MORE Power, MORE Colour, MORE Make upOnze nieuwe make-uplijn die MEER kan!Nu nieuw!Daar zijn ze dan: onze high-performance DOCTOR BABOR Power Serum Ampoules voor maximale resultatenZo innovatiefJe krijgt van ons een 3-delige set met DOCTOR BABOR Power Serum Ampoules cadeau bij een aankoopwaarde vanaf 90 EURMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Locator
TaalNederlands / néerlandaisFrans / françaisMijn BABORMijn AccountMijn bestellingenMijn gegevens
0
€ 0,00
Locator
Mijn BABOR
Mijn BABORNIEUWProductlijnenReinigingGezichtLichaamMake-upHighlightsMagazineProfessionalsOver BABORProductadviseur
Welche Pflege ist die richtige für mich?

Gezichtstoner

Gezichtstoner (ook wel tonic of gezichtswater genoemd) wordt ná de gezichtsreiniging en vóór de verzorging gebruikt. De toner voor het gezicht is bedoeld voor de nareiniging. Daarnaast reinigt en tonificeert dit product de huid nóg professioneler. De selectie van de ingrediënten van een gezichtstoner resulteert in verschillende werkwijzen. Zo kan een gezichtstoner zoals andere verzorgingsproducten optimaal op de huidbehoefte afgestemd worden. Een tonic is echter bijzonder geschikt voor een onzuivere huid. Bij een zeer gevoelige huid moet je erop letten dat je een milde gezichtstoner gebruikt.

Waarom zou ik een gezichtstoner gebruiken?

Nóg een product erbij in je beautyroutine? Is dat écht nodig? Een ding is zeker: Met een verfrissende tonic voor je gezicht geef je je huidverzorgingsroutine zeker een upgrade! Want zelfs als je je gezicht grondig reinigt, blijven er vuildeeltjes zoals make-upresten, dode huidcellen of talg op de huid achter. De gezichtstoner zorgt na de reiniging voor verfijnde poriën en een nóg schonere huid. Tegelijkertijd optimaliseert de toner de huidverzorging, omdat de meeste gezichtstoners verzorgende werkstoffen bevatten, zoals plantenextracten of vochtinbrengers. Zo voorziet een gezichtstoner de huid al voor het gebruik van een serum of crème van vocht. Daarnaast kun je met een gezichtstoner de pH-waarde van de huid in balans brengen. Het gebruik van een gezichtstoner kan er bovendien voor zorgen dat de huid de verzorgingsproducten die je erna gebruikt beter opneemt!


De werking van een gezichtstoner & de voordelen in één oogopslag

 • Revitaliseert en verfrist het gezicht, de hals en het decolleté

 • Hydrateert en zorgt voor een stralende teint

 • Reinigt diepgaand en verheldert de huid op intensieve wijze

 • Verwijdert dode huidcellen

 • Verfijnt de poriën

 • Kalmeert en vermindert roodheid 

 • Brengt de pH-waarde van de huid in balans

 • Zorgt dat de huid de verzorgingsproducten die je erna gebruikt beter opneemt


Het gebruik van gezichtstoner

Gezichtstoner is echt heel gemakkelijk te gebruiken. Je brengt het binnen enkele seconden aan, waarna de toner je huid verzorgt, verheldert en verfrist. Je brengt de gezichtstoner 's ochtends en/of 's avonds aan na de gezichtsreiniging of een peeling. Voornamelijk 's avonds zorgt een gezichtstonic ervoor dat alle vuildeeltjes grondig van de huid verwijderd worden. De huid wordt getonificeerd, dat wil zeggen dat de tonic de spanning in het gezicht verhoogt en op die manier de doorbloeding ondersteunt.


Zo gebruik je de gezichtstoner op de juiste manier:

 1. Reinig je huid zoals gewoonlijk.

 2. Doe 2–3 pompeenheden tonic op een wattenschijfje.

 3. Veeg daarmee zachtjes over je gezicht, hals en decolleté en vermijd contact met je ogen en lippen.

 4. Belangrijk! Een gezichtstoner was je niet van je gezicht af! Laat de tonic gewoon in de huid van je gezicht intrekken.

 5. Tot slot breng je je gewoonlijke gezichtsverzorging aan.


Hoe vaak moet je een gezichtstoner gebruiken?

Gezichtstoner is geschikt voor de dagelijkse verzorging. Je kunt een tonic voor het gezicht zonder meer twee keer per dag gebruiken, 's ochtends en 's avonds. Als je wilt kiezen, kies dan voor gebruik 's avonds. Dan neem je namelijk definitief afscheid van de vuildeeltjes die gedurende de dag op je huid terecht zijn gekomen!

Welke gezichtstoner gebruik ik bij welk huidtype?

De gezichtstoner moet op jouw individuele huidbehoeftes zijn afgestemd. Naast een reinigende werking hebben verschillende ingrediënten in de gezichtstoner een verzorgende werking die je al naar gelang het huidtype kunt kiezen.


Wij raden het volgende aan: Gezichtstoner zonder alcohol

Over het algemeen wordt aanbevolen om gezichtstoner zonder alcohol, geurstoffen en synthetische kleurstoffen te gebruiken, omdat dit zachter voor de huid is. Een gezichtstoner met alcohol kan ervoor zorgen dat de huid uitdroogt. Geur- en kleurstoffen kunnen leiden tot huidirritaties.


Onze alleskunner voor elke huid:

Met deze tonic voor het gezicht kun je absoluut niks fout doen, want deze is geschikt voor elke huid. Gezichtstoners zonder alcohol kalmeren en ontspannen de huid met hun werkstoffen. Daarnaast ondersteunen deze toners de huid bij haar zelfbescherming tegen schadelijke milieu-invloeden. Daarnaast hebben de werkstoffen een positieve invloed op het vochtgehalte in de huid en hebben deze een verzorgend effect.

Gezichtstoner: Onzuivere huid

Rozengezichtswater tegen puistjes & een onzuivere huid

Rozengezichtswater is op basis van de vetvrije formule ideaal geschikt voor de verzorging van een onzuivere huid. Zonder de huid uit te drogen kan de gezichtstonerpuistjes en mee-eters tegengaan en irritaties verminderen. Je hoort altijd dat je bij een onzuivere huid ook een gezichtstoner met alcohol kunt gebruiken. Rozengezichtswater bevat geen alcohol en is veel zachter voor de huid. Deze gezichtstoner heeft een licht anti-bacteriële werking en voorziet de huid van het vocht die zij nodig heeft voor een optimale regeneratie.

Tip: Bij acute onzuiverheden kun je het rozengezichtswater met een wattenschijfje zacht direct op de geïrriteerde plekken aanbrengen en in de huid laten intrekken.

Gezichtstoner: Gevoelige huid

Thermaalgezichtswater bij een gevoelige huid

Vooral bij een gevoelige huid moet je ervoor zorgen dat de gezichtstoner geen alcohol en geurstoffen bevat, zodat er geen verdere irritaties optreden. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen schadelijke milieu-invloeden. Vochtinbrengende werkstoffen zoals aloë vera of thermaalwater kalmeren de gevoelige huid optimaal.

Deze artikel delen:

Luisa
Luisa

Ik begin mijn dag met een kop koffie in bed, zoekend naar de nieuwste trends op het gebied van beauty en lifestyle. Daarbij stel ik steeds dezelfde vragen: Waar zijn jullie vandaag in geïnteresseerd? Waar zijn jullie naar op zoek? Wat willen jullie over een product weten voordat jullie het kopen? Voor mijn informatieve artikel sta ik in nauw contact met onze experts van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Complexe onderwerpen in een eenvoudig, interessant en SEO-geoptimaliseerd jasje gieten – dat is een goede omschrijving van mijn baan als Content & UX Manager bij BABOR. Tijdens het hardlopen langs de Rijn zet ik mijn gedachtes op een rijtje, zodat ik met frisse energie een nieuw artikel kan schrijven!

toon meer artikelen

Vergelijkbare artikelen

Ben je wild op een mooie huid?
SPECIAL EDITION AMPULLEN IN LUIPAARDLOOK

Ben je wild op een mooie huid?

Prime(r) Time!
Ons nieuwste Cleanformance-product sleept de hoofdrol in de wacht

Prime(r) Time!

Lichaamspeeling
Een gelijkmatige, bruine kleur dankzij de peeling voor het zonnen

Lichaamspeeling

Christmas Countdown
Nu nog bestellen: de gepersonaliseerde BABOR adventskalender

Christmas Countdown

Kleine beauty-verrassingen voor de DIY adventskalender!
Ho ho ho!

Kleine beauty-verrassingen voor de DIY adventskalender!