droge baardstoppels beter kan pakken. Ga in een hoek van 90° met lichte druk over de baardstoppels in het gezicht. Met een roterend scheerapparaat kunt u baardstoppels met draaiende bewegingen afscheren. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw scheerapparaat, reinigt u deze aansluitend en verwisselt u regelmatig de scheerkop.


Natscheren: richtlijn & tips

We tonen u, wat u voor het perfecte natscheren met scheermes en scheerschuim nodig heeft en hoe de optimale verzorging er na het scheren uitziet.

Zo gaat het vlot:

  • Scheergerei voor natscheren
  • Scheergel

Baardverzorging: natscheren

Stap 1: scheergel gebruiken

Gebruik voor zacht en nauwkeurig scheren in plaats van een stevige scheercrème liever een soepele, transparante scheergel die een branderig gevoel na het scheren voorkomt en de regeneratie van de geïrriteerde huid na het scheren stimuleert. Nadat u het gezicht heeft natgemaakt met lauwwarm water, verdeelt u de Shaving Gel met draaiende bewegingen in de baard totdat er scheerschuim ontstaat. 


Aftershave: De optimale verzorging na het scheren 

Het maakt niet uit of u besluit voor natscheren of droogscheren, de verzorging na het scheren is in beide gevallen hetzelfde, namelijk met een aftershave.

Stap 2: verzorging met aftershave

Was na het scheren uw gezicht grondig met water en verwijder zo afgeschoren baardstoppels en eventueel restjes scheerschuim. Droog uw gezicht af met een schone en zachte handdoek. Breng daarna een kalmerende aftershave lotion aan op de huid of beter nog een aftershave balsem in de vorm van een verfrissend aftershave serum dat irritaties na het scheren reduceert. Bovendien moet u erop letten, dat uw aftershave een branderig gevoel vermindert en de regeneratie van kleine verwondingen bevordert. 

Gebruik aansluitend een passende gezichtscrème voor mannen. De tijden waarin de mannelijke gezichtsverzorging uitsluitend bestond uit het gebruik van een aftershave na het scheren, zijn definitief verleden tijd. Verzorgingsproducten voor het gezicht en het ooggebied die speciaal gericht zijn op de behoeften van de mannenhuid, laten uw huid in het gezicht er fijner uitzien en laten haar fris stralen. Bovendien kan uw huid zich na het scheren zo sneller herstellen!

 

Zo scheert u de baard op de juiste manier zonder een branderig gevoel na het scheren!

Controleer de scheermesjes van uw scheergerei – zijn ze scherp? Let’s go! Houd het scheermes in een licht schuine hoek en leid deze met weinig druk tegen de haargroeirichting en houd met uw andere hand uw huid strak. Zo bereikt u een bijzonder nauwkeurig en glad resultaat! Was na elke scheerbeurt de haren uit de scheermesjes.

Mannen gezichtsverzorging: dit helpt ook tegen een branderig gevoel en irritaties na het scheren!

Een goede gezichtsverzorging is voor mannen die zich regelmatig scheren absoluut noodzakelijk! Want door het scheren wordt de huid door de mesjes extreem belast, waardoor de huid kan jeuken, een branderig gevoel kan geven en rood kan worden. Door de juiste gezichtsverzorgingsroutine kunt u ontstekingen vermijden en uw huid bij de regeneratie ondersteunen.


Vind nu uw gezichtsverzorgingsroutine passend bij uw huidtype!

Verneem hier meer


Tips voor droog- en natscheren


Zo vermijdt u een branderig gevoel & irritaties na het scheren:

Wie met stompe scheermesjes scheert, hoeft zich niet te verwonderen over een branderig gevoel. Verwissel scheermesjes na ongeveer 10 scheerbeurten en scheerkoppen van een elektrisch scheerapparaat overeenkomstig de gebruiksaanwijzing van het apparaat.


Dit helpt tegen het ingroeien van baardharen:

Gebruik ca. twee keer per week een peeling bij voorkeur een dag voordat u scheert. Bij een gevoelige huid volstaat het gebruik van een peeling een keer per maand. Zo hebben ingegroeide haren en onzuiverheden geen kans!

Gezicht op de juiste manier scheren: van waar naar waar?

Begin met het scheren van het gezicht op de wangen, ga verder met de hals via de kin en scheer tot slot en wat voorzichtiger het gevoelige gedeelte rondom de mond.


Gezicht op de juiste manier scheren: in welke groeirichting scheren?

Voor een bijzonder nauwkeurige scheerbeurt trekt u de huid met de andere hand strak tijdens het scheren en scheert u tegen de haargroeirichting in. Bij een gevoelige huid die eerder geprikkeld reageert, scheert u bij voorkeur in de groeirichting van de haren!


Scheerapparaat op de juiste manier reinigen en bewaren!

Om de scheermesjes zo lang mogelijk te behouden en scherp en vrij van roest blijven, moet u zowel uw scheergerei voor het natscheren als ook uw elektrische scheerapparaat onmiddellijk na gebruik met heet water ontdoen van scheerschuim en baardstoppels. Laat het scheergerei geheel aan de buitenlucht drogen en berg hem daarna bij voorkeur op in een schone toilettas.ONZE BAARDVERZORGINGSSET VOOR U:

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenMascara verwijderen op een zachte en efficiënte manierMake-up juist verwijderen - zo gaat datMascara verwijderen op een zachte en efficiënte manier
Bye, bye puistjes & onzuiverhedenDe 4-staps routine voor een egale, zuiverdere huid in slechts 7 dagenBye, bye puistjes & onzuiverheden
CelluliteDit helpt tegen sinaasappelhuid!Cellulite
Meer volume voor de huid!Onze ampul voor de maand maartMeer volume voor de huid!
Meer WOW-effect op de huid met de Perfect GlowOnze ampul van septemberMeer WOW-effect op de huid met de Perfect Glow
Begin nu met de chat
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten