Group 1ProductadviseurNIEUW!THE CURE CREAM - VOOR DE BESTE VERSIE VAN JE HUIDOntvang ons ampullentriovoor een gehydrateerde en verstevigende huid.
Nederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWTopsellerProductlijnenGezichtAmpullenHuidanalyseTreatmentBABORWERELDHighlights
Schone handen in een handomdraaiHandhygiëne: Op de juiste manier handen wassen & desinfecteren handverzorgingLuisa7 augustus 2020 Op de juiste manier handen wassen en regelmatige handhygiëne zijn de eerste stap naar perfect verzorgde handen.

Op de juiste manier handen wassen en regelmatige handhygiëne zijn de eerste stap naar perfect verzorgde handen. Op basis van de actuele situatie, in tijden van het coronavirus, is het thema handen wassen meer dan ooit actueel. Want op de juiste manier handen wassen beschermt ons en anderen tegen besmettelijke ziekten, niet alleen nu tegen het coronavirus maar ook in de tijd van verkoudheden. Dus de hoogste tijd om iets bij te leren! Helaas kan verkeerd en te vaak handen wassen namelijk de huid van onze handen uitdrogen, ze verliest aan vocht en wordt ruw. Het gebruik van de juiste reinigende en verzorgende producten voor de handen kan helpen om de natuurlijke huidbeschermingsbarrière te beschermen en zodoende het verlies aan vocht te verminderen.

Hoe u uw handen op de juiste manier wast? 

Dikwijls worden de handen niet regelmatig gewassen en indien toch, dan vaak niet op de goede manier en niet lang genoeg. Het is bovendien zo belangrijk want met onze handen raken we voortdurend voorwerpen aan. Vooral mobieltjes, deurklinken, handgrepen in openbare vervoersmiddelen en winkelwagentjes zitten vol bacteriën, ziektekiemen en virussen die dan op onze handen worden overgedragen en door ons weer worden doorgegeven. Kort handen wassen is hier echt niet voldoende.

Was uw handen regelmatig & grondig.

 

Altijd na:

  • het toiletbezoek
  • het thuis komen
  • het contact met afval
  • het contact met rood vlees of vis

 

Altijd voor:

  • het bereiden van eten 
  • het eten

Handen wassen: instructie

Was uw handen 20-30 seconden. Ter oriëntering kunt u twee keer het lied „Happy Birthday“ neuriën. Gebruik voor het handen wassen lauwwarm water en een mild reinigingsproduct. Te hoge en te lage watertemperaturen beschadigen de huid van de handen doordat ze aan de huid natuurlijke vetten en vocht onttrekken. Af en toe een handpeeling verwijdert niet alleen vuil maar ook afgestorven huidschilfertjes. Let bovendien op het waterverbruik en zet de kraan uit terwijl u uw handen inzeept.

STAP 1

Handen met lauwwarm water vochtig maken.


STAP 2

Kraan dichtdraaien.

 

STAP 3

Handen grondig inzepen, ook tussen de vingers en ook de polsen. De zeep komt het beste onder de vingernagels wanneer u de nagels in de handpalm van de andere hand inzeept. 

 

STAP 4

Spoel de handen onder stromend water grondig af.

 

STAP 5

Droog uw handen goed af met een schone handdoek, zodat er geen vochtige plekken meer aanwezig zijn.


Hoe vaak moeten handdoeken worden verwisseld?

Handdoeken die door verschillende personen uit een huishouden gebruikt worden voor het handen wassen, moeten dagelijks worden verwisseld. Een handdoek die door een persoon wordt gebruikt, moet elke drie dagen worden verwisseld. Was uw handdoeken op 60°C.


Wat is een hygiënisch desinfectiemiddel voor de handen?

Het gebruik van een desinfectiemiddel voor de handen is over het algemeen niet  verplicht. Bij een verhoogd infectierisico of wanneer men lang onderweg is en het niet mogelijk is om uw handen te wassen, kan het echter zinvol zijn om de handen te desinfecteren. Hierbij is het belangrijk dat de handen voor het gebruik van het desinfectiemiddel absoluut droog zijn.

 

Handhygiëne:
instructie voor het gebruik van een desinfectiemiddel

Doe een kleine hoeveelheid desinfectiemiddel in de droge hand en wrijf de handpalmen minstens 30 seconden tegen elkaar. Zoals bij het handen wassen met zeep, moet u het desinfectiemiddel ook tussen de afzonderlijke vingers en rondom de pols verdelen. Wrijf uw vingernagels in de handpalm om deze ook te desinfecteren. Het volledige handgebied moet met het desinfectiemiddel bevochtigd zijn.


De beste tips voor mooie & verzorgde handen

 

Het gebruik van een desinfectiemiddel belast echter extra de huid. Want commerciële desinfectiemiddelen die u in de drogisterij kunt verkrijgen, hebben vaak een hoog alcoholpercentage. In combinatie met het vaak wassen van de handen vormt dit voor uw handen een enorme uitdaging. Daarom zou u met de onderstaande handverzorgingstips rekening moeten houden.

1. De juiste handcrème gebruiken

Ondersteun uw handen doordat u uw handen na het wassen af en toe insmeert met een hydraterende en vetherstellende handverzorging voor belaste handen. Daardoor beschermt u uw handen tegen uitdrogen en verzorgt hen zodat de natuurlijke huidbeschermingsbarrière intact blijft en sneller kan regenereren. Let er vooral in de winter op om uw handen met de juiste handverzorging tegen kou en vocht te beschermen en droge handen te voorkomen. 

 

2. Handen beschermen

Bescherm uw handen tijdens het poetsen door handschoenen te dragen. Op deze manier vermijdt u veel contact met water, vuil en eventuele agressieve reinigingsmiddelen. 


3. Vingernagels verzorgen

Vergeet bij de handverzorging niet uw nagelriemen Ze zijn vooral gevoelig en kunnen bij gebrek aan verzorging snel uitdrogen en inscheuren. Gebruik speciale nagelverzorgingsproducten om de nagels gezond en mooi te houden.


BABOR producten voor schone handen:

In het dagelijkse leven:
deze hygiënische producten voor de handen zou u moeten gebruiken om de handen te wassen

De grondig reinigende handwasolie met intensief vetherstellende ingrediënten zoals marula, sheabutter, amandel en argan zorgt voor een aangenaam zacht huidgevoel al tijdens de reiniging en ondersteunt bovendien de regeneratie van de huid van de handen.

De wasgel voor handen en lichaam zorgt voor een frisse en verlevendigende belevenis. De wasgel reinigt op zachte wijze en bevrijdt de huid dankzij natuurlijke peellichaampjes van bamboe van afgestorven huidschilfertjes, stimuleert zo het huideigen regeneratieproces en maakt uw handen streelzacht.


Voor onderweg:
dit desinfectiemiddel voor de handen zou u moeten gebruiken

Het praktische duo verenigt een effectieve handreinigingsgel met een intensief verzorgende handcrème – voor de snelle, doeltreffende reiniging van de handen zonder water, zeep en handdoek.

Luisa
LuisaIk begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven! toon meer artikelen
Vergelijkbare artikelenOptimaal verzorgd onder het beschermingsmaskerDe juiste gezichtsverzorging onder het mondkapjeOptimaal verzorgd onder het beschermingsmasker
De juiste ampulOntdek welke ampul bij jouw huidbeeld pastDe juiste ampul
Beauty Face WorkoutZo hou je jouw huid langer strakBeauty Face Workout
Gezondheid van de huidWaarom is de verzorging van de huidbarrière een absolute must voor de beautyroutine?Gezondheid van de huid
Cleansing 1×1Een overzicht van onze reinigingsproductenCleansing 1×1
Nu een e-mail schrijven
Productzoeker starten